Højbjerg: Lidt mere 'amour' i Frankrig

Pierre Emile Højbjerg fortæller her om sin franske forbindelse, om hvornår han er mest fransk, om fransk musik og om fransk kærlighed.

Pierre Emile Højbjerg har en dansk far og en fransk mor. Han har dog heldigvis valgt at spille for Danmark. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

De prøvede at hente ham til det franske landshold. Men på trods af sin franske forbindelse, valgte han Danmark. Pierre Emile Højbjerg er dansk og fransk, men har heldigvis den rød-hvide dragt på, når der skal spilles fodbold.

Her fortæller han uden filter om sine franske rødder, om fransk musik og den franske kultur.

- Min mor har franske rødder, så jeg har jo fransk blod og taler flydende fransk. Jeg er jo den, jeg er, og jeg er bygget af det, jeg er bygget af, og om det så er fransk, dansk, tysk eller afrikansk er ikke så vigtig.

- Jeg er aldrig mest fransk, jeg vil altid være mere dansk end fransk. Når jeg er sammen med min mor, er jeg nok meget fransk, fordi jeg snakker fransk og ikke dansk med hende.

Mødtes i Paris

- Min far og mor mødtes i Paris, og de boede der i 11 år, indtil min bror blev født, og så flyttede de hjem til Danmark, da jeg var på vej. Men de har også boet i Afrika, så det er lidt sjovt og spændende.

- Jeg var tosproglig som barn. Jeg kunne godt mærke, at jeg kludrede i det, da jeg var lille. Jeg havde svært ved at forstå den danske grammatik i skolearbejdet. Men det kom heldigvis på plads, selv om det var indviklet. Mine kammerater vidste godt, jeg var fransk, men selv om de godt vidste, at jeg ikke var dansk, var jeg altid en del af det hele. Selvfølgelig fik jeg nogle hårde ord i forhold til Frankrig, men det var, som det skulle være. Hvis de ikke opførte sig ordentligt, fik de bare nogle tæsk.

Vejret er bedst

- Jeg besøger ikke så meget familien i Frankrig eller familien generelt. Det er nok mere dem, der besøger mig, og ikke mig, der besøger dem, når jeg er så beskæftiget med fodbold 320 dage om året.

- Det bedste ved Frankrig er nok vejret. Jeg kan også godt lide, at de har en kultur, hvor man er meget kærlig over for hinanden, man kysser hinanden, man omfavner hinanden. I Danmark er det lidt mere koldt og mere med at give hånd. Her er også varmt, og alle er venlige, men i Frankrig kysser man hinanden på kinderne, og der er lidt mere ”amour” over det.

Tænk som en vinder

- Den franske mad? Maden er ok, men det kommer lidt an på, hvor du er henne. Kylling og lidt ris og lidt tomatsovs er altid godt. Jeg læser ikke så meget på fransk. Jeg læser bøger, men ikke på fransk. Lige nu læser jeg en god bog, der hedder ”Tænk som en vinder” af Eskild Ebbesen.

- Jeg hører meget fransk musik. Jeg kan godt lide en, der hedder Jul, og der er også Maitre Gims, og en gruppe, der hedder Sexion D’Assaut. Jeg hører meget forskelligt fransk musik, jeg kan godt lide den fransk/afrikanske rytme; ofte er det franskmænd med afrikanske rødder, jeg hører.

FacebookTwitter