Jonas blæste Wind i den danske offensiv med første landsholdsscoring i Parken

Det danske herrelandshold vandt mandag 2-0 over Østrig og topper gruppen i Nations League.

Efter nul scoringer mod Kroatien forleden kom der gang i den danske offensiv mod Østrig mandag aften.

To scoringer sendte landsholdet i kassen i sejren over østrigerne, og begge gange havde angriberen Jonas Wind en fod med i spillet.

Først stod han selv for føringsmålet efter 21 minutter, og kort før pausen lagde Wind op til Andreas Skov Olsens 2-0-scoring.

Det var da også en glad Wind, som efter kampen tilmed kunne løfte sløret for, at målet var en lightudgave af en debutscoring.

- Det var faktisk mit første mål i Parken for landsholdet. Det var dejligt, og jeg nød at spille derinde. Vi blev båret frem af tilskuerne og kom flyvende ud til første halvleg, og det var dejligt at få scoret, siger Jonas Wind til DR Sporten.

Jonas Wind (højre) tiljubles efter sin scoring til 1-0 over Østrig. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Dermed sætter Wind punktum for en sæson, som har budt på lidt af hvert for den 23-årige angriber, der udover at have vundet et dansk mesterskab har fået debut for Wolfsburg i den bedste tyske fodboldrække.

- Jeg har både vundet guld i Danmark, fået debut og en god start i Bundesligaen, og så slutter det hele med en scoring for landsholdet i Parken, så det har været en fed sæson, siger Jonas Wind.

Se Jonas Wind fortælle om scoringen i videoen øverst i artiklen

Ville give fansene en fest

Kampen mod Østrig var endnu engang foran udsolgte tribuner i Parken. Og den gode opbakning gør stort indtryk på landsholdet anfører, Kasper Schmeichel, som virkelig følte, at landsholdet havde noget at bevise ovenpå nederlaget til Kroatien i fredags.

- Det gjorde ondt at tabe herinde forleden. Der var lagt op til stor fest, og vi leverede ikke. Vi snakkede inden kampen om, at vi blev nødt til at give fansene en fest i aften. Det synes jeg i den grad, vi gjorde. Jeg synes, vi spiller en fantastisk kamp med god fodbold mod en svær modstander, siger landsholdsmålmanden.

- Det har altid været unikt og specielt at spille på landsholdet, men den periode, vi er inde i øjeblikket, er noget, vi har drømt om i mange år. Vi er alle sammen vokset op som landsholdsfans, og vi har drømt om at skabe et landshold, som både samler Danmark og spiller inspirerende fodbold. Det gør vi for tiden, og når man har en kulisse som det her, kan man ikke være andet end inspireret, siger Schmeichel.

Tilfreds med ni point – sådan da

Også landstræner Kasper Hjulmand var fuld af rosende ord til det danske publikum efter kampen.

- Jeg elsker det her stadion og alle de her fans. Det er en magisk kulisse, og i mange minutter efter kampen bliver folk og vil deltage i festen, og det er vi superstolte af.

Noget landstræneren også er stolt at, er pointhøsten. For med ni point i fire kampe topper Danmark Nations Leagues gruppe A med to point ned til Kroatien på andenpladsen.

Ni point efter fire kampe. Ville du have solgt den for det, inden i begyndte?

- Ja, det ville jeg. Faktisk synes jeg, der var nogle muligheder mod Kroatien, men sådan er fodbold nogle gange. Ni point er flot. Vi er med, og vi har sikret os endnu en omgang i det øverste niveau i Nations League.

Med syv point ned til Frankrig på gruppens sidste plads og kun seks point tilbage at spille om, er Danmark allerede sikre på ikke at kunne rykke ned fra Nations Leagues højeste niveau.

Men selvom ni point og en førsteplads i gruppen lyder godt i Hjulmands ører, så er Kasper Schmeichel ikke helt tilfreds.

- Jeg er lidt skuffet over, at vi ikke får mindst uafgjort mod Kroatien, men det har trods alt været en rigtig god start på Nations League. Og at slutte med en 2-0-sejr i et fyldt Parken kan ikke være meget bedre, lyder det fra Schmeichel.