Kong Cornelius og co. besejrer de franske verdensmestre i egen hule

Fredag aften vandt de danske fodboldherrer 2-1 over Frankrig i Nations League.

Andreas Cornelius scorede fredag aften sit 8. og 9. landskampsmål. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Der var på forhånd lagt op til stjernetræf på Stade de France.

Især hos angriberne, hvor Kylian Mbappé og Karim Benzema førte an for Frankrig. De to har nærmet scoret efter behag for henholdsvis Paris Saint-Germain og Real Madrid.

Mod Danmark måtte Mbappé blive i omklædningsrummet efter de første 45 minutter. En skade sørgede for, at de danske forsvarsspillere blot skulle koncentrere sig om Benzema i anden halvleg.

Det er bare lettere sagt end gjort, når man har at gøre med Champions League-topscoreren, der i den netop afsluttede sæson scorede 42 gange i 46 kampe.

Han var også på pletten fredag aften, da han kort inde i anden halvleg elegant rundede to danske forsvarsspillere og sendte bolden ind bag Kasper Schmeichel.

Nede med et mål satsede den danske landstræner Kasper Hjulmand og sendte Andreas Cornelius på banen.

Bevares, Benzema blev topscorer i Champions League, men i sin klub Trabzonspor vandt Cornelius det tyrkiske mesterskab som klubbens mest scorende i ligaen.

Fredag aften var han også på pletten, da han kom på banen. Først med en følt inderside, der stødte Pierre Emile Højbjergs følte indlæg i mål til 1-1.

Andreas Cornelius stjal showet på det franske nationalstadion. (Foto: Geoffroy Van Der Hasselt © Ritzau Scanpix)

I afslutningen så det ud til, at både Danmark og Frankrig var tilfredse med et enkelt point i den første Nations League-kamp. Men Andreas Cornelius ville det anderledes og stjal alle overskrifter for næsen af Benzema og resten af det franske landshold.

Med en tordenhammer af en afslutning sørgede den høje angriber for 2-1 og dansk sejr.

Hovedpersonen var tydeligvis glad efter slutfløjt.

- Vi er et lille land, men vi kan spille op med de bedste.

- Vi har et stærkt hold, og vi har massere af spillere på bænken, som kan holde niveauet oppe, siger Andreas Cornelius til TV2 Sport.

Med sejren er Danmark godt i gang Nations League, der de næste ni dage byder på yderligere tre kampe. Et presset program for det danske landshold og landstræner, Kasper Hjulmand.

- Det betyder rigtig meget. Vi er i gang med at udvikle holdet, og det her er en stor skalp mod verdens bedste hold på papiret. Den måde, spillerne har kvalitet på, er jeg simpelthen så stolt over. Drengene gør et fantastisk stykke arbejde, siger Kasper Hjulmand til TV2 Sport.

Dansk kynisme

Allerede efter tre minutter inde i kampen havde været der bud efter det franske mål. Andreas Skov Olsen satte i fuldt firspring mod feltet, spillede Kasper Dolberg fri, og en halvdårlig afslutning endte med at blive en knivskarp aflevering mod Joakim Mæhle.

Den offensive back afsluttede, men vinklen blev for spids, og bolden tog den forkerte side af stolpen.

Den gode danske indledning blev efterfulgt at et tungt fransk pres. Ad flere omgange var Real Madrid-angriberen Karim Benzema nærgående, men de danske midterforsvarere formåede at holde ham fra de helt store muligheder.

Et kvarter var der spillet, da Benzema sendte bolden i nettet, men Champions League-topscoreren var offside, da han blev spillet fri af angrebskollega Kylian Mbappé.

Kort før pausefløjt var Joakim Mæhle igen at finde i det franske felt. Et fladt indlæg fra højre havnede for fødderne af nordjyden, men vågent fransk forsvarsspil gjorde det umuligt at få afsluttet ordentligt.

I slutningen af første halvleg spillede de franske verdensmestre rundt om Danmark. Men de kom hverken frem til store chancer eller noget, der lignede, for det danske forsvar stod solidt og afviste angreb efter angreb.

I pausen måtte den franske superstjerne Kylian Mbappé som tidligere nævnt lade sig udskifte efter at pådraget sig en skade. Derfor skulle det danske forsvar i højere grad koncentrere sig om Karim Benzema, der kort inde i anden halvleg fik fat i bolden og sparkede mod mål. En sprællende Kasper Schmeichel kastede sig frygtløst frem mod bolden og reddede Benzemas forsøg.

Karim Benzema bragte Frankrig foran efter pausen. (Foto: Franck FIfe © Ritzau Scanpix)

Mere end 75.000 franske fans kunne bryde ud i jubel, da Benzema igen var på spil fem minutter efter pausen. Den rutinerede angriber vævede sig ind i feltet og rundede og to danskere med skarpe træk. En stensikker afslutning satte gang i målscoringen uden nogen som helst chance for Kasper Schmeichel i det danske mål.

I jagten på en udligning kastede Kasper Hjulmand Andreas Cornelius i aktion, mens den danske EM-darling Mikkel Damsgaard vendte tilbage i rødt og hvidt. De fik den sidste halve time på den franske nationalarena.

Cornelius var omgående en trussel i feltet. Et følt indlæg fra Pierre Emile Højbjerg dumpede ned for fødderne af den høje angriber, og uden betænkningstid bragte han med en følt inderside Danmark tilbage i kampen med sin udligning.

Frankrig var tæt på igen at komme i front, da midtbanemanden Ngolo Kanté ramte stolpen med et hårdt spark.

I stedet stjal Danmark sejren kort før tid, da Andreas Cornelius igen var skarp. Han jagtede en lang bold, holdte de franske forsvarere væk og bragede bolden helt op i nettaget.

Dermed er Danmark godt fra land i Nations League, hvor Østrig venter i næste opgør. Det bliver spillet mandag aften.