Kraftværket Poulsen trives helt på toppen

Yussuf Poulsen nyder at spille på toppen i landsholdets nye formation under Åge Hareide.

Yussuf Yurary Poulsen i en af utallige nærkampe med en islænding på MCH Arena. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Kampen mod Island var for Yussuf Poulsen lidt som at være hjemme i Leipzig.

Til daglig er han nemlig vant til at spille i et system med to angribere i sin klub RB Leipzig, og i det hele taget har den nye landstræner, Åge Hareide, indført en række elementer i spillet, der minder om det, som angriberen og hans holdkammerater bliver bedt om at udføre i deres kampe i den næstbedste tyske fodboldrække.

- Der er mere højt pres, og der er mange flere hurtige sprintere, mere hurtigt omstillingsspil, og så spiller vi pludselig med to angribere i stedet for kun én. Så det er tættere på det, jeg laver i hverdagen, end det vi gjorde førhen, siger Yussuf Poulsen.

Mere plads på toppen

Under Morten Olsen blev den tidligere Lyngby-spiller brugt på kanten, men med Hareide er Danmark – i hvert fald at dømme på den første kamp – gået over til at spille med to på toppen, hvilket falder i Yussuf Poulsens smag.

- Jeg kan rigtig godt lide at spille med to angribere, for så har begge midterforsvarere ikke kun fokus på dig, og du får en lille smule mere plads. Derfor bliver det tit en-mod-en-dueller, og der synes jeg, at jeg er stærk, siger Han.

En påstand, der blev bakket op af hans rolle i den første scoring i kampen mod Island, hvor han løb fra sin oppasser og lagde op til Nicolai Jørgensens scoring.

Enorm fysisk power

Han lever særligt på sin hurtighed, men han er samtidig en stor spiller, der rager 1,93 meter op, og hans statur er med til at gøre ham til ekstra nyttig, forklarer Åge Hareide.

- Yussuf har en enorm power, og han er bygget fysisk stærk og hurtig, og mod Island lavede han praktisk talt det ene mål selv, da han løb fra islændingen med bold.

- I og med, at han løber og slider og river i modstanderen, så bliver der også plads til Nicolai Jørgensen, og det fik vi vist mod Island. Vi behøver den slags spillere, der kan løbe meget og splitte forsvaret ad, så der bliver plads til de andre.

21-årige Yussuf Poulsen har spillet 12 landskampe og scoret to mål.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve