Hjulmand har løst kabalen, men flere spillere vil være skuffede

Søndag udtog Kasper Hjulmand de sidste fem spillere, der skal med landsholdet til fodbold-VM i Qatar.

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul fortæller, at de sidste fem spillere fik Kasper Hjulmands kabale til at gå op. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Kasper Hjulmands kabale er gået op.

Søndag aften udtog den danske landstræner nemlig de sidste fem spillere, der skal med Danmark til fodbold-VM i Qatar.

I alt 26 mand kan derfor glæde sig over, at de skal trække den rødhvide trøje over hovedet ved det kommende verdensmesterskab, men også landstræneren selv har god grund til at glæde sig.

Med udtagelsen af målmanden Frederik Rønnow samt markspillerne Alexander Bah, Yussuf Poulsen, Robert Skov og Christian Nørgaard, har landstræneren nemlig fået det, som han vil, fortæller DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul.

- Han har fået de svar, som han havde spørgsmål på i løbet af ugen, hvor han var i tvivl om nogle pladser, og der pludselig var en større kabale, der ikke gik op, siger Andreas Kraul.

Både Yussuf Poulsen og Christian Nørgaard blev søndag aften udtaget til det danske fodboldlandsholds VM-trup. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Men de uklarheder, der har været på grund af småskader og skavanker hos nogle af de senest udtagne, er der kommet styr på.

- Da han først har set, at Nørgaard har spilletiden i sig og fysikken med sig, så gav mange af pladserne omkring midtbanen og forsvaret sig selv. I og med Yussuf Poulsen også var klar og fik noget spilletid, så var den sidste angriber også på plads. Så havde han de andre klar rundt omkring ham, siger Andreas Kraul.

Du kan se et udklip interviewet med Kasper Hjulmand i videoen herunder. Hele interviewet kan du se Sportsmagasinet på DRTV.

Flere spillere vil være skuffede

Med tilvalg hører dog også fravalg, og flere spillere vil nok være skuffede over ikke at være blandt de 26 udvalgte, der snart kan sætte sig om bord på et fly mod Qatar.

Flere spillere har nemlig præsteret godt i efteråret, men er alligevel ikke sluppet gennem landstrænerens nåleøje.

Det gælder blandt andet Bournemouth-spilleren Philip Billing, der har scoret fire mål og været et vigtigt led på Premier League-holdets midtbane. Han har da også før været udtaget til landsholdet, og Andreas Kraul tror derfor, han ærgrer sig over ikke at være med.

- Philip Billing, der har været rigtig, rigtig meget inde over, vil nok også være virkelig skuffet. Han sidder måske og tænker: 'Bliver det nogensinde mig for Danmark?', siger Andreas Kraul.

Philip Billing har været på måltavlen fire gange for sin klub Bournemouth i løbet af efteråret. (Foto: © Craig Brough, Ritzau Scanpix)

Også på målmandsposten har flere grund til at ærgre sig over ikke at være blandt de 26 udtagne.

Frederik Rønnow udgik nemlig med en skade i forrige uge og med tvivl om hans deltagelse, kunne et håb spire hos andre.

- Dem, der må være skuffet er nogle af dem, der havde fået forhåbninger. Der sidder måske målmænd som Jonas Lössl og Mads Hermansen, der sad til det sidste og håbede på at komme med, siger Andreas Kraul.

På angrebspladserne har særligt to spillere potentielt håbet at komme med blandt de sidste fem spillere, tror fodboldkommentatoren.

- Omkring angrebspositionen har Rasmus Højlund været inde over og Marcus Ingvartsen har været nævnt meget. De har nok tænkt, at det måske kunne være på det yderste mandat, siger fodboldkommentatoren.

VM i Qatar sparkes i gang om en uge, søndag den 20. november, når værtsnationen spiller mod Ecuador klokken 17.00.

Danmark spiller første kamp tirsdag den 22. november klokken 14.00 mod Tunesien, og du kan følge med på DR's platforme.