KARAKTERER Flere danske 12-taller, da magiske Damsgaard holdt legestue i Parken

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul deler karakterer ud til de danske landsholdsspillere efter målfesten mod Israel.

Mikkel ’Damsinho’ Damsgaard har virket frisk, velspillende og hurtig på fødderne gennem hele landskampsperioden den seneste uge. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Seks sejre i seks kampe og en målscore på 22-0 i VM-kvalifikationen taler sit helt eget og meget tydelige sprog.

Danmark vandt tirsdag aften 5-0 over Israel i Parken og er i den grad på vej mod VM i Qatar næste år.

Fem forskellige målscorere sørgede for de fem danske scoringer, og der var mange gode præstationer blandt de danske spillere.

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul har delt karakterer ud til danskerne efter VM-kvalifikationskampen mod Israel. Dyk ned i dem her:

Kasper Schmeichel: 7

Kasper Schmeichel. (Foto: Michael Barrett Boesen © Copyright © Michael Barrett Boesen)

- Efter en lidt problematisk aften på kunstgræsset i Torshavn lørdag aften var den danske målmand tilbage på egen bane foran et medlevende publikum, og Schmeichel virkede tændt og skarp.

- Keeperen blev ikke tvunget ud i de store redninger, men levede med og var effektiv i igangsætningerne.

Daniel Wass: 12

Daniel Wass. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Den første målscorer fra sejren over Skotland i sidste uge var tilbage på sin position som højre wingback med tilladelse til ofte at vandre ind som central midtbane, når Danmark var i boldbesiddelse. Gjorde det glimrende, bandt spillet sammen, og frisparksoplægget til Simon Kjærs hovedstødsmål var smukt.

- Det samme var gentagelsen til Delaney og 4-0 målet. En af Wass’ bedste kampe for Danmark nogensinde.

Joachim Andersen: 10

Joachim Andersen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Efter at have været sparet helt mod Færøerne var Joachim Andersen tilbage som højre stopper i det danske tremandsforsvar, hvorfra han ofte fik lov til at føre bolden frem.

- Et par skæve pasninger i begyndelsen blev hurtigt vekslet til præcise fremlægninger – flere af høj kvalitet. Stærk afløser for Jannik Vestergaard både mod Skotland og Israel.

Andreas Christensen: 7

Andreas Christensen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Chelsea-stopperen var eneste markspiller til at køre igennem med startplads i alle tre kampe på seks døgn i denne runde af VM-kvalifikationen, men optrådte stadig med overskud.

- Fik dog en advarsel for en klart mistimet tackling i 1. halvleg og var tæt på at score selvmål i anden halvleg. Ikke så suveræn som normalt, men stadig en fin kamp.

Simon Kjær: 10

Simon Kjær. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Anføreren fik også pause mod Færøerne, men var tilbage i vanlig rank stil. Fik sammen med resten af forsvaret en forskrækkelse, da Eran Zahavi strøg igennem, scorede og kun snævert blev dømt offside med hjælp fra VAR.

- Til gengæld et klassisk, effektivt og næsten smukt hovedstød til 2-0, som Kjær endda var ved at gentage i anden halvleg. Kontant i alle dueller.

Joakim Mæhle: 10

Joakim Mæhle. (Foto: Lars Poulsen)

- Publikumsfavoritten forsøgte som sædvanlig konstant at drive spillet frem ad venstre kanten, men skulle bruge nogle minutter på at kæmpe sig ind i kampen.

- Så gik det ellers endnu engang over stok og sten, og det var få centimeter, som til sidst skilte ham fra at få et straffespark. Løber sikkert nu tilbage til Atalanta i Bergamo for lige at holde benene i gang.

Pierre-Emile Højbjerg: 10

Pierre-Emile Højbjerg. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Midtbanespilleren fra Tottenham endte nærmest i opvisningsstil på midtbanen, hvorfra han fint dikterede kampen efter en indledende favntag med de israelske modspillere.

- Kom i denne kamp ikke selv så meget med i feltet eller til afslutninger, men havde dog et fint oplæg til Yussuf Poulsen kort før pausen.

Thomas Delaney: 12

Thomas Delaney. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Med friske ben efter at have siddet kampen mod Færøerne over var det centrale danske tandhjul tilbage og velsmurt i sjælden set stil. Bidende tacklinger, elegante afleveringer og en enorm radius i sit genpres blev kronet med hovedstødsmålet til 4-0.

- Suveræn indsats af Thomas Delaney.

Yussuf Poulsen: 10

Yussuf Poulsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Den ofte udskældte angriber fra Leipzig var endnu engang valgt til startopstillingen og takkede for tilliden ved en fin indsats og et ægte angribermål til 1-0 på en ripost efter afslutning fra Damsgaard.

- Yussuf Poulsen scorer bare vigtige mål for Danmark og havde denne gang også betydeligt mere kvalitet i sine aflæg og forsøg på at holde i bolden. Var tæt på yderligere en scoring inden pausen.

Mikkel Damsgaard: 12

Mikkel Damsgaard. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- ’Damsinho’ har virket frisk, velspillende og hurtig på fødderne gennem hele landskampsperioden den seneste uge, og den fornemmelse tog han i den grad med på banen mod Israel.

- Den spinkle offensivspiller indledte faktisk lidt famlende, men tog så over med sin enorme kreativitet og var den direkte spiller bag både målet til 1-0 og 3-0. Styrede i lange perioder kampens tempo totalt.

Andreas Skov Olsen: 10

Andreas Skov Olsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Det var nogle steder ventet, at Skov Olsen ville miste sin startplads, men kantspilleren fra Bologna var igen blandt de 11 startende, hvilket skulle vise sig som et godt valg.

- Indledte lidt anonymt, men kom mere og mere med i spillet, fik udfordret og det hele kulminerede med scoringen til 3-0, der vil stå tilbage som et af de smukkeste mål i Parken længe.

Kasper Hjulmand: 12

Landstræner Kasper Hjulmand. (Foto: Mads Claus Rasmussen)

- Landstræneren var tilbage i præcis samme startopstilling som mod Skotland seks døgn tidligere, og man må sige, at hans masterplan og kalkulerede risiko mod Færøerne bar frugt.

- A-holdet var frisk, klar og endte med at gennembanke Israel, som inden kampen var nærmeste konkurrent. Vinderen har altid ret, og Hjulmand vinder stort lige nu.

Jens Stryger Larsen, Christian Nørgaard, Mohamed Daramy, Jonas Wind og Andreas Cornelius er uden for bedømmelse, da de blev indskiftet sent i anden halvleg.

FacebookTwitter