Hjulmand har respekt for skotterne: 'De er allerbedst, når de føler, de er underdogs'

Danmark møder onsdag aften Skotland, når VM-kvalifikationen genoptages.

Skotland lykkedes ikke med at komme videre fra gruppen under EM. (Foto: Paul ellis © Ritzau Scanpix)

Det ser ganske godt ud for det danske herrelandshold i fodbold efter de første tre kampe af VM-kvalfikationen, som der blev taget hul på tilbage i marts.

Et par måneder før landsholdet tog hul på det mindeværdige EM på hjemmebane, som mange nok husker sluttede med en semifinale mod England.

Der er indtil videre i den grad gjort rent bord.

Israel, Moldova og Østrig er alle besejret med en samlet målscore på hele 14-0.

Nu venter det skotske landshold, som fik et enkelt point under EM-slutrunden, da holdet på Wembley i London fik 0-0 mod de senere finalister, ærkerivalerne fra England.

Det er med en decimeret trup, at den skotske landstræner, Steve Clarke, tager til Parken. Kun 18 ud af de 26 udtagne spillere rejser med til Danmark, hvilket skyldes både coronaudfordringer og skader.

Det er to af holdets helt store profiler, som ikke kommer med til Danmark. Manchester Uniteds Scott McTominay er skadet, og senest blev midtbanespilleren John McGinn fra Aston Villa konstateret smittet med coronavirus.

Landsholdet har haft en enkelt træning inden kampen mod Skotland. (Foto: Nikolai Linares © Ritzau Scanpix)

Alligevel er det et landshold, den danske landstræner, Kasper Hjulmand, respekterer.

- De er allerbedst, når de føler, de er underdogs. Når der er nogle, der er favoritter. Der er aldrig nogensinde noget, der er givet mod et skotsk mandskab. Der er ikke nogen, der gør noget halvt. De kæmper til det sidste, siger Kasper Hjulmand.

Han fremhæver især skotternes tætte kampe mod Østrig og Israel i kvalifikationen og sejre mod Danmarks EM-kvartfinalemodstander Tjekkiet for et år siden både ude og hjemme.

- De har måske gjort noget lidt anderledes end det klassiske britiske og skotske. De har lavet et formationsskifte. De er tætte i forsvarsspillet og har en fantastisk god venstreside, siger han.

Skal ride videre på bølgen

Skotland ligger nummer to i gruppen efter Danmark, hvor holdet har hentet en sejr mod Færøerne og har spillet uafgjort mod Østrig og Israel. En sejr til Danmark kræver dog stadig, at landsholdet spiller op til sit bedste.

Det fortalte Kasper Schmeichel på pressemødet forud for opgøret.

- Vi skal spille op til vores bedste, hvis vi skal slå dem. Vi skal spille med den samme passion og kvalitet, som vi har spillet med det sidste lange stykke tid. Intet er givet på forhånd i disse kampe.

- Skotland har været i en god periode de seneste par år. De har store kvaliteter på hele banen og spillere i rigtig store klubber.

Kasper Schmeichel var i godt humør på den ene træning inden kampen mod Skotland. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Mens den spillemæssige passion skal bevares, så gælder det også om at ride videre på det samspil med de danske fans, som var så stærk under sommerens EM-slutrunde, fortæller landstræneren.

- Vi vil have mere af den forbindelse, vi har med befolkningen. Der er en enorm ærgerrighed. Vi er ikke i mål, og vi vil mere. Det er noget, der brænder inde i os alle sammen.

- Jeg har snakket med stort set alle spillerne om det inden (at ride videre på bølgen, red.). Vi taler om, hvad vi oplevede, og hvad vi gerne vil føre videre, som jeg har gjort gennem hele året. Det, der er meget tydeligt for mig og spillerne, er, at vi er vanvittigt ambitiøse. Vi var i en semifinale og føler faktisk, vi kan gøre det bedre i den kamp. Vi føler, at der er et lag mere i os. Vi vil jagte mere og vinde flere kampe, siger Kasper Hjulmand.

Danmarks kamp mod Skotland i VM-kvalifikationen begynder klokken 20.45. Den kan ses på Kanal 5 eller høres i LIGA på P3.

FacebookTwitter