KARAKTERER Wind skabte forandringen på en bøvlet aften i Nordatlanten

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul deler karakterer ud til de danske landsholdsspillere efter sejren over Færøerne.

Jonas Wind scorede Danmarks sejrsmål mod Færøerne. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

De danske landsholdsspillere ledte med lys og lygte efter den afgørende aktion, der ville prikke hul på det færøske bolværk, der var blevet rejst foran målet i Færøernes ende af banen.

Der skulle gå 85 minutter, før Jonas Wind brød dødvandet, da han scorede kampens enlige mål på hovedstød.

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul har delt karakterer ud til danskerne efter VM-kvalifikationskampen mod Færøerne. Dyk ned i dem her:

Kasper Schmeichel: 02

Kasper Schmeichel. (Foto: Michael Barrett Boesen © Copyright © Michael Barrett Boesen)

- Med anførerbindet om armen var der egentlig lagt op til endnu en rolig aften for den danske målmand, men han var en del i aktion før pausen og langt fra altid i lige sikker stil. Satset i et par udspark og også med et helt forfejlet forsøg på at bokse væk på et færøsk frispark.

- Det blev til femte rene bur i træk i VM-kvalen, men en kamp under middel for Schmeichel.

Rasmus Nissen Kristensen: 02

Rasmus Nissen Kristensen (th). (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Aftenens debutant var placeret som højre back i en firekæde og begyndte kampen en anelse nervøst, men fik så sat et fint hovedstød ind efter hjørnespark. Kom ikke ret meget i spil med sine ellers hidsige udfordringer og blev pillet ud i pausen.

Victor Nelsson: 02

Victor Nelsson. (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)

- Den tidligere FCK’er med ny adresse hos Galatasary i Tyrkiet var i sin anden landskamp valgt til midterforsvaret som afløser for Simon Kjær, og det var meget naturligt ikke med samme autoritet i spillet som den normale anfører.

- Nelsson tabte et par hovedstødsdueller og begik også et frispark i en farlig position. Koncentreret defensivt, men uden ambitioner frem ad banen.

Andreas Christensen: 10

Andreas Christensen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Chelsea-stopperen var eneste tilbageværende markspiller i startopstillingen i forhold til onsdagens opgør mod Skotland, og han var stabil og sikker i defensiven. Forsøgte også ihærdigt at gå med frem og bryde kæderne. Prøvede endda med et enkelt langskud. Bedste mand i en svag dansk indsats.

Jens Stryger Larsen: 02

Jens Stryger Larsen. (Foto: Kenzo Tribouillard © Ritzau Scanpix)

- Tilbage i sin gamle landsholdsrolle som venstre back skulle Jens Stryger understøtte skiftevis Daramy og Jacob Bruun Larsen i offensiven, men led markant under at spille ude af position som højrebenet.

- Kom over i sin rigtige side efter pausen uden at gøre en markant forskel.

Christian Nørgaard: 7

Christian Nørgaard. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Med status af Premier League-spiller med en god start for Brentford kom Nørgaard ind i startopstillingen med selvtillid, hvilket til dels blev bragt ind på banen.

- Mange fine aktioner og god fordeling, uden at det blev prangende.

Mathias Jensen: 02

Mathias Jensen. (Foto: NAOMI BAKER © Ritzau Scanpix)

- Den teknisk begavede midtbanespiller fik sidste efterår sin landskampsdebut mod netop Færøerne. Her var han blandt banens bedste, mens det kneb meget mere med at få slået de rigtige afleveringer denne lørdag aften i Torshavn.

- Trak alt for ofte tempoet ud af kampen, men et par gode indlæg, blandt andet til sejrsmålet, trækker dog op.

Anders Christiansen: 4

Anders Christiansen. (Foto: Henning Bagger © Henning Bagger)

- Den rødhårede anfører fra svenske Malmø FF fik en yderst sjælden startplads for landsholdet og fyldte egentlig fint i første halvleg, men dog uden at blive målfarlig eller chanceskabende for alvor.

- En jævn præstation, men med den nødvendige kontrol over sine defensive områder.

Mohamed Daramy: 00

Mohamed Daramy. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Et par vilde uger med klubskifte, FCK-afsked, flytning og erhvervelse af kørekort fortsatte med en startplads til 19-årige Daramy, der imidlertid havde store problemer med at finde rum og muligheder for at udnytte sin hurtighed og udfordre de færøske spillere.

- Fik en advarsel i slutningen af første halvleg og måtte acceptere en forståelig udskiftning i pausen.

Jonas Wind: 7

Jonas Wind. (Foto: søren bidstrup © Ritzau Scanpix)

- FCK-angriberen startede som forreste mand, men var ikke ret meget i boldbesiddelse før pausen, hvor der dog var et par gode vendinger med bolden og så det fine spark, der gik i mål, men som efter VAR-gennemsyn blev underkendt for offside.

- Var stadig noget usynlig, men dukkede op som redningsmanden med sit fremragende hovedstødsmål i slutfasen.

Jacob Bruun Larsen: 02

Jacob Bruun Larsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen)

- Kantspilleren fra tyske Hoffenheim er kommet stærkt i gang med sæsonen i Bundesligaen med scoringer, men kiksede, da bolden pludselig lå for fødderne af ham i feltet til første halvlegs største chance. Det kunne have givet Danmark ro på spillet.

- Nogle få gode udfordringer, men alt for lidt til at presse sig på til en startplads lige foreløbig.

Joakim Mæhle (indskiftet): 4

Joakim Mæhle. (Foto: Lars Poulsen)

- Den målfarlige back kom ind fra anden halvlegs start og forsøgte konstant at lægge tryk på hjemmeholdet med udfordringer.

- Langt fra alle aktioner lykkedes, men der kom drev i den danske venstre side.

Andreas Skov Olsen (indskiftet): 4

Andreas Skov Olsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Skulle ind fra 2. halvlegs start og udfordre, hvilket han med det samme gjorde med en god chance, der kunne have skabt ro over tingene, men som blev brændt. Langt fra at brænde kunstgræsset af, men trak dog både udvisningen og frisparket, der førte til sejrsmålet.

Mikkel Damsgaard (indskiftet): 7

Mikkel Damsgaard. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Fint indhop i anden halvleg af Mikkel Damsgaard, der skabte flere farlige aktioner på 38 minutter end flere medspillere gjorde i hele kampen.

Kasper Hjulmand: 02

Landstræner Kasper Hjulmand. (Foto: Mads Claus Rasmussen)

- Ni ændringer i startopstillingen var nærmest en kopi af en tilsvarende situation inden Moldova i foråret, hvor det gav en sejr på 8-0. Denne gang var det ved at koste dyrebare point, og holdet var ikke sat ordentligt op til at nedbryde den forventede færøske defensiv.

- Først med udskiftningerne i pausen og anden halvleg bragte Hjulmand den nødvendige hidsighed og kvalitet i gennembruddene. Men sejren kom trods alt i hus, og positionen i gruppe F er mageløs inden kampen mod Israel tirsdag aften i Parken.

Yussuf Poulsen og Pierre-Emile Højbjerg blev også indskiftet, men fik for kort tid på banen til at blive bedømt.

FacebookTwitter