Kommentar: Glem Tirana - hurtigt!

Jon Dahl Tomasson, Martin Jørgensen og Dennis Rommedahl svigtede på en skuffende aften i Albanien. Læs Andreas Krauls fodboldkommentar her.

Lars Jakobsen efter 1-1 kampen mod Albanien. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Billedet på den danske skuffelse i Tirana stod skarpt og tydeligt.

Nicklas Bendtner måtte overtales af pressechef Lars Berendt i mere end et kvarter for bare at sige et par ord til pressen efter kampen, mens landstræner Morten Olsen talte om spillere, der ikke kunne se sig selv i spejlet efter det uafgjorte resultat mod Albanien.

Dermed var scenen unægtelig en anden end lørdag aften, hvor Bendtner holdt hof ovenpå sin drømmekasse mod Portugal, mens Olsen snakkede om heroisk indsats.

Man kan også sige, at marginalerne skiftede fra dansk side for første gang i kvalifikationen, men først og fremmest var det nu sig selv, danskerne havde at takke for de to mistede point på Qemal Stafa Stadion.

Energiniveauet var for lavt, tacklingerne halvhjertede, pasningerne uden kraft, og det hele præget af for lidt vildskab. Derfor savnede man også alt for længe Søren Larsen, der først med et kvarter tilbage blev sendt på banen. Det var for sent.

Jeg kan aldrig føre bevis for det, men jeg tror, at Danmark havde haft klart bedre chancer for at vinde kampen med Larsen i startopstillingen.

Til gengæld hører anfører Jon Dahl Tomasson, Martin Jørgensen og Dennis Rommedahl til blandt de rutinerede spillere, som i den grad svigtede på en skuffende aften i Albanien.

Heldigvis er der ingen grund til at henfalde til generelt mismod i længere tid. En førsteplads i puljen og forspring på tre point til nummer to inden den afgørende dobbeltrunde ville jo på forhånd have lydt som sød popmusik, og mod et svensk hold under pres i Parken, vil uafgjort være ganske fint for Danmark.

Samtidig ser Ungarn ud til at have udspillet sin rolle, så den sidste kamp muligvis bliver en del lettere.

Lad os håbe det, og så ellers glemme den her aften i Tirana - hurtigt!

Krauls karakterbog:

Thomas Sørensen  4 Førstemålmanden var rolig og opmærksom i første halvleg, men så lidt underlig ud ved udligningen, hvor han først var på vej ud, men derefter tøvede. Stabil og sikker i slutfasen.

William Kvist  4 FCK-spilleren er ikke naturlig højre back, men tilbød sig flittigt, bidrog med lange indkast. Til gengæld fik den albanske venstrekant lov til at slå lidt for mange indlæg. Alt i alt godkendt.

Simon Kjær  4 Startede skidt fremad banen, men fik så slået et par gode skift til Martin Jørgensen. Holdt godt sammen på forsvaret før pausen, men var med i den kollektive nedtur i anden halvleg.

Anders Møller Christensen 4 Samme historie som Simon Kjær, og Anders Møller bliver bare aldrig ven nok med bolden til at føre den frem. Også indblandet i målet, men headede vigtige bolde væk og optrådte med dejlig konsekvens i et par farlige situationer.

Lars Jacobsen  2 Her fik man set begrænsningerne ved at have en højrebenet spiller som venstre back. Lars Jacobsen kunne ikke bidrage med nok offensivt, og så faldt den albanske udligning efter indlæg fra hans side.

Christian Poulsen  4 Rigtig mange dårlige afleveringer fra Christian Poulsen, der skulle styre det danske spil, men aldrig fik sat scenen op for de forreste. Jern-indsats som altid defensivt, hvor Poulsen holdt hovedet koldt og forhindrede dansk nederlag.

Jakob Poulsen  2 Dårligste landskamp endnu af AGF'eren, der løb og tilbød sig, men oftest valgte helt forkerte løsninger. Blev tidligt pillet ud i anden halvleg til fordel for Jesper Grønkjær.

Dennis Rommedahl  00 Det sidste frispark sendt syv meter over mål sagde det hele. Rommedahl virker lige nu ikke som en mand, der har lyst til at ofre bare en centimeter ekstra end højst nødvendigt, selv om det er en VM-slutrunde, der står på spil.

Jon Dahl Tomasson  00 Den danske anfører knokler derudaf, og respekt for det. Uheldigvis satte han ikke en fod rigtigt på banen i Tirana, hvor selv den berømte inderside svigtede på en kæmpe chance i første halvleg.

Martin Jørgensen  2 Rutinerede Jørgensen havde et par udfordringer på venstrekanten i første halvleg, men hurtigheden mangler efterhånden, og også Jørgensen havde alt for mange fejlafleveringer.

Nicklas Bendtner  7 Igen bedste dansker. Angriberen fra Arsenal scorede målet, og det var også Bendtner, der så ud til at have viljen og evnerne, da sejrsmålet blev jagtet til sidst. Nicklas Bendtner bliver vigtigste brik i den danske jagt på de afgørende VM-point.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk