Hjulmand og landsholdet ville igen skabe en magisk aften: 'Et fyldt Parken gav os vinger'

Danmark vandt tirsdag aften hele 5-0 mod Israel i Parken i VM-kvalifikationen.

Det danske landshold er ubesejret i kvalifikationen til VM. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Status på VM-kvalifikationen for Danmark:

Seks kampe, seks sejre, en målscore på 22-0 og 16 forskellige danske målscorere.

Det er nemt at være tilfreds, glad og begejstret for det danske landshold, der i den grad cruiser mod deltagelse ved VM i Qatar næste vinter.

Ligesom de godt 35.000 feststemte og euforiske danske fans, der havde været heldige at få plads i Parken til tirsdagens VM-kvalifikationskamp mod Israel.

Her blev det nemlig til hele 5-0, efter hvad der skulle ende med at være en overbevisende præstation af de danske spillere ført an af landstræner Kasper Hjulmand.

Andreas Cornelius lukkede og slukkede den danske målfest med sin scoring til 5-0 i Parken tirsdag aften. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Den danske landstræner kunne fra sidelinjen se fem forskellige spillere slå til og komme på måltavlen.

Men udover Yussuf Poulsen, Simon Kjær, Andreas Skov Olsen, Thomas Delaney og Andreas Cornelius, der sørgede for de danske scoringer, så var Kasper Hjulmand særdeles godt tilfreds med aftenens 12. mand: Parken.

Det fortalte han på det efterfølgende pressemøde.

- Hvilken aften. Vi snakkede om, at vi ville skabe en magisk aften igen. Et fyldt Parken gav os vinger. Nogle gange er det som træner muligt at nyde en kamp, og det gjorde jeg virkelig i dag.

Derfor var det da også svært for både ham og holdet at tage turen ned i omklædningsrummet efter kampen.

- Stadion ville ikke hjem. Og vi skal ikke gå nogle steder hen, når vi har sådan et stadion. Der er en samhørighed, som er unik, og som vi skal tage ind, siger Kasper Hjulmand.

Generelt var det en meget glad og stolt landstræner, der mødte pressen efter målfesten i Parken. For lige præcis det store opbud af tilskuere og danskere, der støtter landsholdet, er noget af det, som han har haft som sin helt store drøm.

- Jeg er privilegeret og rørt over at få lov til at være med. Jeg har en drøm om, at landsholdsfodbold skal fylde meget i Danmark. At så mange som muligt skal være stolte over vores landshold. Der er ikke en eneste af de her drenge, som ikke er en rollemodel.

- Min anden drøm er at vinde noget. Vi har taget nogle gode skridt, og jeg er stolt over at være med at sætte de her ting i søen. Jeg glæder mig allerede til oktober (hvor Danmark spiller igen, red.), siger Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand var tydeligt begejstret efter kampen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

'Vi er ikke over målstregen'

Og tilbage til de fem målscorere og nu 16 målscorere i alt i VM-kvalifikationen, for Kasper Hjulmand satte på pressemødet også ord på, hvad det betyder for holdet med så mange forskellige måljægere.

- Det er fantastisk, at vores mål kommer fra alle mulige ledder og kanter. Alle forsvarer, og alle angriber. Truslerne kommer fra forskellige steder, og det nyder jeg virkelig at se. Det er totalfodbold, og det må svært at være vores modstander.

Danmark ligger med sejren stadig solidt og ubesejret på førstepladsen i gruppen. Skotland ligger på andenpladsen med syv point op til Danmark inden de sidste fire kampe i VM-kvalifikationen.

Simon Kjær (til højre), der er anfører for Danmark, scorede til 2-0. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

To af de kampe tager landsholdet hul på i oktober, hvor først Moldova på udebane og dernæst Østrig på hjemmebane skal have ørene i den danske målmaskine.

Derfor er Danmark også med et syvpoints forspring snublende tæt på at sikre en VM-billet. Kun førstepladsen er sikret en direkte plads ved VM, og den kan komme i hus med en sejr over Moldova og Østrig. Men Hjulmand mener ikke, at landsholdet er over stregen endnu.

- Vi er ikke over målstregen, og før vi er det, trykker vi på. Vi ser allerede frem til Østrig-kampen, og forhåbentlig bliver der tryk på i en ny magisk kamp i Parken.

- Vi kan måske allerede afgøre det i oktober, men vi er dybt målrettede på at spille godt og vinde i den næste kamp. Der er ingen eksperimenter, når vi ikke er sikre på noget, siger Kasper Hjulmand.

FacebookTwitter