Her er de nominerede til Årets Mandlige Fodboldspiller

Landsholdsstjernen Christian Eriksen kan vinde prisen for fjerde år i træk.

(Foto: Grafik: DR Sporten © dr)

Vanen tro skal Årets Mandlige Fodboldspiller kåres, når DR 7. januar holder Sport 2016. Og vanen tro er Christian Eriksen nomineret til den prestigiøse fodboldpris. Tottenham-spilleren har vundet de tre seneste år og er igen i år nomineret blandt tre spillere, der også tæller en Superliga-profil.

Christian Eriksen, Tottenham

Christian Eriksen kan vinde prisen for fjerde år i træk. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Trods sine bare 24 år har Christian Eriksen i mange år været en af Danmarks største fodboldstjerner. Offensivspilleren står allerede noteret for 63 kampe for det danske landshold, hvor han også er en af de absolut mest bærende kræfter.

Næsten naturligvis er Eriksen igen i år nomineret til Årets Mandlige Fodboldspiller – en pris som han har vundet de seneste tre år. Derfor ville det være enormt fantastisk, hvis han kan snuppe æren endnu engang.

Kasper Schmeichel, Leicester

Kasper Schmeichel har vundet det engelske mesterskab og er nu nomineret til prisen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

For tredje år i træk er Kasper Schmeichel nomineret til prisen. Den navnkundige målmand har endnu ikke vundet prisen, men måske kan det være året i år, hvor den blonde sidsteskanse får hæderen.

I hvert fald har 2016 været et fantastisk år for Kasper Schmeichel, der sammen med engelske Leicester overraskede alt og alle, da de i foråret vandt det engelske mesterskab Premier League.

Thomas Delaney, FC København

Thomas Delaney er anfører og omdrejningspunkt på et meget stærkt FCK-hold. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Den sidste nominerede skal vi finde i Superligaen. Her har FC København fået skruet et uhyggeligt stærkt mandskab sammen, og i hjertet af FCK-holdet står anfører Thomas Delaney som et naturligt omdrejningspunkt.

Thomas Delaneys kvaliteter som midtbanegeneral viser sig både i hans evne til at bryde modstanderens spil, sætte spillet i gang med sine skarpe afleveringer og ikke mindst selv at komme i målscorerens rolle med sit dygtige hovedspil og skræmmende stærke venstreben.

Kåringen afgøres af stemmer fra medlemmerne af Spillerforeningen. Det er dermed spillerne selv, der peger på den bedste blandt dem selv.

Årets Mandlige Fodboldspiller kåres til Sport 2016, der sendes på DR1 den 7. januar.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter