Kend dine kvinder: Her er landsholdet

Lær kvindelandsholdet bedre at kende – her er hele truppen spiller for spiller.

Fra venstre: Pernille Harder, Mariann Gajhede, Johanna Rasmussen, Katrine Veje og Line Røddik. (© DBU)

Danmark er i semifinalen ved EM i Sverige. Kampen om finalepladsen spilles torsdag aften mod Norge - men inden da kan du lære de danske spillere bedre at kende her. Hold især øje med forsvarsparret Line Røddik (2) og Christina Ørntoft (4), midtbanegeneralen Katrine Pedersen (3), og de mere offensive spillere Mariann Gajhede (6) og Pernille Harder (10).

1: Stina Lykke PetersenMirakelmålmanden der reddede to straffespark i åbningskampen mod Sverige - samt et enkelt i straffesparkskonkurrencen mod Frankrig. Desuden pressede den rolige målmand et andet fransk spark på stolpen. Stina Lykke er stærkest på stregen og har reddet flere gode langskud. Spiller til dagligt for de danske mestre Brøndby. 24 landskampe.

2: Line RøddikSolid, venstrebenet midtforsvar. Kvindernes Daniel Agger med overblik, gode afleveringer frem ad banen og et godt skud. En vigtig brik både defensivt og offensivt. Forsvarende mester i en af verdens bedste ligaer med med svenske Tyresö. 86 landskampe/10 mål.

3: Katrine PedersenBoldsikker veteran på den defensive midtbane. Holdets playmaker med stor betydning for opspillet, hvor hun ofte trækker tilbage i forsvarskæden og bygger spillet op bagfra. Har været en af Danmarks bedste ved EM og har et højt bundniveau. Katrine Pedersen er desuden den fodboldspiller i Danmark med flest landskampe - 209 kampe/9 mål. Spiller til dagligt i norske Stabæk.

4: Christina ØrntoftFast kvinde i midterforsvarets højre side. Hun er ikke så høj, til gengæld er hun hurtig og efterhånden relativt rutineret. Spillede en fremragende kamp mod Frankrig, hvor hun i høj grad var med til at holde de franske kvinder væk fra de helt store chancer, selvom presset mod det danske mål var massivt. Har tidligere spillet for Malmö, men spiller nu for Brøndby. 63 landskampe/1 mål.

5: Janni ArnthMidtforsvar med stor hovedstødsstyrke og glimrende evner i pasningsspillet. Arnth spillede en god kamp som venstre back mod Frankrig og sparkede det sidste straffespark helt op i målhjørnet. Af og til målfarlig for Fortuna Hjørring. Har tidligere spillet fast ved siden af Line Røddik. 37 landskampe/1 mål.

6: Mariann GajhedeVigtig balancespiller der både kan spille på den defensive og offensive midtbane. Ved EM er hun mest brugt på 10'er-positionen lige bag Pernille Harder. Udmærker sig især med gode afleveringer frem ad banen. Gajhede sparkede Danmark foran i åbningskampen mod Sverige. Spiller i Linköpings, der lige nu ligger nummer tre i Damallsvenskan. 92 landskampe/3 mål.

7: Emma MadsenBoksangriber der kom med i 11. time efter afbud fra ligatopscorer Sanne Troelsgaard. Har kun fået en håndfuld minutter i kampen mod Italien, og skal nok ikke forvente rasende meget spilletid i resten af turneringen, selvom hun normalt er skarp foran mål. Spiller i Brøndby. 3 landskampe/0 mål.

8: Julie Rydahl BukhEndnu en Brøndbyspiller i landsholdstruppen. Spiller kant i det berømte DBU-system fra Den Røde Tråd og har derfor stor betydning for det danske angrebsspil, når hun er på banen. Har været brugt mest som indskifter til EM og har gjort det rigtigt godt. Hun er en god udfordrer der tør gå lige på sin direkte modspiller. 90 landskampe/10 mål.

9: Nanna ChristiansenLidt mindre angriber, der fungerer fint i kombinationsspillet i små rum på banen. Står i skyggen af en af holdets profiler, Pernille Harder, og lider desuden under et lidt pauvert scoringsgennemsnit på landsholdet. Blev skiftet ind som højre kant mod Finland. Brøndbyspiller med 49 landskampe/4 mål på cv'et.

10: Pernille HarderKun 20 år og allerede en stor profil på holdet. Lille, bevægelig og målfarlig angriber der kan spille flere offensive positioner. Har et kæmpe udviklingspotentiale og er meget hurtig på fødderne. Har endnu ikke fået scoret ved EM - til gengæld er hun god til at gå ned i banen og deltage i det opbyggende spil. Tørner normalt ud for Linköpings sammen med Mariann Gajhede. 47 landskampe/21 mål.

11: Katrine VejeEn anden af holdets kantspillere. Angrebsivrig og energisk i udfordringerne. Veje er startet inde i de fleste EM-kampe, men er også blevet skiftet ud med Julie Rydahl. Spiller i Malmö og har også stadig mange landskampe foran sig. 22 år og 52 landskampe/5 mål.

12: Line JensenTidligere centerforsvar der nu er omskolet til defensiv midtbanespiller. Stabil, god i dueller og ikke bange for at gå ind i nærkampene. Line Jensen blev skiftet ind mod både Sverige og Frankrig i et forsøg på dæmpe noget af presset mod Stina Lykkes mål. Spiller til dagligt i Fortuna Hjørring. 23 landskampe/1 mål.

13: Johanna RasmussenDen sidste af landstrænerens foretrukne kantspillere. Venstrebenet og meget pasningssikker. Søger ikke vildt mange direkte udfordringer, men slår til gengæld nogle gode indlæg og er relativt målfarlig - hun bragte Danmark foran 1-0 mod Frankrig. Laver sjældent fejl eller unødige boldtab. Er desuden den spiller på holdet med næstflest landskampe. Spiller for svenske Kristianstad. 109 lanskampe/30 mål.

14: Malene Marquard OlsenRutineret midterforsvar med masser af liga- og Champions League-kampe for Brøndby og et ophold i svensk fodbold. Ikke den hurtigste på banen - til gengæld stærk i pasningsspillet. Står i kø hvad spilletid angår, men skal nok slå til, hvis der bliver brug for hende. 13 landskampe/0 mål.

15: Sofie JungeUng, central midtbanespiller der sparker godt med begge ben. Slutrundedebutant men spillede upåvirket og solidt mod Sverige, ind til hun blev skiftet ud. Startede også inde mod Italien men har ikke spillet siden. Spiller til dagligt for Fortuna Hjørring. 17 landskampe/2 mål.

16: Cecilie SørensenReaktionsstærk andenmålmand med meget begrænset landsholdserfaring. God til at kommunikere med forsvaret. Spiller for B93/HIK/Skjold. 2 landskampe.

17: Nadia NadimUtilregnelig spidsangriber. En rigtig joker der elsker at drible og mister ikke modet, selvom ind i mellem går galt. Har "no risk no fun" som motto både i Fortuna Hjørring og på landsholdet, hvor hun dog sjældent spiller 90 minutter. Hendes klart bedste EM-optræden var første halvleg på højre kant mod Finland. 40 landskampe/5 mål.

18: Theresa NielsenLynhurtig højre back der elsker at gå med frem i overlap, for at komme til indlæg. Spiller samme rolle for kvinderne som Lars Jacobsen gør for herrerne - det eneste man kan savne ved Theresa Nielsen er lidt mere kvalitet i indlæggene. Spiller som otte andre landsholdsspillere i Brøndby. 61 landskampe/3 mål.

19: Mia BrogaardSolid og meget boldsikker spiller. Startede turneringen som venstre back men har siden spillet på den defensive midtbane mod både Finland og Frankrig. Har et godt overblik og taber aldrig bolden. Trods sin spinkle bygning sætter hun sig fint igennem i nærkampene og scorede desuden mod både Italien og Finland. 72 landskampe/5 mål.

20: Sine HovesenLidt uortodoks højre kant i god fysisk form. Har spillemæssigt lidt op til de tre foretrukne kanter. Har dog  et glimrende spark med højre ben. Spiller i Fortuna Hjørring. 12 landskampe/1 mål.

21: Cecilie SandvejVenstre back med gode evner en mod en og et glimrende spark. Spillede hele kampen mod Finland og gjorde det især i første halvleg rigtigt godt fremad banen. Spiller i Brøndby. 7 landskampe/0 mål.

22: Katrine AbelTredjemålmanden der er med for at lære.  Er egentligt andenmålmand i Taastrup, men har stået et glimrende forår, hvor hun afløste den skadede førstemålmand. Har dog begrænset erfaring på liganiveau og har stadig landsholdsdebuten til gode. 0 landskampe.

23: Karoline SmidtFremtidens spiller på landsholdet. Fyldte 19 år i maj. En utrolig talentfuld og teknisk dygtig offensivspiller, der fik EM-debut i slutminutterne mod Finland. I øvrigt datter af holdleder Lone Smidt, der selv var en fremragende fodboldspiller. Spiller til dagligt i Fortuna Hjørring. 5 landskampe/0 mål.

Danmark spiller semifinale ved EM mod Norge i morgen, torsdag. Kampen starter klokken 20.30 og du kan ligesom alle de andre danske kampe følge opgøret direkte på P3.