Højbjerg: Har vendt og drejet de sidste to år

Den danske midtbanespiller spillede tirsdag sin første kamp for landsholdet i to år, og han er lettet over at være tilbage.

Fodboldlandsholdet blev mandag d. 9. november 2015 samlet på Hotel Marienlyst i Helsingør forud for de vigtige playoff-kampe d.14. og 17. november mod Sverige. Pierre-Emil Højbjerg taler med pressen. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Han har været ude i kulden hos landstræner Åge Hareide siden 11. oktober 2016. Tirsdag var han så endelig tilbage. Da landsholdet i går vandt 2-0 over Østrig, var det med Pierre Emil Højbjerg på banen i samtlige 90 minutter. En noget uvant situation for midtbanespilleren, der er lykkelig over at være tilbage i rødt og hvidt.

- Det er en lettelse i forhold til de tanker, jeg har gået rundt med i to år. Rent menneskeligt vender og drejer man jo situationen. Man spørger sig selv, hvad man har gjort, og hvad man kan gøre. Det giver meget motivation at spille igen, siger han.

Kritiseret af landstræneren

Pierre Emil Højbjerg er tidligere blevet kritiseret af landstræner Åge Hareide for at sætte sig selv før holdet. Mod Østrig leverede Southampton-spilleren så en stærk præstation, der ovenikøbet blev krydret med oplægget til Danmarks andet mål. Det har da også været vigtigt for ham at vise, at landstræneren igen kan regne med ham.

- Man prøver at komme tilbage i den bedst mulige udgave og vise, at man har lært noget.

For Pierre Emil Højbjerg er det et skridt på vejen, at han endelig er lykkedes med at komme tilbage i landsholdstruppen. Nu er næste mål at sørge for, at han aldrig skal sidde udenfor i to år igen.

- Jeg vil gerne vise, at jeg kan være en del af det her i dag, i morgen og de næste 10-15 år. Jeg har drømme med landsholdet, og jeg vil gøre mit ypperste for igen at blive valgt.

Facebook
Twitter