Herrelandsholdet får ny træningsbane i Herning

Fra næste år vil fodboldherrerne træne på blandt andet en hybridbane i Herning.

Tirsdagens landsholdstræning fandt sted i Vildbjerg lidt uden for Herning. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

For nylig udløb herrelandsholdets aftale med Helsingør, hvor landsholdet ellers har haft til huse. Nu etableres en hybridbane i Herning, som fremover skal bruges af de danske fodboldherrer, når der skal spilles landskamp i den del af Danmark.

Den moderne fodboldbane, der står klar til efteråret næste år, er blevet en realitet i en aftale mellem Herning Kommune, fodboldklubben Herning Fremad og DBU. Til stor glæde for landstræner Åge Hareide.

- For landsholdet er en god træning altafgørende, fordi vi ofte kun er samlet i få dage før en vigtig landskamp. Derfor glæder vi os til, at vi får en hybridbane i Vest-Danmark, så vi på den måde har de bedst mulige rammer til træningen. Vi glæder os til at komme i gang med at træne på den, siger Åge Hareide.

Glæde i DBU

Også i DBU glæder man siger over de nye forhold, der kommer herrelandsholdet til gavn i forbindelse med landskampe i Jylland.

- Aftalen med Herning sikrer, at herrelandsholdet får de bedst mulige forberedelser, når der er landskampe i det vestlige Danmark. Det er en ekstra bonus, at banen samtidig er placeret ved én af områdets mest traditionsrige fodboldklubber og i en by, hvor fodbolden bobler i disse år. Vi glæder os til at møde fans i Herning omkring de nye baner, siger nyudnævnt fodbolddirektør i DBU Peter Møller.

Det har været et specifikt ønske for Åge Hareide og landsholdsspillerne med en ordentlig træningsbane. I marts måtte landsholdet flytte sin træningssamling til Malmø i Sverige, da baneforholdene i Brøndby var utilstrækkelige.

Det fremgår ikke, hvor træningsbanen, der skal placeres i Østdanmark, kommer til at ligge.

Facebook
Twitter