Kasper Hjulmand forlænger som landstræner

Landstræner Kasper Hjulmand forlænger sin kontrakt frem til VM i sommeren 2026.

Kasper Hjulmand har forlænget sin kontrakt som landstræner frem til sommeren 2026. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Kasper Hjulmand skal stå i spidsen for herrelandsholdet i fodbold frem til sommeren 2026, hvor der er VM i USA, Canada og Mexico.

Det skriver Dansk Boldspil-Union på sin hjemmeside.

Kasper Hjulmand har dermed fået to år ekstra på sin kontrakt, og det glæder DBU’s fodbolddirektør, Peter Møller, at man har forlænget samarbejdet.

Christian Eriksen skiftes ud og får knus af Landstræner Kasper Hjulmand under venskabslandskampen imellem Danmark og Serbien i Parken. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Kasper har sammen med spillerne og staben gjort det fantastisk og har skabt store sportslige resultater med bl.a. EM-semifinalen og en suveræn VM-kvalifikation.

- Sidst men ikke mindst skal Kasper sørge for, at landsholdet udvikler sig, og at vi også fremadrettet kan skabe højdepunkter og øjeblikke som danskerne vil huske mange år ud i fremtiden.

Hovedpersonen selv er naturligvis også glad og ser frem til de udfordringer, der venter det danske landshold.

- Vi har nogle vigtige år foran os, og jeg er motiveret efter at opnå endnu mere med landsholdet og give de danske fans flere store oplevelser, siger Kasper Hjulmand.

Et landshold i øjenhøjde

Foruden ambitioner om at skabe store sportslige øjeblikke, så har både DBU og Kasper Hjulmand et ønske om at fortsætte udviklingen med at have et landshold, som fans kan identificere sig med.

Og her er Kasper Hjulmand den helt rigtige mand til at få de ambitioner indfriet, mener Peter Møller.

- Det er et ønske fra Kasper og hele den sportslige afdeling i DBU, at fodboldens aktører får et endnu tættere bånd lige fra børnene til vores A-landsholdsspillere, siger Peter Møller og fortsætter.

Danske fans ser EM-semifinalen mellem Danmark og England på storskærm i Kildeparken i Aalborg. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

- Derudover optræder landsholdet imødekommende og i øjenhøjde med danskerne, her spiller Hjulmand en central rolle. Dette er naturligvis de synlige beviser på Kaspers værdi for landsholdet og DBU, men han spiller også en vigtig rolle i samarbejdet internt mellem alle landshold og i samarbejdet med klubberne.

Især under EM på hjemmebane lykkedes det Danmark at samle nationen, og siden har Parken været fyldt, hver gang landsholdet har været forbi.

Den udvikling har betydet meget for Hjulmand.

- Det har været en kæmpe fornøjelse at arbejde med de her spillere de seneste tre år og opleve udviklingen og det bånd, der er blevet skabt mellem dem og de danske fans.

- Mit mål har været at samle og inspirere hele Danmark og give tilbage til børnene og de klubber, hvor spillerne er vokset op. Det synes jeg, at vi har gjort, men det skal ikke stoppe her.

Herrelandsholdets næste kampe er i EM-kvalifikationen i Parken mod Nordirland den 16. juni og i Slovenien den 19. juni.