KARAKTERER Zanka er bedste mand på landsholdet i 2018

Mathias 'Zanka' Jørgensen startede som reserve, men har spillet sig til en fast plads i Åge Hareides startopstilling i 2018.

Mathias 'Zanka' Jørgensen rundede et stort landsholdår af med at bære anførerbindet mod Irland. Her ses han i aktion mod Kroatien ved VM i Rusland. (Foto: MAX ROSSI © Scanpix)

Zanka er den bedste landsholdsspiller i 2018.

Skal man tage DR Sportens fodboldkommentatorers ord for gode varer, så har Mathias ’Zanka’ Jørgensen været bedst spillende af alle på det danske landshold i indeværende sæson, hvor det blot er blevet til et enkelt nederlag.

Den formildende omstændighed i den forbindelse er naturligvis, at nederlaget fandt sted i ’vikarlandsholdskampen’ i starten af september, hvor konflikten mellem DBU og Spillerforeningen var på sit højeste.

John ’Faxe’ Jensen overtog midlertidigt tøjlerne fra Åge Hareide, men den gamle EM-legende kunne trods alt ikke lede amatørspillerne til sejr ude over Slovakiet, der vandt 3-0.

Lasse Schöne og Christian Eriksen nyder hinandens selskab efter sejren over Wales, der sikrede oprykning i Nations League. (Foto: REBECCA NADEN © Scanpix)

I kampene med Åge Hareide i spidsen er det til gengæld ikke blevet til nederlag i 13 kampe.

Landskampåret blev rundet af med en nullert mod Irland i Aarhus mandag aften, men hvilke spillere har egentlig gjort det bedst i løbet af 2018? Og hvem har stort forbedringspotentiale i 2019?

Ser man på karaktergivningen her på DR Sporten, som kommentatorerne Andreas Kraul, Henrik Liniger og Kenneth Møller Pedersen har stået for i løbet af året, så er resultatet måske en smule overraskende.

Det er således ikke holdets ubestridte stjerne, Christian Eriksen, der vurderet på karaktergennemsnittet, har været bedst. Ej heller er det Kasper Schmeichel, der ellers har leveret et hav af store og vigtige redninger.

Bedste mand på det danske landshold i 2018 har været Mathias ’Zanka’ Jørgensen, der fik æren af at bære anførerbindet efter Christian Eriksens udskiftning i 0-0-kampen mod Irland, der sluttede et flot dansk fodboldår af.

- Jeg havde regnet med at Kasper Schmeichel lå helt øverst, men det giver jo egentlig meget god mening, når man tænker tilbage på, at Zanka startede som reserve, spillede sig mere og mere på, havde et flot VM og så sluttede af med at bære anførerbindet mod Irland. Det har nærmest været en perfekt sæson for ham, siger Andreas Kraul, der har stået for det meste af karaktergivning i løbet af sæsonen i samarbejde med den faste kommentatormakker Kenneth Møller Pedersen.

- Toppen af listen er domineret af defensiven, som jo også har været holdets store styrke. Der er blot lukket tre mål ind på et helt år. På det punkt har Danmark ekstremt høj international klasse, siger Andreas Kraul, der som mange andre har savnet noget bid i den danske offensiv i 2018.

- Ser man på bunden af listen, så er det tydeligt, hvor problemerne har været. Det er jo i offensiven. Da 2018 startede var forhåbningen og forventningen, at Pione Sisto og Nicolai Jørgensen skulle være med til sparke os til VM-glæde, men det var der ikke rigtig nogen af dem, der gjorde. Sisto har tværtimod spillet sig væk fra at være sikker i startopstillingen til en plads på bænken, siger Andreas Kraul.

Hader Kraul mon Schöne?

Christian Eriksen er indiskutabelt det største navn og den vigtigste spiller på det danske landshold, men i toppen af karakterskalaen finder man ham ikke.

Tottenhamspilleren har bidraget med mål og assist, men fynboen har sat en høj standard for sig selv og det reflekteres i karaktergivningen for 2018.

- Christian Eriksen var fuldstændig blændende i 2017, hvor han nærmest ene mand sendte Danmark til VM, men i 2018 har der været flere jævne præstationer. Og til VM, da det virkelig skulle være, der var han ikke dårlig, men heller ikke helt så lysende, siger Andreas Kraul, der altid modtager masser af mails og reaktioner på Twitter, når han har givet karakterer efter landskampene.

- Jeg bliver jo ofte beskyldt for det ene og det andet, men det er sjovt nok, at Lasse Schöne har jeg flere gange oplevet, at folk mener, jeg er er for hård ved. Men han ligger jo ganske pænt på listen, siger Andreas Kraul.

Herunder kan du se spillernes karaktergennemsnit for landskampåret 2018. Spillerne har ikke fået karakterer i de kampe, hvor de som indskiftere har fået få minutter på banen.

Derfor kan de også stå noteret for flere landskampe end i oversigten her.

8,3 - Mathias 'Zanka' Jørgensen (7 kampe)

7,8 - Andreas Cornelius (4 kampe)

7,7 - Simon Kjær (11 kampe)

7,4 - Kasper Schmeichel (12 kampe)

7,1 - Lasse Schöne (11 kampe)

6,7 - Thomas Delaney (10 kampe)

6,3 - Lukas Lerager (4 kampe)

6,3 - Andreas Christensen (8 kampe)

6,3 - Jonas Knudsen (4 kampe)

6,2 - Christian Eriksen (10 kampe)

6,0 - Martin Braithwaite (12 kampe)

5,7 - Yussuf Poulsen (11 kampe)

5,3 Kasper Dolberg (4 kampe)

4,6 Jens Stryger Larsen (10 kampe)

4,5 Henrik Dalsgaard (10 kampe)

3,4 Nicolai Jørgensen (8 kampe)

2,9 Pione Sisto (10 kampe)

Spillere med færre end 4 kampe

7,0 - Pierre-Emile Højbjerg (2 kampe)

7,0 Christian Gytkjær (1 kamp)

7,0 Frederik Rønnow (1 kamp)

7,0 Andreas Bjelland (1 kamp)

5,5 - Nicolai Boilesen (2 kampe)

5,5 Michael Krohn-Dehli (2 kampe)

5,5 Jannik Vestergaard (2 kampe)

5,5 Peter Ankersen (2 kampe)

4,5 Nicklas Bendtner (2 kampe)

4,0 Viktor Fischer (3 kampe)

4,0 William Kvist (1 kamp)

4,0 Riza Durmisi (1 kamp)

4,0 Mike Jensen (1 kamp)

Facebook
Twitter