Hjulmand om Eriksen: ’Christian er en topspiller og en topperson, og det ville give os et ordentligt boost

Den danske landstræner, Kasper Hjulmand, glæder sig over at Christian Eriksen igen er klar til at spille fodbold

Landstræner Kasper Hjulmand før træningen på Hampden Park i Glasgow, søndag den 14 november 2021. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Christian Eriksen er klar til at spille fodbold igen, og han vil med til VM i Qatar. Det siger han tirsdag i et interview med DR Sporten.

- Jamen, jeg vil spille fodbold. Der er ikke nogen grund til ikke at gøre det, lyder det fra Eriksen.

Og den udmelding glæder mange, ikke mindst den danske landstræner, Kasper Hjulmand.

- Først og fremmest er jeg superglad for, at han er kommet dertil, hvor han har det godt, og at han og familien er afklaret. Jeg fornemmer en stor afklarethed hos Christian, og det er det vigtigste. Det er vigtigt for mig, at det har været en privat sag, og at han har taget den her proces skridt for skridt.

I videoen taler Kasper Hjulmand om en mulig rød-hvid fremtid for Christian Eriksen.

Men det kommer ikke helt bag på den danske landstræner, at Eriksen igen er klar til at snøre fodboldstøvlerne.

- Jeg har talt med Christian undervejs, og vidste godt, hvad der er foregået. Han har trænet hårdt længe og har prøvet det af. Det har været trinvis med snubletråde undervejs, men jeg er glad for at han nu er afklaret, siger Hjulmand

Kasper Hjulmand tror på, at Christian Eriksen kan så sit gamle niveau, hvis han får nogle fodboldkampe i benene. Dermed er der åbnet op for, at Eriksen igen kan modtage instrukser fra Hjulmand i landsholdsdragten. (Foto: © Lars Møller, Ritzau Scanpix)

I interviewet med DR Sporten åbner Eriksen op for, at hans store mål er VM i Qatar, som spilles i slutningen af 2022.

Landstræner Hjulmand er ikke i tvivl om, at Eriksen kan nå sit gamle niveau, hvis han får nogle fodboldkampe i benene.

- Han skal spille fodbold og hvis han begynder at gøre det, har jeg svært ved at tro, at han ikke kan nå sit gamle niveau.

- Han har ikke været skadet. Før denne sommer har han ti år i træk været fast mand for os. I det øjeblik Christian spiller og kommer tilbage på det niveau, han har, kan han spille for alle hold i verden, siger Kasper Hjulmand.

Og skulle Eriksen finde vej til Hjulmands VM-trup, så er det ifølge landstræneren ikke bare på banen, men også udenfor, at holdet bliver styrket.

- Det ville være fantastisk. Alle hold, der har Christian Eriksen, har en spiller, man kan stole på. Det vil øge vores chancer for at gøre det godt til VM. Han er en god person og en af vores mest betydningsfulde spillere både på og udenfor banen. Christian er en topspiller og en topperson. Det ville give os et ordentligt boost.

Fra torsdag kan du se dokumentaren 'Christian Eriksen – Min Historie' på DRTV. Den vises også på DR1 lørdag d. 8. januar kl. 21.00.