KARAKTERER Én dansker førte VM-togtet endeligt i mål

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul deler karakterer ud til landsholdsspillerne.

Joakim Mæhle og Thomas Delaney efter sejren over Østrig. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Danmark skal til VM i Qatar i 2022.

Det står klart efter tirsdagens 1-0-sejr over Østrig.

DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, har delt karakterer ud til de danske landsholdsspillere efter VM-kvalifikationskampen mod Østrig.

Dyk ned i karaktererne herunder:

Kasper Schmeichel: 7

Kasper Schmeichel. (Foto: Laurence Griffiths © Ritzau Scanpix)

- Det er nu otte VM-kvalifikationskampe i træk uden scoringer imod for Kasper Schmeichel. I sig selv en vanvittig stime, men endnu engang var det uden reelle redninger fra den danske keeper, der i konstant samarbejde og kommunikation med sit forsvar forhindrede de store chancer imod Danmark i at opstå.

Andreas Christensen: 7

Andreas Christensen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- 25-årige Andreas Christensen fra Chelsea virker så meget på toppen i øjeblikket, at man nærmest bliver småchokeret, når han leverer en fejlaflevering. Det skete imidlertid flere gange i 1. halvleg. Så var den velkendte ’AC’ til gengæld tilbage med veltempererede indgreb og elegant overblik i 2. halvleg.

Simon Kjær: 10

Simon Kjær. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Kaptajn Kjær gik på banen med to scoringer i de to seneste landskampe i bagagen, men det var i kraft af de mere velkendte Kjær-dyder, man lagde mærke til ham i første halvleg. Konsekvent i sine dueller og clearinger samt attitude nok for et helt hold.

Jannik Vestergaard: 4

Jannik Vestergaard. (Foto: NAOMI BAKER © Ritzau Scanpix)

- Stopperen fra Leicester var eneste nye navn i startopstillingen, og indtog sin velkendte plads som venstre stopper i et tre-mandsforsvar, hvorfra han udnyttede sin fysik, men også flere gange mistimede nogle indgreb og placeringer, så østrigerne kunne komme igennem i deres højre side. Headede uimodståeligt væk i slutfasen, men for mange fejl undervejs.

Daniel Wass: 10

Daniel Wass. (Foto: STUART FRANKLIN © Ritzau Scanpix)

- Den spilbegavede back fra Valencia er ved at udvikle sig til en form for playmaker for Danmark fra positionen i højre side. Et par rigtig gode bolde fremad i første halvleg kombineret med meget velovervejet forsvarsspil giver alt i alt en mere end godkendt karakter til Wass.

Pierre-Emile Højbjerg: 7

Pierre-Emile Højbjerg. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- I sin landskamp nummer 52 for Danmark var der som altid hjerte i alt, hvad Højbjerg foretog sig, og selv om han ikke blev så synligt afgørende som i andre kampe, var der konstant aftryk på midtbanen. Lidt for ivrig ved et dansk frispark i anden halvleg.

Thomas Delaney: 12

Thomas Delaney. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Efter at være blevet sparet i den sidste halve time lørdag aften mod Moldova, gav Delaney den fuld gas i Parken blandt andet med et par massive overlap til baglinjen både i højre og venstre side før pausen, mens Delaneys arbejdsradius kun virkede til at vokse i anden halvleg. Et suverænt oplæg til Mæhles matchvindermål trækker yderligere op for kampens bedste, der sluttede med både krampe og en udskiftning til stående klapsalver.

Joakim Mæhle: 10

Joakim Mæhle. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- I den danske landsholdstrøje har Joakim Mæhle, trods sin status som back, været en sand målmaskine, så det var nærmest naturligt, at det med hans syvende scoring i landskamp nummer 21 var ham, som sikrede de tre point. Masser af løb, udfordringer og altså endnu en afgørende kasse.

Andreas Skov Olsen: 7

Andreas Skov Olsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Netop Andreas Skov Olsen var som indskifter den helt store helt, da Danmark vandt det omvendte opgør mod Østrig med 4-0 i Wien tilbage i marts, mens han denne gang begyndte på banen. Allerede efter et minut var kantspilleren ved at glide igennem til en stor chance. Udfordrede generelt meget i første halvleg, men gled mere i baggrunden efter pausen.

Yussuf Poulsen: 4

Yussuf Poulsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Blandt danske fodboldfans er der ofte hårde ord i retning mod Yussuf Poulsen, men angriberen fra Leipzig nyder stor tillid hos Kasper Hjulmand og startede endnu engang på banen som forreste angriber. Her var der masser af hårdt arbejde, men ikke mange afslutninger – og da Damsgaard gik ud, rykkede Poulsen ud som venstre kant. En række gode bolde i dybden skabte farligheder, og evnen til at holde modstanderne bag sig var også brugbar.

Mikkel Damsgaard: 4

Mikkel Damsgaard. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Der virker til at være en særlig forbindelse med Mikkel Damsgaard og publikum i Parken. Når Danmark spiller hjemme i øjeblikket, har det ofte været med ’Damsinho’ i centrum. I kampen mod Østrig blev da også til et enkelt rigtig godt forsøg på mål – 1. halvlegs bedste afslutning – inden han kort før pausen måtte lade sig udskifte med det, der lignede en skade i baglåret.

Kasper Dolberg (indskiftet): 4

Kasper Dolberg. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

- Den danske EM-topscorer kom fra bænken til banen i slutningen af første halvleg som afløser for Mikkel Damsgaard og rykkede op som forreste angriber. Det blev ikke til afslutninger, og der var nogle sløsede boldberøringer, men også en flere tekniske lækkerier.

Kasper Hjulmand: 7

Landstræner Kasper Hjulmand. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Landstræneren havde valgt at skifte formation til 3-4-3 samt bringe en ekstra forsvarsspiller i startopstillingen, der dermed var uden Christian Nørgaard. Det gav lidt mere hakkende spil på midtbanen, men modstanderen var også markant hårdere end mod Moldova lørdag – og nullet blev endnu engang holdt, så Hjulmand sluttede aftenen som historisk landstræner med VM-kvalifikation allerede i tredjesidste spillerunde.

Jens Stryger Larsen, Mathias Jensen, Christian Nørgaard blev også indskiftet, men fik ikke nok tid på banen til at blive bedømt.

Facebook
Twitter