Kasper Hjulmand er imponeret: 'Jeg har ikke set ham bedre'

Christian Nørgaard har ramt storformen for Premier League-oprykkerne Brentford inden Danmarks vigtige VM-kvalifikationskampe.

Christian Nørgaard tager selv ordet 'rejse' i sin mund. Og den har været utrolig, lader landsholdsspilleren forstå.

27 år og fast mand hos Premier League-oprykkerne Brentford, danskerenklaven i det vestlige London, som har taget fusen på de fleste med en syvendeplads efter syv runder.

Det tror da pokker, når han tilmed scorede i debuten og 2-0 sejren over Arsenal.

- Det var et magisk øjeblik, siger han.

Det kan, direkte adspurgt, da godt være lidt svært at forstå, at det hele er gået så hurtigt. At han nu spiller i verdens største fodboldliga. Svaret havde dog været det samme for fem eller ti år siden.

- Det havde nok føltes urealistisk dengang taget min karrieresituation i betragtning (en tilværelse som Premier League-spiller, red.). Men det går hurtigt i fodbold og lige nu føler jeg, at jeg er på den rigtige hylde og glæder mig til at udvikle mig endnu mere, siger Christian Nørgaard.

Christian Nørgaards første kampe som Premier League-spiller har kastet meget ros af sig. (Foto: Tim Goode © PA Images/Ritzau Scanpix)

Der kørte Premier League i flimmerkassen, da landsholdsspilleren voksede op, men det var først, da Brentford i foråret sikrede sig oprykningen, Nørgaard forstod, at en drøm lige var gået i opfyldelse.

Her bliver han uge efter uge matchet til det yderste af støvleknopperne.

- Den individuelle klasse viser sig mere i Premier League end i Championship (den næstbedste række, red.). Man kan godt mærke, at det er bedre spillere, man møder, siger Christian Nørgaard.

Fortjener stor ros

Den aktuelle succes i Brentford smitter af, når Christian Nørgaard, som nu, er samlet med Danmarks fodboldlandshold forud for to vigtige VM-kvalifikationskampe mod Moldova og Østrig. Det kan næsten ses, hvordan bredden over skuldrene er voksende.

Flere landsholdskolleger har da også bemærket, at en hvis danskerklub og Nørgaard stjæler overskrifter i de engelske medier.

- Brentford har været et friskt pust. Den måde, de har grebet tingene an på, har været imponerende, siger Pierre Emile Højbjerg.

- For Christians vedkommende, synes jeg også, at det har været rigtig flot, at han har fortsat den udvikling, han har gang i. Han spiller godt og fortjener en masse ros. Det er rigtig godt både for Christian og for landsholdet.

Nørgaards start på tilværelsen som Premier League-spiller imponerer Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand:

Om Christian Nørgaard ligefrem er den mest formstærke dansker i landsholdstruppen p.t., vil manden ved roret, Kasper Hjulmand, ikke gå ind i en længere diskussion omkring.

Men han er varm for tiden, Nørgaard. Det er der ingen tvivl om.

- Christian Nørgaard er, hvor han skal være. Jeg har ikke set ham bedre. Han har spillet rigtig godt i Premier League i de kampe, han har spillet, siger Danmarks landstræner, der selv har været i England for at overvære både Brentfords træninger og kampe.

- Han er et godt sted og er god i øjeblikket, siger Hjulmand.

Spillede afgørende rolle i EM-kvartfinalen

I DR Sportens ugentlige fodboldpodcast, Fodboldlisten, fokuserede panelet i denne uge på de mest formstærke danskere, og her havde fodboldkommentator Andreas Kraul placeret Nørgaard helt i top.

- Han er instrumental i Brentfords spil og har bevist sig i Premier League, siger Andreas Kraul.

- Tænk, at vi har en reserve på landsholdet, der er så formstærk. Så må det gå godt.

Christian Nørgaards evner til at indtage flere positioner på midtbanen fremhæves, og så har landsholdsspilleren slået fast, at han også kan gøre en forskel på øverste hylde, mener Francis Dickoh, DR Sportens fodboldekspert.

- Jeg er af den overbevisning, at hvis ikke Hjulmand havde smidt Nørgaard og Yussuf Poulsen ind mod Tjekkiet i EM-kvartfinalen, havde vi ikke vundet den kamp, siger Francis Dickoh.

- Nørgaard er så vigtig. Han går bare ind og tager imod tempoet i kampen. Jeg skulle hilse og sige, at det er enormt svært at finde den puls, der skal til, når man kommer ind fra bænken. Jeg har endnu ikke set ham misse det beat, siger DR Sportens fodboldekspert.

FacebookTwitter