KARAKTERER Danmarks nye strateg fik mest ud af sidste test inden EM

Mathias Jensen blev den helt store vinder i Danmarks sejr på 2-0 over Bosnien i sidste test inden EM-slutrunden.

Mathias Jensen var banens bedste i testkampen mod Bosnien-Hercegovina ifølge DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

En 2-0-sejr, masser af eksperimenter fra landstræner Kasper Hjulmands side, og så er Danmark klar til Finland på lørdag ved EM.

Det er bundlinjen for Kasper Hjulmand efter søndagens testkamp mod Bosnien-Hercegovina.

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul deler karakterer ud til de danske landsholdsspillere. Kig nærmere herunder:

Kasper Schmeichel: 7

Kasper Schmeichel. (Foto: John Sibley © Ritzau Scanpix)

Den danske førstemålmand afgiver ikke frivilligt pladsen i det danske mål. Heller ikke, selv om kampen er nok så ubetydelig, så Kasper Schmeichel noterede opgør nummer 65 for Danmark – og i øvrigt ganske imponerende clean sheet nummer 31. Ellers en forholdsvis rolig dag på målmandskontoret, men med vanlig indlevelse.

Jens Stryger Larsen: 7

Jens Stryger Larsen. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup)

Den danske talisman holder fortsat fast i sin nærmest uvirkelige statistik med nu 36 landskampe stadig uden et eneste nederlag i rødt og hvidt.

Denne smukke søndag aften havde Stryger udgangspunkt på højre back, men tog på mange optimistiske togter frem på banen. Fin og ihærdig indsats også defensivt.

Simon Kjær: 7

Simon Kjær. (Foto: Angelika Warmuth © Ritzau Scanpix)

Anføreren spillede sin landskamp nummer 107, men lod sig behørigt udskifte i pausen for ikke at bruge for mange kræfter mod overkommelig modstand. Indtil da stabil og også undervejs med en nærmest ’Zlatansk’ clearing med hælen. Kjær virker topklar til slutrunden.

Andreas Christensen: 7

Andreas Christensen. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Den nykårede vinder af Champions League fik 90 problemfri minutter, der viste, at stopperen er fysisk helt, hvor han skal være efter sin mindre skade. Derudover elegant og sikkert forsvarsspil over for den yderst begrænsede bosniske offensiv.

Nicolai Boilesen: 4

Nicolai Boilesen. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

FCK-spilleren fik en startplads som venstre back og slutteligt i kampen også spilletid som den venstre stopper i en defensiv treback-kæde.

Der var dog for mange dårlige afleveringer og ikke nok offensiv dynamik til, at Boilesen for alvor fik anbefalet sig markant til landstræner Hjulmand inden slutrunden.

Daniel Wass: 4

Daniel Wass. (Foto: FEDERICO GAMBARINI © Ritzau Scanpix)

Den normale danske højre back i tiden med Hjulmand var rykket ind i en central midtbanerolle, hvilket ikke var nogen ubetinget succes.

Wass havde en del sjuskede boldberøringer og begik mange frispark før pausen. Gik bedre med i spillet efter pausen, men virker til at fungere langt bedre i rødt og hvidt på backen.

Mathias Jensen: 10

Mathias Jensen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Denne søndags helt store oplevelse på stadion i Brøndby var den danske kreatør på midtbanen. Her ville man normalt tænke på Christian Eriksen, men kampen mod Bosnien havde Brentfords Mathias Jensen som altoverskyggende dirigent.

Fremragende afleveringer, overlegen teknik, godt presspil og en assist til Andreas Cornelius på et af flere godt sparkede hjørnespark. Stærk anbefaling til Kasper Hjulmand som førstereserve på den centrale midtbane.

Christian Eriksen: 4

Christian Eriksen. (Foto: John Sibley © Ritzau Scanpix)

Med nu 108 landskamp nåede Eriksen op på siden af en anden fynbo – Thomas Helveg – som nummer fire på listen over spillere med flest kampe for Danmark, men der manglede tydeligvis noget mere på højkant, før ilden for alvor blev tændt hos Danmarks nummer 10. Forståeligt nok. Det kommer der om en lille uge.

Martin Braithwaite: 7

Martin Braithwaite. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

En nydelig weekend for Martin Braithwaite. Barcelona-spilleren fyldte 30 år lørdag, spillede landskamp nummer 50 søndag – og scorede sit 9. mål for Danmark, da han i 1. halvleg kraftfuldt kastede sig frem og headede bolden ind efter et afrettet hjørnespark. Derudover en engageret indsats, inden han i pausen blev udskiftet med Yussuf Poulsen.

Kasper Dolberg: 7

Kasper Dolberg. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

Den blonde angriber var med pladsen i startopstillingen en af dem, der rent faktisk kunne bruge testkampen mod Bosnien til at overbevise Kasper Hjulmand om at skulle starte inde også mod Finland, når det bliver EM-alvor. Dolberg gik godt med I spillet, men manglede afslutninger i forhold til for alvor at sætte et aftryk. Udskiftet med Wind i pausen.

Robert Skov: 4

Robert Skov. (Foto: John Sibley © Ritzau Scanpix)

Den tidligere Superliga-topscorer fik en mulighed for at vise afslutningsformen på højrekanten i det danske angreb, men fik ikke sat de afgørende aftryk. Skov kiksede en tæmning på en sukkeraflevering fra Mathias Jensen, og generelt var det meget lige ved og næsten.

I anden halvleg måtte kantspilleren desværre udgå efter en hård tackling på venstre ankel.

Joachim Andersen: 7

Joachim Andersen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Hele anden halvleg i midterforsvaret for Joachim Andersen, der gled fint ind både i den oprindelige formation og også, da Danmark gik over til en treback-kæde. Ligger meget tæt i kampen med Jannik Vestergaard om at være førstereserve til Kjær og ’AC’.

Yussuf Poulsen: 7

Yussuf Poulsen. (Foto: FEDERICO GAMBARINI © Ritzau Scanpix)

Fint indhop nu i venstre side af angrebet til Yussuf Poulsen, der straks skabte noget dynamik og leverede flere gode dybdeløb. Skulle have scoret på en ripost fri foran mål, men glimrende anden halvleg, og Leipzig-angriberen ligner en sikker starter mod Finland.

Jonas Wind: 4

Jonas Wind. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Efter nul minutter mod Tyskland onsdag aften fik Jonas Wind hele anden halvleg mod Bosnien, men kom ikke til afgørende aktioner i feltet. Havde et par gode aflæg ude på banen og fik også et solidt bosnisk bodycheck. Startpladsen mod Finland virker langtfra sikker.

Thomas Delaney: UB

Thomas Delaney. (Foto: FEDERICO GAMBARINI © Ritzau Scanpix)

Blev indskiftet efter en times spil.

Joakim Mæhle: UB

Joakim Mæhle (th). (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

Fik 20 minutter på banen.

Andreas Cornelius: UB

Andreas Cornelius. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Fik 20 minutter på banen. Scorede et fint hovedstødsmål efter et hjørnespark.

Kasper Hjulmand: 7

Landstræner Kasper Hjulmand. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

En glimrende sidste test for landstræneren, der - hvis ellers Robert Skovs skade ikke er alvorlig - både fik en sejr, nogle relationelle svar og en tydelig indikation af, at Mathias Jensen sagtens kan gå direkte ind og levere på højt niveau, hvis der skulle blive brug for ham på midtbanen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk