KARAKTERER Flere danskere dumper efter kollapset mod Kasakhstan

Vurdér selv landsholdsspillerne efter det danske 3-2 nederlag til Kasakhstan.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det så længe godt ud, men endte skidt.

Brandvarme Rasmus Højlund leverede begge scoringer i den danske skuffelse.

Herunder kan du se, hvilke karakterer DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, har givet de danske spillere. Du kan også selv vurdere spillerne.

Kasper Schmeichel: 7

Kasper Schmeichel. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- Efter en på mange måder rolig aften mod Finland i Parken, var der markant mere at tage sig til i Astana. Hjemmeholdets afslutninger blev sikkert grebet i første halvleg, og så var der flere gode igangsætninger fra en oplagt dansk keeper.

- Da det danske hold kollapsede efter pausen, forsøgte Schmeichel gentagne gange at hanke op i sine holdkammerater, og han er svær at kritisere for nogen af de tre mål imod.

Jens Stryger Larsen: 00

Jens Stryger Larsen. (Foto: © Michael Barrett Boesen, Copyright © Michael Barrett Boesen)

- Hårdt at komme ind til sådan en slutfase, men sejrsmålet til Kasakhstan ved bagerste stolpe blev bare det mest tydelige billede på et totalt dansk kollaps. Forfærdelige minutter, også for den indskiftede back.

Joakim Mæhle: 02

Joakim Mæhle. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- Den populære back kunne godt have frygtet for sin plads i startopstillingen, men han blev valgt og lignede igen mere sig selv med konstante løb langs venstrekanten.

- Gled i græsset og kom lidt på defensiv glatis et par gange, men var også ofte med fremme til både oplæg og afslutninger. Blev rykket over i højre side i anden halvleg, og så gik det helt galt.

Alexander Bah: 4

Alexander Bah. (Foto: © DEJAN OBRETKOVIC)

- Efter en fin kamp med assist til Rasmus Højlund torsdag aften i Parken fik backen fra Benfica chancen igen. Og han ligner efterhånden en velintegreret del af det danske kollektiv. Havde en vigtig defensiv aktion med en veltimet i eget felt i første halvleg, men kom ikke så meget frem som ventet. Udskiftet inden sammenbruddet efter pausen.

Simon Kjær: 02

Simon Kjær. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- Den danske anfører fejrede sin 34-års fødselsdag med landskamp nummer 114 for Danmark og var lidt i problemer i første halvleg. Dog kun fordi hans hårelastik forsvandt, så der måtte et reservepandebånd til for at holde styr på de lyse lokker.

- Så gik det anderledes galt efter pausen, og kaptajnen kan ikke sige sig fri for sin del af ansvaret, da hele det danske holds struktur – især defensivt - totalt gik i opløsning.

Victor Nelsson: 00

Victor Nelsson. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Med Andreas Christensen skadet og ude af truppen var der en naturlig plads i startopstillingen til Nelsson, der imidlertid allerede fra start virkede usikker i sine placeringer og boldomgang.

- Det var dog ikke specielt udslagsgivende før i slutfasen, hvor det til gengæld også sejlede totalt med frispark og fejlplaceringer. Der manglede ro i bagkæden.

Pierre Emile-Højbjerg: 02

Pierre-Emile Højbjerg. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- Tottenham-spilleren virker umuligt at køre træt, men var en af de danskere, som så ud til at have størst problemer med kunstbanen i Astana.

- Holdt lige lovlig længe på bolden og havde også et halvfarligt boldtab inden pausen. Prøvede at trykke på til sidst, men må tage sin del af ansvaret.

Philip Billing: 02

Philip Billing. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- Midtbanespilleren fra Bournemouth blev en del af den danske nedtur i slutfasen, men forsøgte dog at skabe ro og fremadrettede pasninger samt gjorde fyldest i hovedspillet.

Christian Nørgaard: 02

Christian Nørgaard. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- Fra sin position som den bagerste danske midtbanespiller havde Nørgaard en stille og lidt anonym kamp indtil midten af anden halvleg. Her skulle han have bidraget til at sikre ro, men han virkede til at ryge med resten af holdet i en tilstand af chok.

Mathias Jensen: 02

Mathias Jensen. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- I Premier League har Mathias Jensen været ganske målfarlig for Brentford i denne sæson, men på landsholdet mangler præcisionen. Midtbanespilleren havde en god skudmulighed i første halvleg; og kombinerede fint, men man savner stadig et langt større og mere markant aftryk.

Mikkel Damsgaard: 7

Mikkel Damsgaard. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- En ny startplads til ’Dams’, der havde udgangspunkt i venstre side og lod til at befinde sig skønt på kunstgræsset og med god plads omkring sig. Manglede præcision på et par afslutninger, men lagde bolden ind til 2-0 målet, og da han forlod banen, så alt stadig godt ud.

Mohamed Daramy: 02

Mohamed Daramy. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- En del havde nok gerne set Daramy i den danske startopstilling, men det virkede fornuftigt at gemme ham til sidst. Desværre gav det bagslag. FCK’eren udfordrede et par gange, men havde for mange dårlige berøringer i den hektiske slutfase. Og kostede defensivt.

Rasmus Højlund: 10

Rasmus Højlund. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- Hot, hottere, Højlund. Mod Finland var ’Hattrick-Højlund’ den store danske helt, hvilket ikke just havde lagt en dæmper på hverken forventninger eller selvtillid hos angriberen selv.

- Og han fortsatte i den grad sit herlige landsholdsshow med to fine angribermål allerede i første halvleg. Det var bizart nok ikke nok til dansk sejr, men Højlund kæmpede til det sidste med alt, han havde. Klart bedste dansker.

Jonas Wind: 7

Jonas Wind. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- Som det nye islæt i den danske offensiv skulle Wind bidrage med teknik og gode relationer, og man må sige, at landstræneren her ramte plet i 1. halvleg. Det ser ikke altid lige yndefuldt ud, men der var fornemt flair over langt de fleste aktioner.

- Var tæt på selv at score kort efter pausen, og så havde meget nok været anderledes. Begik straffet, som satte Kasakhstan i gang, men det er svært for alvor at kritisere ham for.

Spillere uden for bedømmelse:

Rasmus Nissen Kristensen

Kasper Hjulmand: 00

Kasper Hjulmand. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

- Det må ikke ske. Simpelthen. Danmark havde alle trumfer på hånden foran 2-0 og i total kontrol, hvorefter alt falder sammen.

- Lignede forkerte udskiftninger, da der blev rokeret helt om i den danske bagkæde, og det lykkedes ikke at indgyde ro fra bænken i slutfasen. Landstræneren havde ellers foretaget de helt rigtige valg fra start, men en halvleg er som bekendt ikke nok.

Gennemsnit: 3,2

De danske spillere og Kasper Hjulmand får i gennemsnit 3,2 af Andreas Kraul efter nederlaget til Kasakhstan.