Hotel: Danskerne blev ikke udspioneret

Kvindelandsholdet blev ikke udsat for spionage før VM-kampen mod Kina. Det fastslår hotellet, som de boede på, der bla. hæfter sig ved, at de mistænkte ikke kunne tale dansk.

- Det var ikke noget mistænkeligt, da ingen af de mistænkte kunne tale dansk, lyder det blandt andet fra Howard Johnson Hoteller, hvor danskerne boede. (Foto: Frederic J. Brown © Scanpix)

Det danske kvindelandshold blev ikke udsat for spionage forud for VM-kampen mod Kina.

Sådan lyder konklusionen i hvert fald fra det hotel, som de danske kvinder var indlogeret på frem mod åbningskampen. Hotellet har udarbejdet en rapport om sagen, som Politiken er kommet i besiddelse af.

I rapporten forklares det, at et par teknikere var blevet bedt om at gøre et mødelokale klar til danskernes taktik-møde.

- Den danske landstræner mistænkte hotellets tekniker og et par journalister for at være spioner for det kinesiske hold. På baggrund af vores undersøgelse fandt vi, at der ikke var noget mistænkeligt, da ingen af dem kunne tale dansk. Vi undersøgte også optageren i kontrolrummet, og der var intet bånd i maskinen, skriver hotellet.

Det bliver ikke forklaret, hvorfor der tilsyneladende var journalister til stede i lokalet.

Glasvæggen helt normal

Den bizarre sag blev afsløret ved en tilfældighed, da Danmark skulle holde det sidste afgørende taktikmøde på hotellet dagen før åbningskampen. På bagvæggen i mødelokalet var der placeret et spejl, og danskerne opdagede, at der bag spejlet var et rum, hvor der sad to personer. De var tilsyneladende klar med videoudstyr til at filme mødet.

En anonym talsmand for hotellet understreger dog, at der ikke er noget odiøst i, at der findes et lille teknik-rum bag spejlet.

- Ingen gemte sig. Glasspejlvæggen har været der, siden hotellet åbnede. Glasvæggen blev ikke bygget for at huse det danske møde. I sidste instans er det mest vigtige, at den nævnte hændelse fandt sted, før mødet blev afholdt, siger den anonyme talsmand til Politiken.

Tilbage står landsholdet med blot én mulighed for at komme videre med sagen. Kinesisk politi har nemlig indledt en undersøgelse, men det vides ikke, om den kommer nogle vegne.

FIFA besluttede allerede i sidste uge, at man ikke ville gå ind i sagen, og herhjemme vil DBU først reagere, når VM-slutrunden er overstået.

Facebook
Twitter