KARAKTERER Afsluttende eksamen bestået med klar pil opad

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul har uddelt karakterer til de danske spillere efter landskampen mod Østrig.

Danmark vandt mandag aften med 2-0 over Østrig i Nations League.

Nogle spillere var gode, andre klarede sig knap så godt. Herunder vurderer DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul alle de danskerne spillere:

Kasper Schmeichel: 7

Kasper Schmeichel (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- Anførerbindet var tilbage om overarmen på den danske målmand, der i sin landskamp nummer 84 for Danmark bogførte endnu et rent bur til samlingen. Det var dog ikke på baggrund af de helt store redninger, men en solid indsats med enkelte dårlige igangsætninger.

Nicolai Boilesen: 10

Nicolai Boilesen. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- Lidt overraskende var der plads i startopstillingen til den nykårede danske mester med FC København, der fra en position som venstre stopper i trebackkæden skulle være med til at sætte spillet.

- Herfra optrådte Boilesen med karakteristisk ro på bolden og gode ryk fremad. Leverede helstøbte 90 minutter, der viste, at Hjulmand kan stole på rutinerede Boilesen.

Andreas Christensen: 10

Andreas Christensen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Den sandsynligvis kommende FC Barcelona-spiller lå som den centrale af tre danske stoppere og var nærmest en form for gammeldags sweeper i flere situationer.

- Han virkede yderst komfortabel på bolden og i sine dueller. Man så ham kun, når det var allermest nødvendigt. Som opgaven bød. Stor kamp.

Joachim Andersen: 10

Joachim Andersen (højre). (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- Som højre stopper i et tremandsforsvar var det tit Joachim Andersen, som skulle føre bolden frem for Danmark. Det løste han som oftest glimrende, selv om man ikke så helt så mange sideskift som tidligere.

- Til gengæld mange præcise og brugbare bolde, mens der også var stor konsekvens i det defensive arbejde. Måtte lade sig udskifte med krampe i anden halvleg.

Joakim Mæhle: 7

Joakim Mæhle. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- Man ville godt kunne forstå, hvis ikke Joakim Mæhle havde kræfter til flere ture op ad venstrekanten, men publikum i Parken kan gøre underværker ved ømme stænger, så fan-favoritten tog en tur mere.

- Brændte selv en stor hovedstødschance, inden han med stort overblik lagde op til Jonas Winds føringsmål. Gik helt død efter pausen med noget, der kunne ligne et trælår og måtte lade sig udskifte.

Rasmus Nissen Kristensen: 10

Rasmus Nissen Kristensen (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- Mod flere medspillere fra sin nu tidligere klub i Østrig, RB Salzburg, var den nybagte Leeds-spillers opgave at sætte fuld fart og fysik på den danske højre side.

- Samspillet med Andreas Skov Olsen og Højbjerg sad fra start i skabet, og "NK" fik sat mange gode offensive aktioner sammen. Et super indlæg til Andreas Cornelius før pausen kunne sagtens have givet en assist.

- Masser af kraft også i anden halvleg, da arbejdet blev mere defensivt.

Pierre-Emile Højbjerg: 10

Pierre-Emile Højbjerg. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- Efter ikke færre end 59 kampe i sæsonen var det her absolut sidste indsats for den danske midtbanespiller inden en længere sommerferie.

- Så Højbjerg gav den naturligvis vanlig gas med hærfører-attitude og masser af erobringer og løb i dybden. Virkede trods alt lidt tømt for kræfter til sidst, men drønede så alligevel pludselig af sted, erobrede bolden og var ved at score til 3-0.

Mathias Jensen: 10

Mathias Jensen (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- Den udskældte midtbanespiller fra Brentford fik endnu en chance for at bevise sig på den centrale midtbane, og den greb 26-årige Jensen fra første fløjt. Gode vendinger, fremragende afleveringer og en langt større tilstedeværelse end tidligere.

- Tog den styrende rolle, og manglede vel bare selv at sparke en oplagt skudmulighed op i hjørnet for at score absolut topkarakter

Andreas Skov Oelsen: 10

Andreas Skov Olsen. (Foto: ROBERT JAEGER © Ritzau Scanpix)

- Mod Kroatien manglede den danske højre kantspiller for alvor at få noget farligt ud af sine ellers gode aktioner. Det blev der taget revanche for mandag aften!

- Gode aktioner og forrygende udfordringer fra højre side i første halvleg blev kronet med et sublimt balanceret mål til 2-0, inden han efter aftale blev udskiftet i pausen.

Jonas Wind: 12

Jonas Wind. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- På sin tidligere hjemmebane i Parken lå den nuværende Wolfsburg-angriber med udgangspunkt i venstre side. Og der lå han godt. Et mål og en assist samt et gult kort lød facit på efter de første 45 fremragende minutter, hvor især boldbehandlingen og de fremadrettede visioner faldt positivt i øjnene.

- Efter pausen havde det danske hold sværere ved at holde flowet, men Wind var stadig fremragende til at holde i bolden og få sat sine medspillere op. Kampens bedste dansker med topkarakter.

Andreas Cornelius: 7

Andreas Cornelius. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- For anden kamp i træk var der blevet plads i startopstillingen til topscoreren fra de tyrkiske mestre, Trabzonspor, der løftede sit spil markant i forhold til kampen mod Kroatien. Man kan roligt sige, at "Corner" dominerede de østrigske forsvarsspillere fysisk. Ud over selv at brænde en solid hovedstødschance, var han stærkt medvirkende til det danske mål til 2-0.

Martin Braithwaite: 4

Martin Braithwaite. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- Endnu et fint indhop fra Barcelona-angriberen, der truede fint i dybden. Langt fra alle berøringer sad i skabet, men han fik skabt meget. Ofte ud af lidt.

Phillip Billing: 7

Phillip Billing. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- Rigtig god anden halvleg af indskiftede Billing, der viste nogle af sine kvaliteter på bolden med teknik og overblik. Kom et par gange i gode positioner til afslutninger og kombinerede glimrende med både Nissen Kristensen og Braithwaite.

Jens Styger Larsen: 7

Jens Stryger Larsen (midten). (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- Fik de sidste 40 minutter på banen i stedet for Joakim Mæhle og leverede en fin løbeindsats med gode stik frem ad banen. Skulle dog have spillet Braithwaite i en kontra i stedet for at afslutte selv.

Kasper Hjulmand: 12

Kasper Hjulmand. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

- Landstræneren havde valgt en lidt overraskende 3-4-3 opstilling med både Nicolai Boilesen og Mathias Jensen fra start.

- Det viste sig at være en fremragende løsning, og han spillede også sine kort fra bænken noget nær perfekt i den lidt sværere anden halvleg. Har allerede sikret Danmark endnu en tur i A-laget i Nations League inden de to sidste kampe. Imponerende.

Christian Eriksen og Victor Nelsson kom også på banen mod Danmark, men de fik ikke nok spilletid til at få en karakter.