Kaptajn Kjær: Mine sønner gør mig til en bedre fodboldspiller

Faderskabet har bragt mere seriøsitet ind i Simon Kjærs fodboldliv.

Børn.

De larmer, er opmærksomhedskrævende, gør et alvorligt indhug i ens nattesøvn og kræver i det hele taget et enormt stykke ekstraarbejde på hjemmefronten.

De skaber dog også ro, balance og mentalt overskud.

Det er i hvert fald tilfældet for landsholdets anfører Simon Kjær, der tildeler sit afkom en stor del af æren for, at han er blevet en bedre fodboldspiller.

- Den dag, hvor jeg fik min første søn, der kunne jeg skille tingene meget mere ad og tog til træning for at gøre mit arbejde 100 procent. Så kunne jeg tage hjem og lægge fodbold på hylden. Det gør jeg stadig den dag i dag. Jeg er kun blevet en bedre fodboldspiller siden dengang, men der skulle også et barn til, før jeg lærte det, siger den 28-årige Sevilla-stopper.

Simon Kjær var med til at spille Sevilla i kvartfinalen i Champions League, hvor Bayern München bliver næste modstander. (Foto: Oli Scarff © Scanpix)

- Jeg kan stadig godt se tilbage på tiden i Wolfsburg, Roma eller Palermo, hvor man tog til træning og var lidt træt. Var måske kommet lidt sent i seng. Ud til træning og så skulle man bare have det overstået og så hjem igen. Det lyder useriøst, men alle har været der og alle gør det, siger Simon Kjær, der har to sønner med svenske Elina Gollert.

Den danske landsholdsanfører skiftede før denne sæson fra tyrkiske Fenerbahce til Sevilla i Spanien, hvor resultaterne har været svingende og hvor den stærke forsvarsspiller også har været plaget af skader.

Det går dog i den rigtige retning igen for Simon Kjær, der er tilbage fra sin skade og tilbage i startopstillingen for Sevilla, der under den nye træner Vincenzo Montella har spillet sig frem til finalen i Copa del Rey, en sjetteplads i ligaen og kvartfinalen i Champions League efter en imponerende sejr over Manchester United på Old Trafford.

- Du har gode og dårlige perioder og i de gode perioder, der kan du godt tænke fodbold hele tiden, men hvis du er skadet eller er inde i en dårlig periode eller sidder lidt ude, så tærer det på dig. Der er det vigtigt at kunne lægge det fra sig.

Om jeg har spillet en fantastisk eller dårlig kamp, så kan jeg lægge det til side, når jeg kommer hjem til mine børn. Så er der en ny dag i morgen. Det er vigtigt, siger Simon Kjær, der i det hele taget er svært tilfreds med sin ’nye’ tilværelse i det sydlige Spanien efter skiftet fra Tyrkiet.

- Jeg spiller i den bedste liga i verden kvalitetsmæssigt, hvis du spørger mig. Spiller på et hold, der er i kvartfinalen i Champions League og pokalfinalen i Spanien. Så alle de sportslige kriterier er, som jeg ønskede og håbede. Og så at være et sted med et fantastisk klima, kultur og livsstil. Der er ikke mange negative ting at sige, udover jeg måske har været lidt mere skadet, end jeg har været vant til. Men det lærer man også af.

Store VM-drømme

Det fantastiske klima i Spanien er nu for en stund skiftet ud med det lidt mere ordinære af slagsen i Danmark, hvor Simon Kjær sammen med landsholdet skal spille to testkampe mod Panama og Chile.

Simon Kjær må i testkampene mod Panama og Chile undvære sin normale makker i centerforsvaret, den skadede Andreas Bjelland. Ny makker kunne blive Chelsea-spilleren Andreas Christensen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det er første gang, at Åge Hareides tropper skal i aktionen siden VM-kvalifikationen blev sikret efter en helt igennem forrygende 5-1-sejr over Irland i Dublin. Hareide har annonceret, at der ikke vil blive eksperimenteret vildt og voldsomt i de to testkamp.

For anfører Simon Kjær handler det da også primært om at holde gang i de gode tendenser frem mod slutrunden i Rusland.

- Vi skal blive ved med at vinde fodboldkampe. Jeg tror ikke, vi har tabt i 11 kampe. Det er flot. Det siger lidt om vores kvalitet. Vi skal blive ved med at bygge vores forventninger og forhåbninger op, for jeg tror, at vi kan komme til at gøre det rigtig, rigtig godt. Vi skal drømme stort.

Danmark møder torsdag Panama på Brøndby Stadion, mens Chile kommer på besøg i Aalborg tirsdag. Begge kampe spilles klokken 20:00 og kan ses på Kanal 5, mens man naturligvis også kan følge med i radioens P3 og live i tekst her på dr.dk/sporten.

Facebook
Twitter