Kasper Hjulmand bliver ny træner for herrelandsholdet i fodbold

DBU og Åge Hareide stopper samarbejdet, og unionen ansætter Kasper Hjulmand som ny landstræner fra sommeren 2020.

DBU ansætter den tidligere FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand som træner for herrernes A-landshold i fodbold.

47-årige Kasper Hjulmand overtager tøjlerne fra den nuværende landstræner for herrelandsholdet, Åge Hareide, efter EM i fodbold i sommeren 2020.

Det betyder, at norske Åge Hareide ikke forlænger sin kontrakt på trods af, han ikke har tabt en fodboldkamp med landsholdet i de seneste 28 kampe, og er ubesejret siden 10. november 2016.

Ifølge Peter Møller var Hareide og Tomasson ikke enige i timingen af offentliggørelsen af den nye landstrænerduo.

- Åge og Jon er informeret om udmeldingen, som er kommet i dag. De er selvfølgelig ikke enige i timingen af udmeldingen.

- Jeg har sagt til dem, at jeg ønsker ærligt og redeligt at fortælle, hvilken beslutning jeg har truffet, og som DBU bakker op om, siger Peter Møller.

Kasper Hjulmand har fået en kontrakt på fire år som træner for landsholdet.

Han kender Morten Wieghorst fra sin første periode i FC Nordsjælland, hvor rollerne var byttet om. Her var Wieghorst cheftræner, mens Hjulmand var assistent.

Kasper Hjulmand har været uden job, siden han i marts stoppede som træner i Superliga-klubben FC Nordsjælland. Han blev dansk mester med nordsjællænderne i 2012.

Hjulmand har tidligere i karrieren været træner i Lyngby Boldklub, og han har også stået i spidsen for Bundesliga-klubben Mainz 05.

/ritzau/