Kong Christian er Årets Mandlige Fodboldspiller efter vildt 2017

Den danske verdensstjerne er Årets Mandlige Fodboldspiller 2017.

(Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Når man scorer hattrick og sender Danmark til VM i fodbold, er det svært at pege på andre end Christian Eriksen som Årets Mandlige Fodboldspiller.

Derfor går prisen også til den danske stjerne, der har haft et fantastisk 2017.

Allerede for ni år siden, da Christian Eriksen skiftede fra OB til Ajax Amsterdam, talte man om den unge middelfarter som et af de største talenter, dansk fodbold længe havde set, og der gik da heller ikke mange år, før sammenligningerne med Michael Laudrup blev hæftet på Eriksen.

Opholdet i Ajax blev yderst succesfuldt for fynboen, der kunne fejre fire mesterskaber med klubben og samtidig træde ind på dansk fodbold største scene med landsholdsdebut som den yngste siden netop Michael Laudrup.

Siden 2013 har han slået sine folder i London-klubben Tottenham, hvor han især i 2017 uge efter uge har imponeret stort i den prestigefyldte, engelske Premier League.

Medier, med- og modspiller og fans er så begejstrede for den rolige dansker, at avisen The Guardian for nylig kårede ham som verdens 25. bedste spiller.

Og nå ja, så er han kun 25 år.

Alligevel kan Christian Eriksen allerede skrive 75 A-landskampe og 21 mål for herrelandsholdet på CV’et.

11 af de mål faldt i de netop overståede VM-kvalifikation, hvor Eriksen med sit hattrick mod Irland sikrede en dansk VM-plads. Kun Robert Lewandowski og Cristiano Ronaldo scorede flere mål i kvalifikationen. Ikke det værste selskab at være i.

Med denne kåring er det fjerde gang, Christian Eriksen bliver Årets Mandlige Fodboldspiller, da han også vandt prisen i 2013, 2014 og 2015.

Han modtager hæderen foran Thomas Delaney samt målmand Kasper Schmeichel, der vandt sidste år.

Prisen, der uddeles af Spillerforeningen og Hessel HiRE, er den største hæder, man kan få som mandlig fodboldspiller, da det er danske fodboldspillere i ind- og udland, der gennem en afstemning vælger vinderen.

Facebook
Twitter