Heldig dansk sejr over Portugal

Efter en vanvittig dansk slutspurt lykkedes det for det danske fodboldlandshold at sikre sig en 3-2 sejr på udebane over Portugal.

Daniel Jensen og Nicklas Bendtner jubler efter sejren i VM kvalifikationskampen mod Portugal (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Endelig var marginalerne med Morten Olsen og det danske landshold.

Med to scoringer i overtiden sænkede Danmark Portugal med 3-2 i VM-kvalifikationskampen onsdag aften i Lissabon.

MediaLinks: Se målene

Daniel Jensen blev matchvinder, da han i overtiden bankede et langskud mod mål. Bolden ramte to forsvarsspillere på vej mod mål, gik i netmaskerne og sikrede det forrygende og lidt heldige resultat.

Kampen fik i det hele taget en vanvittig afslutning. Seks minutter før tid var Portugal foran 1-0 på det mål, som Nani havde scoret i slutningen af 1. halvleg.

Men så var der ellers åbent hus i begge ender af banen: Daniel Agger førte bolden hurtigt op ad banen og lagde den til rette for Nicklas Bendtner, der trak forbi en forsvarsspiller og ind i feltet og bragede bolden i netmaskerne.

Minutter efter begik Leon Andreasen straffespark, og Deco bragte igen hjemmeholdet i front. Men i tillægstiden headede Christian Poulsen bolden i nettet efter et hjørnespark.

Dermed så det ud til, at det hele skulle slutte uafgjort. Men Daniel Jensen ville det anderledes. To minutter inde i overtiden tog han chancen fra kanten af feltet og trykkede af. Bolden ændrede retning på vej mod mål og snød målmand Quim. Og den overraskende - og lidt heldige - danske sejr var en realitet.

  Dommerfejl tæt på at kosteDet så ellers ud til, at onsdagens kamp i Portugal skulle blive endnu et kapitel i historien om, at marginalerne ikke er med landsholdet i øjeblikket. Danmark begyndte nemlig som lyn og torden og med meget mere aggressivitet og vilje end for fire dagen siden i Budapest. Nicklas Bendtner burde have scoret allerede efter få minutter, da han var alene med Quim i Portugals mål. Men han kom for tæt på baglinien, da han trak forbi Quim, og skød i sidenettet. Peter Løvenkrands havde også en god mulighed, men skød ved siden af mål. Og efter en halv time, hvor de to hold var helt lige, tippede kampen lidt til portugisernes fordel. Kort før pausen kombinerede hjemmeholdet så flot, og Hugo Almeida slap af sted i venstre side og kunne spille Nani fri til scoring. Almeida var dog i klar offside-position, men desværre for Danmark blev den ikke dømt. 33.505 medlevende tilskuere på Sporting Lissabons normale hjemmebane, José Alvalade, kunne se danskerne komme godt fra start i anden halvleg, men som kampen skred frem, fangede Portugal danskerne en anelse på hælene flere gange. Men hverken Simao, Nani eller indskiftede Nuno Gomes udnyttede de store tilbud. Og så lignede det hele altså en smal sejr til Portugal - lige indtil Agger drev bolden frem og spillede Bendtner, der bragede udligningen ind. Og selv om Deco smed en spand kold vand i hovedet på danskerne med sin straffesparkscoring på det følgende angreb, viste danskerne flot moral og kæmpede videre. Med de tre point ser vejen frem mod VM i Sydafrika i 2010 nu noget lettere ud. Danskerne har fire point og en stor portion selvtillid i tanken efter onsdagens besøg i Lissabon.

ExternalContent

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk