Kanal 5 kan miste landskampe: ’Hvorfor evner de ikke at blive enige?’

Hos Discovery Networks Danmark, der har rettighederne til Danmarks landskampe, undrer man sig over DBU og Spillerforeningens uforsonlighed.

Hos Kanal 5, der viser Danmarks landskampe, forstår man ikke, at parterne har så svært ved at nå til enighed. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Konflikten mellem DBU og Spillerforeningen risikerer at bringe ugens to landskampe i fare for aflysning. Parterne har ikke kunnet enes om en ny aftale, og derfor DBU begyndt at lede efter andre danske spillere, der vil repræsentere Danmark onsdag mod Slovakiet og søndag mod Wales.

Lykkes det ikke DBU at lokke spillere fra 1. og 2. division med på landsholdet, og man dermed ikke kan stille hold, risikerer de to landskampe at blive aflyst. Det begræder man hos rettighedshaveren Discovery Networks Danmark, der siden 2013 har sendt Danmarks landskampe i tv.

- Først og fremmest så er vi skuffede på vegne af de mange danske fans og seere, som havde set frem til at se landsholdet i aktion for første gang siden VM, siger Christian Kemp, der er administrerende direktør i Discovery Networks Danmark, til DR.

- Vi hverken kan eller vil vi tage parti for nogen af parterne, men vi er dybt forundrede over, de ikke evner at nå til enighed, og DBU i stedet stiller med et sekundahold for at undgå sanktioner fra UEFA. Vi har generelt et stærkt setup på Nations League, hvor vi også sender flere storkampe på 6’eren, bl.a. med topholdene Tyskland-Frankrig den 6. september og England-Spanien den 8. september, men vi ved jo godt, at det er det danske landshold, som har størst interesse, siger Christian Kemp.

Aftale med Uefa

Discovery-direktøren vil ikke forholde sig til, hvad man har af aftaler i forhold til rettigheder, samt om der kan være tale om misligholdelse af disse aftaler, hvis DBU for eksempel ikke kan stille hold eller må stille med et hold uden de faste profiler.

- Det har vi ingen kommentarer til. Det er et anliggende mellem os og Uefa, som er dem, vi har kontrakten med, siger Christian Kemp.

Seneste nyt i konflikten er, at DBU har rette henvendelse til spillerne i de danske divisioner. Her har man sat en deadline for tilbagemelding fra spillerne klokken 19.00 mandag aften.

Facebook
Twitter