Kasper Hjulmand føler sig privilegeret over krævende kampprogram

Danmarks fodboldherrer er tilhængere af de kommende landskampe, mens den franske lejr er utilfredse.

Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, ser stor værdi i de kommende kampe mod Frankrig, Østrig og Kroatien. (Foto: Claus bech © fotograf@clausbech.dk)

Kasper Hjulmand kan mærke en "fantastisk energi".

Den begyndte, da landstræneren og Danmarks bedste fodboldherrer mødtes på hotellet i Helsingør, og følelsen fortsatte ovre på træningsbanen tæt ved.

Hvorfor? Fordi landsholdsfodbold er tilbage.

Den 50-årige fodboldstrateg melder, at Christian Eriksen og co. glæder sig til at fyre den af de kommende uger, når Danmark møder VM-finalisterne Frankrig og Kroatien samt Østrig i Nations League.

- Vi skal ikke langt tilbage i tiden, før det var en kæmpestor ting, at vi fik én kamp mod Frankrig. Nu skal vi spille seks kampe mod virkeligt store modstandere de næste par måneder. Vi er privilegerede og ser frem til det, siger Kasper Hjulmand til DR Sporten.

Kasper Hjulmand har, udover de 26 udvalgte spillere, tre backups klar. (Foto: KELD NAVNTOFT © Keld Navntoft)

Landstræneren hentyder til, at landskampe på denne tid af året førhen mest var testkampe, hvor spillere i periferien af truppen blev prøvet af mod mindre nationer.

På fredag venter verdensmestrene fra Frankrig på Stade de France i Paris.

Værterne er dog langt fra lige så meget oppe at ringe som Hjulmand og Danmark ved udsigten til de kommende Nations League-opgør.

'Placeringen af kampene er ikke ideel'

Frankrig skal ligesom Danmark spille fire kampe på 10 dage i juni. Det er midt i en periode, hvor spillerne ofte har ferie, hvilket ikke huer Les Bleus' landstræner, Didier Deschamps.

- Det har uundgåeligt en betydning for det fysiske og mentale aspekt. Selv om det franske landshold er meget vigtigt, er placeringen af kampene ikke ideel, siger Didier Deschamps til det fanske fodboldforbunds hjemmeside.

Han forklarer, at det især er den korte restitutionstid mellem kampene, der vil påvirke Kylian Mbappe og resten af de franske stjerner, som i forvejen har spillet et utal af kampe med deres respektive klubber.

- Vi kan ikke udrette mirakler, når det kommer til den fysiske forfatning, selv om vi selvfølgelig nok skal sørge for at smide benzin på motoren, forklarer den franske landstræner.

OPDATERING: Didier Deschamps har efter artiklens udgivelse forladt den franske landsholdslejr, da hans far er gået bort. Det oplyser det franske fodboldforbund til Reuters.

De forsvarende verdensmestre Didier Deschamps og Kylian Mbappé kan se frem til at møde Danmark i både Nations League og til VM-slutrunden i Qatar. (Foto: Franck FIfe © AFP or licensors)

Didier Deschamps danske kollega forstår pointen fra den franske lejr. Fire kampe på halvanden uge efter en i forvejen lang sæson gavner ikke de ømme stænger.

- Det er et svært puslespil. I landsholdsfodbold har vi aldrig før været ude for, at du skulle spille fire kampe på 10 dage. Ikke engang til en slutrunde, siger han.

Derfor handler det for Kasper Hjulmand om at holde tungen lige i munden, når han stiller hold til først fredagens kamp mod Frankrig og derefter de tre næste.

- Vi forsøger at løse det så godt, som vi kan, så vi ikke ødelægger spillerne og samtidigt spiller med friskhed og intensitet, siger den danske landstræner.

Jonas Wind er en af de 26 landsholdsspillere, som Kasper Hjulmand har udtaget til de kommende kampe. Den danske angriber fik sommerferie fra sin tyske klub i midten af maj, men Wolfsburg-angriberen må nu snøre støvlerne og iklæde sig nationaldragten, inden ferien for alvor er startet.

- Det er da specielt, når man er gået på ferie, forstå mig ret. Sådan er det nu engang, og det er faktisk fint nok. Vi skal spille nogle fede kampe, og så kan vi slappe af derefter, siger Jonas Wind, der har spillet 46 kampe i denne sæson.

Jonas Wind har nettet fire gange for A-landsholdet i 13 kampe. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Selv om lysten til at slå benene op og nyde en paraplydrink i sydens sol måtte melde sig, så er det trods alt ikke kampe mod Langtbortistan og lignende, der venter Jonas Wind og kompagni. Og det lader til at hjælpe på den afbrudte ferie.

- Det bliver fedt. Glæden ved at spille fodbold er også at måle sig mod det bedste og spille nogle fede kampe. Det kommer vi til, og det er en dejlig måde at slutte sæsonen af på, siger den danske landsholdsangriber.

Fredagens kamp mod Frankrig, der starter klokken 20.45, kan følges i LIGA på P4 eller ses på TV 2.