Hjulmand er 'en smule bekymret' over manglende spilletid til landsholdsspillere

Med to måneder til VM kæmper flere af landstrænerens foretrukne med spilletiden.

Ikke alle af landstræner Kasper Hjulmands udtagede spillere møder op med et hav af minutter i benene. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Mandag samles det danske herrelandshold for sidste gang inden VM i Qatar.

Her venter de sidste to kampe i Nations League, hvor Danmark med en sejr i Kroatien torsdag kan sikre førstepladsen i gruppen, inden de forsvarende verdensmestre fra Frankrig gæster Parken søndag.

Landsholdssamlingen er dermed sidste mulighed for Kasper Hjulmand til at sætte sidste præg på det danske landshold i kampregi inden slutrunden. Der er kun 64 dage, til Danmark spiller første kamp ved VM mod Tunesien, og derfor skal VM-formen snart findes frem.

Det er dog ikke alle af Hjulmands vanlige tropper, der bader sig i spilletid for tiden.

Tager man et kig på weekendens kampe, sad Kasper Schmeichel på bænken for sin franske klub, Nice, Thomas Delaney og Kasper Dolberg kom slet ikke i spil for Sevilla, mens angriberne Jonas Wind og Andreas Cornelius var ukampdygtige på grund af skader.

Hvordan reagerer du, når du ser, at nogle af de bærende landsholdskræfter ikke er med for deres klubber?

- På den lange bane kan det være en lille smule bekymrende, men ikke på den korte, siger Kasper Hjulmand til DR Sporten.

For landstræneren har i første omgang fokus på denne uges kampe, men det er svært at ignorere et VM ude i horisonten, hvor han selv har sat fast spilletid som et krav for at komme i betragtning.

Den pointe understregede landstræneren til DR Sporten søndag.

- Det er klart, at når man kigger lidt længere frem, både mod VM og længere endnu, så er det selvfølgelig vigtigt, at man spiller jævnligt, siger Kasper Hjulmand.

Bekymret for særligt en position

Ifølge DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul er der "lige rigeligt med spillere", der er i en situation, som ikke er helt optimal. Samtidig understreger han, at man aldrig vil få en hel trup, hvor alle står snorlige og toptunede.

- Men man kan måske have en lille bekymring om, at der er så mange, der er skiftet klub, og der er en del, hvor det ikke er 100 procent optimalt, siger Andreas Kraul.

- Det handler også lidt om, hvem det er. Det er selvfølgelig ikke så smart, hvis Kasper Schmeichel skal til at sidde på bænken i Nice.

Det er dog primært i den anden ende af banen, de fleste af Andreas Krauls bekymringer befinder sig.

- Generelt er situationen omkring Danmarks centrale angriberposition problematisk. Det er ikke blevet til meget spilletid for Dolberg, Cornelius har været skadet de sidste par runder for FCK, og Wind er også skadet for øjeblikket, siger han.

Derfor er bedste bud på nuværende tidspunkt på en dansk spydspids, ifølge Andreas Kraul, en spiller, der endnu har til gode at spille for det danske A-landshold.

- Vi mangler den der angriber, der virkelig er i en super rytme. I virkeligheden er det jo nok Rasmus Højlund, siger Andreas Kraul.

Den 19-årige Atalanta-angriber er blevet udtaget af Kasper Hjulmand til de kommende kampe og kan se frem til mulig landsholdsdebut. I sine fire første kampe for sin italienske klub har han bidraget med et mål og en assist.

Martin Braithwaite er også en af succeshistorierne på det seneste med sit vellykkede skifte til Espanyol, men han er ikke i betragning til 9'er-positionen på det danske landshold, mener Andreas Kraul. (Foto: ALEJANDRO GARCIA © Ritzau Scanpix)

Og det er langt fra lutter negativer, man finder, kigger man ned over Kasper Hjulmands trup til Nations League med VM i tankerne.

Et eksempel er Christian Eriksen, der af velkendte årsager missede størstedelen af sidste års EM, og som er i fuld vigør i Manchester United. Landsholdets 10'er vil ifølge Andreas Kraul løfte det danske landshold med sin nuværende kampform.

- Han er kommet på en højere hylde og er en nøglespiller i United, så det går begge veje, siger DR Sportens fodboldkommentator.

Danmark skal sætte punktum torsdag

Først gælder det denne uges kampe i Nations League, som har været en god turnering for det danske landshold, understreger Andreas Kraul.

Han forstår også, hvorfor Kasper Hjulmand klapper hesten, når snakken falder på Qatar og VM-slutrunden, for der er rigeligt på spil i denne uge.

Med en sejr i Kroatien på torsdag sikrer Danmark en førsteplads i Nations League-gruppen, hvilket betyder, at landsholdet vil skulle spille om det første trofæ siden 1995, hvor Danmark vandt FIFA Confederations Cup.

Derfor er Andreas Kraul overbevist om, at landstræneren går all-in, når der bliver fløjtet op til kamp i Zagreb torsdag.

- 100 procent. Så må man se, hvordan resultatet og truppen ser ud derefter, men det er en kæmpe mulighed.

- Hvis Danmark vinder en pulje med Frankrig, Kroatien og Østrig med en spillerunde igen, vil det være helt, helt forrygende, siger Andreas Kraul.

Landstræneren stemmer i.

- Det er kæmpestort, hvis vi kan havne foran sidste VM’s nummer et og to, siger Kasper Hjulmand og henviser til Frankrig og Kroatien.

Danmarks kamp på torsdag mod Kroatien kan følges LIGA på P4 fra klokken 20.00 torsdag. Kampstart er klokken 20.45 og opgøret vises desuden på TV 2.