KARAKTERER Dansk hattrick-helt var i en klasse for sig

Vurder selv landsholdsspillerne efter sejren på 3-1 over Finland.

Rasmus Højlund. (Foto: Liselotte Sabroe)

Rasmus Højlund var dagens dansker i skysovs. Med tre kasser stod den 20-årige danske angrebskomet bag Danmarks 3-1-sejr over Finland.

DR Sportens nyhedspodcast, Tyvstart, var selvfølgelig til stede i Parken. Hør mere om både Højlund og landskampen her.

Herunder kan du se, hvilke karakterer DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, har givet de danske spillere. Du kan også selv vurdere spillerne.

Kasper Schmeichel: 7

Kasper Schmeichel. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- I sin landskamp nummer 90 for Danmark var det småt med deciderede redninger for Schmeichel, der heller ikke kunne lastes ret meget for den finske udligning. Var meget verbal og medlevende og forsøgte sig med hurtige igangsætninger.

Joakim Mæhle: 2

Joakim Mæhle. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Det er efterhånden noget tid siden, at ’magiske Mæhle’ leverede sine offensive tryllerier for Danmark. I hvert fald, når det gælder mål og oplæg.

- I første halvleg fik venstrebacken i stedet et helt fortjent gult kort, og der var ikke mange vellykkede aktioner. Bragede dog et langskud på overliggeren lige inden den oplagte udskiftning i anden halvleg.

Jens Stryger Larsen: 7

Jens Stryger Larsen. (Foto: © Lars Poulsen)

- Blev indskiftet med en helt klar opgave, der gik ud på at stabilisere den ellers lettere kaotiske venstre forsvarsside. Det lykkedes fint for den rutinerede back.

Alexander Bah: 7

Alexander Bah. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Backen fra Benfica har spillet sig frem som starter for Danmark, og han levede op til de fine præstationer for Portugal med et flot oplæg til Rasmus Højlunds føringsmål i første halvleg.

- Derudover ikke så mange offensive aktioner før pausen, men kom i par gode raids efter pausen. Lidt placeringsproblemer til tider defensivt, men alt i alt ok præstation.

Simon Kjær: 7

Simon Kjær. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Anføreren får ikke meget spilletid i italienske AC Milan for tiden, men efter en lidt rusten start i Parken fik han placeret både sig selv og sin bagkæde fornuftigt.

- Et par afleveringer sejlede i forkerte retninger både før og efter pausen, men Kjær holdt sammen på både sit eget spil og holdets struktur, da der var mest pres på.

Pierre Emile-Højbjerg: 10

Pierre-Emile Højbjerg. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Midtbanespilleren var blandt de bedste danskere i første halvleg med nogle gode og vigtige placeringer defensivt, men også med overskud til at gå med frem.

- Havde et fint oplæg til Rasmus Højlund, og var især i slutfasen enormt afgørende med rutine, arbejdsraseri og også indpisker både for holdkammerater og publikum.

Christian Nørgaard: 7

Christian Nørgaard (højre). (Foto: © EMMI KORHONEN, Lehtikuva)

- Som en af tre danske spillere fra engelske Brentford i startopstillingen var Nørgaard betroet den mest kontrollerende rolle. Den udfyldte han hovedsageligt tilfredsstillende. Satsede et par gange for meget, hvilket kostede et kort. Til gengæld gode genpres.

Mathias Jensen: 2

Mathias Jensen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Som den mest oplagte afløser for skadede Christian Eriksen i startopstillingen lagde Mathias Jensen sit spil op på højt niveau.

- Desværre også for højt i mange tilfælde. Der var gode afleveringer og et fint langskud, men også for mange fejlafleveringer og ikke nok styring på kampen.

Mikkel Damsgaard: 4

Mikkel Damsgaard. (Foto: © EMMI KORHONEN, Lehtikuva)

- Med udgangspunkt i venstre angrebsside bevægede ’Danmarks Damsinho’ sig forholdsvis rundt på banen – dog med skiftende succes. Var med i et par fine danske kontraangreb, men også både lidt usynlig og mærkelig klejn i forhold til finnerne.

- Havde bizart nok sin bedste periode med et par gode oplæg, lige inden han blev skiftet ud i anden halvleg.

Victor Nelsson: 4

Victor Nelsson. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Stopperen kom pludselig i aktion fra helt kold, da Andreas Christensen måtte udgå tidligt i 1. halvleg. Det løste Nelsson fint, men begik en stor fejl, da finnerne udlignede efter pausen. Ellers konsekvent.

Mohamed Daramy: 7

Mohamed Daramy. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Kom ind, da Danmark havde brug for noget offensivt, men var noget tid om at komme ind i kampen. Mod slutningen satte den formstærke FCK’er imidlertid turboen til og sluttede med en assist. Til gengæld helt væk defensivt i flere situationer.

Martin Braithwaite: 7

Martin Braithwaite. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Angriberen fra Espanyol har en bemærkelsesværdig evne til at bevare sin plads i startopstillingen for Danmark trods en del kritik. Mod Finland beviste han i flere tilfælde, hvorfor han så tit bliver tilvalgt.

- Et par fine og kloge aktioner – blandt andet ved at hoppe over bolden og med tredjesidste fod på bolden ved den danske 1-0 scoring. Blev taget ud i anden halvleg, men kunne være godt tilfreds med sin indsats.

Rasmus Højlund: 12

Rasmus Højlund. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Der var store – nærmest enorme – forventninger til den 20-årige angriber, der fik sin første start for Danmark i A-landskamp nummer tre. Heldigvis virker den unge mands selvtillid uudtømmelig, og hans scoring til 1-0 var rendyrket forward-klasse, da han løb og sprang sig foran forsvarsspillerne og dirigerede sit første landskampsmål i kassen.

- Derudover flere gode aflæg og dybdeløb. Afslutningen på kampen med yderligere to scoringer var slet og ret klasse. Og både et hattrick og et krystalklart 12-tal værdigt.

Spillere uden for bedømmelse:

Andreas Christensen, Jonas Wind og Philip Billing

Kasper Hjulmand: 7

Kasper Hjulmand. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Landstræneren havde trods mange nye navne i truppen valgt mange af sine velafprøvede spillere, men dog med unge Rasmus Højlund som det helt friske pust oppe foran. Og det var i hvert fald det helt rigtige valg.

- Kampen blev så bøvlet som frygtet, men Hjulmand reagerede i tide med sine indskiftninger.

Gennemsnit: 6,4

De danske spillere og Kasper Hjulmand får i gennemsnit 6,4 af Andreas Kraul efter 3-1-sejren over Finland.