Kjær og Hareide er tilfredse med solid dansk defensiv

Danmark gav knap nok en chance væk i VM-testkampen mod Sverige, der sluttede 0-0.

Simon Kjær har holdt nullet i sine tre seneste landskampe. (Foto: Jonathan Nackstrand © Scanpix)

Når man ikke selv kan score, så gælder det i hvert fald om, at de andre heller ikke gør det.

Det er den helt simple devise, som landstræner Åge Hareide tog med sig fra Danmarks næstsidste testkamp forud for VM, som sluttede 0-0 mod Sverige.

Danskerne havde de største chancer i kampen, som aldrig åbnede sig op. Men sådan en kamp kan landsholdet også risikere at stå i, når det gælder Peru i holdets første kamp ved VM den 16. juni.

- Vi skal selvfølgelig arbejde med vores offensiv, men vi skal først og fremmest kunne holde nullet, hvis vi ikke selv kan score, sagde Åge Hareide og tilføjede:

- Defensivt er vi stabile. Sverige er godt organiserede og svære at bryde ned. Vi skal være tilfredse med at levere sådan en kamp på udebane.

Kender hinandens styrker

Den danske defensiv blev styret af Simon Kjær, der ved siden side havde Andreas Christensen, der spillede i fraværet af den skadede Andreas Bjelland.

Kjær og Christensen formåede stort set at holde svenskerne fra chancer, og det var den tredje landskamp i træk, at den danske anfører kunne gå fra banen uden at have lukket mål ind.

- Vi kender hinandens styrker, og vi står godt på banen. Vi viste, at vi kan stå højt og lavt, men vi skal arbejde med det høje pres, for så kan vi få nogle omstillinger den vej.

- Men når vi står dernede, er vi så solide og bakker op for hinanden, så det er dejligt. Det kan vi tage med os, men samtidig stræbe efter at blive bedre og finjustere hele tiden.

Danmark spiller sin sidste testkamp inde VM den 9. juni mod Mexico i Brøndby. Inden – faktisk allerede i morgen, søndag – vil Åge Hareide barbere sin trup fra 27 ned til de 23 mand, han skal have med til Rusland.