KARAKTERER To spillere imponerer efter solidt dansk arbejde i Europas fodboldafkrog

En pligtsejr i Europas fattigste land udløser et par nydelige 10-taller fra DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul.

Danmark sejrede efter fire scoringer i første halvleg. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Det begynder efterhånden at dufte af VM.

Med en 4-0-sejr i Moldova spillede Kasper Hjulmands fodboldlandshold sig snublende tæt på en billet til næste års verdensmesterskab.

DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, har delt karakterer ud til de danske landsholdsspillere efter VM-kvalifikationskampen mod Moldova.

Dyk ned i karaktererne herunder:

Kasper Schmeichel: 7

Kasper Schmeichel. (Foto: Laurence Griffiths © Ritzau Scanpix)

I sin landskamp nummer 75 for Danmark indledte Schmeichel med et karakteristisk raserianfald over et forkert dømt hjørnespark til Moldova, hvilket blot var med til at tænde gnisten endnu mere. Derudover var der meget lidt arbejde til jubilaren, der til gengæld kunne høres tydeligt hele vejen igennem på det noget menneskeforladte stadion.

Daniel Wass: 7

Daniel Wass. (Foto: STUART FRANKLIN © Ritzau Scanpix)

Fra sin faste position som højre back med licens til at blande sig i midtbanespillet var Wass med til at skabe den gode og hurtige boldomgang i første halvleg. Sparkede selv et frispark over mål, da han fik muligheden som sparker, men optrådte derudover med stor omtanke.

Simon Kjær: 7

Simon Kjær. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Anføreren gik på banen med en frisk nominering blandt de 30 mulige spillere til at vinde årets Ballon D’Or. Indledte med at tabe en hovedstødsduel, men var derefter koncentreret og satte effektfuldt straffesparket til 2-0 i kassen. Udskiftet i pausen, så benene er friske til tirsdag aften mod Østrig.

Andreas Christensen: 10

Andreas Christensen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Chelsea-stopperen udstråler i øjeblikket en voldsom overlegenhed i sit spil, uanset om det er en topkamp i Premier League eller som her: En kamp mod verdensranglistens nummer 180. Gode indgreb og fine ryk frem ad banen. Ny fin præstation.

Joakim Mæhle: 7

Joakim Mæhle. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

I Atalanta har Joakim Mæhle haft lidt problemer med både spilletid og indflydelse, men på landsholdet brager det nordjyske godstog ufortrødent videre. Første halvleg var ikke så stærk teknisk, men endnu en scoring i rødt og hvidt og utrætteligt arbejde trak gevaldigt op.

Pierre-Emile Højbjerg: 7

Pierre-Emile Højbjerg. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Midtbanespilleren fra Tottenham lå en anelse længere fremme end normalt med Christian Nørgaard bag sig, og det gav lidt flere satsede afleveringer. Ikke alle sad i skabet, men der var visioner i spillet fra Højbjerg, inden han som en af de spillere med et gult kort fra tidligere i kvalifikationen blev skiftet tidligt ud i anden halvleg.

Christian Nørgaard: 10

Christian Nørgaard. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

På forhånd var det sandsynligt, at Danmark ville få ekstremt mange boldberøringer centralt på midtbanen, og derfor gav det god mening at have formstærke Christian Nørgaard fra Brentford liggende på netop den position. Med stærk teknik, overblik og ro fordelte han bolden i et godt tempo, og målet til 3-0 – hans første for Danmark – tæller naturligvis også i den positive retning. En af Danmarks bedste.

Thomas Delaney: 7

Thomas Delaney. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Knap en time spillede Delaney i Chisinau, inden han fik lov til at hvile benene. Indledte kampen med et par forrygende sideskift til Andreas Skov Olsen og var konsekvent i genpresset og det hurtige spil centralt.

Andreas Skov Olsen: 7

Andreas Skov Olsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Reserven i Bologna er blevet starter for Danmark, og efter et par indledende boldtab og dårlige førsteberøringer begyndte der at komme udbytte fra højresiden - først med scoringen til 1-0 og dernæst en række fine oplæg. Taget ud i pausen med et lille slag på anklen, da man ellers havde på fornemmelsen, at der kunne komme mere.

Yussuf Poulsen: 4

Yussuf Poulsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Placeret som den centrale danske angriber var det blandt andet Poulsens opgave at trække ned i banen, strække Moldovas forsvar og dermed skabe plads, hvilket han gjorde rigtig godt. To store afbrændere før pausen samt en mindst lige så stor efter trækker dog ned.

Mikkel Damsgaard: 4

Mikkel Damsgaard. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Efter opvisningen mod Israel i den seneste landskamp i september var det en mere menneskelig aften for Mikkel Damsgaard i Moldova, hvor han havde en del fine berøringer, men også mange fejlslagne – og ikke blev så direkte afgørende som i andre kampe for landsholdet.

Jannik Vestergaard (indskiftet): 4

Jannik Vestergaard. (Foto: NAOMI BAKER © Ritzau Scanpix)

Den høje stopper fra Leicester fik hele anden halvleg i en rolig anden halvleg uden det store pres. Satsede lidt rigeligt i et par enkelte indgreb og kom til en enkelt afslutning på hovedet.

Kasper Dolberg (indskiftet): 4

Kasper Dolberg. (Foto: VALENTYN OGIRENKO © Ritzau Scanpix)

Første minutter efter EM til Dolberg, der kom på banen fra anden halvlegs start. Kom til en enkelt blokeret god afslutning, men var ellers lidt for anonym i en generel rodet anden halvleg.

Mathias Jensen (indskiftet): 4

Mathias Jensen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Fik en halv time på banen og gik godt med i spillet, da der skulle holdes gang i bolden. Sparkede et par kiksede hjørnespark.

Kasper Hjulmand: 10

Landstræner Kasper Hjulmand. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Landstræneren havde denne gang ikke følt behov for at komme rundt i udkanten af truppen, så han indledte med A-holdet og signalerede dermed selv den fornødne respekt for opgaven. Fik samtidig sparet nøglespillere undervejs og undgik advarsler og skader. Noget nær perfekt aften.

Joachim Andersen (indskiftet): UB

FacebookTwitter