Kjær: Lindegaard er Sørensens arvtager

Tidligere landsholdskeeper Peter Kjær mener, at Anders Lindegaard er den oplagte afløser for Thomas Sørensen.

Anders Lindegaard blev lørdag udtaget som tredjekeeper i EM-truppen. Så Manchester United-målmanden begynder formentlig bagest i målmandskøen til næste måneds europamesterskaber i fodbold.

Men på længere sigt er Lindegaard den oplagte arvtager for landsholdets nuværende førstemålmand Thomas Sørensen, mener tidligere landsholdskeeper Peter Kjær.

- Jeg ser Lindegaard som en klar kandidat til at tage over efter Thomas, men der kommer nogle og presser på, og Kasper Schmeichel er en af dem.

- Hvis Kasper kan holde ro i sin karriere og vise sit talent, så kan han komme i spil, siger Peter Kjær.

Fodboldkommentatoren på TV3+ mener dog, at 28-årige Lindegaard er den mest oplagte afløser for Thomas Sørensen.

- Det er voldsomt svært at sige, hvem der bliver nummer et efter Thomas. For hvem kommer til at spille for sit klubhold?

- Som det ser ud lige nu, så hedder fremtiden Lindegaard, og dernæst Kasper Schmeichel, som står lige for. Men også Jonas Lössl og Jesper Hansen kan komme på tale, vurderer Peter Kjær.

Den tidligere Silkeborg-målmand synes, Lindegaard har det, der skal til for at blive Danmarks nummer et, hvis han får spilletid, hvilket det har knebet med i Lindegaards karriere.

- Når du kigger på Anders Lindegaards alder, har han jo ikke spillet voldsomt mange kampe på højt niveau. Han var jo lang tid om at komme i gang både i OB og i Norge.

- Lindegaard er ikke en ung målmand, men der ligger stadig en masse gode år i ham, siger Peter Kjær.

- Han har hele målmandspakken, og kommer han op på sit topniveau, og hvorfor skulle han ikke gøre det, så bliver han ikke overhalet af eksempelvis Kasper Schmeichel.

- Anders Lindegaard har vist så meget kvalitet, at det er ikke er en type, som skal skiftes ud med en anden målmand, fastslår Peter Kjær.

/ritzau/