Kraul har den våde berlinger fremme: Hvad er planen med de dødbolde?

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul roser Åge Hareide for en god plan mod Rumænien, men kan slet ikke se meningen i de danske dødbolde.

Jannik Vestergaard ærgrer sig i Rumænien, hvor Danmark blot fik 0-0. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det endte ikke ligefrem i en stor rødhvid fest, da Danmark søndag aften spillede 0-0 ude mod Rumænien i kvalifikationen til VM i Rusland 2018.

Værterne tilspillede sig flere store chancer i de første 45 minutter, mens danskerne overtog i anden halvleg, men ikke udviste nogen form for skarphed.

Danmark er nummer tre i gruppen, hvor kun vinderen ryger direkte til slutrunden i Rusland.

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul er dog på ingen måde klar til at begrave de danske VM-håb.

- Lidt halvparadoksalt så synes jeg faktisk, at Danmark står lidt bedre efter kampen i Rumænien, hvilket naturligvis hænger sammen med, hvad der skete i Montenegro, hvor Polen vandt 2-1. Polakkerne er stukket helt af og kommer med overvejende sandsynlighed til at vinde puljen klart. Montenegro halede vi lidt ind på i forhold til andenpladsen, mens Rumænien fortsat er efter danskerne sammen med Armenien, siger Andreas Kraul, der allerede inden kampen i Rumænien havde afskrevet Danmarks mulighed for at vinde gruppen.

Dertil er Polen simpelthen for stærke.

- Der er markant forskel på det polske landshold og de øvrige hold i gruppen. Det er trods alt et hold, der er anført af Robert Lewandowski og som var i EM-kvartfinalen. En turnering, vi end ikke kunne kvalificere os til, siger Andreas Kraul, der tror på den andenplads, der kan give adgang til playoff-kampe til VM.

- Mulighederne for at tage andenpladsen er absolut til stede og så må man se på det der forfærdelige 2’er-regnskab, hvor der er én sorteper i forhold til playoffpladser, hvor det lige nu ligger til at blive Danmarks pulje, der ender med den. Det regnskab kan dog se helt anderledes ud, når vi når så langt. Det er hårde odds, men ikke fuldstændig umuligt.

Livet for kort til korte hjørnespark

Landstræner Åge Hareide valgte blot at spille med en decideret angriber mod Rumænien i form af Andreas Cornelius, men Andreas Kraul mener ikke nødvendigvis, at det var en fejldisponering af landstræneren ikke at satse mere offensivt i Rumænien.

- Jeg synes, Åge Hareide havde lagt en god taktik og den rigtige plan. Man skal ikke undervurdere Rumænien i forhold, at hvis han havde sat det mere offensivt op, så var danskerne blev ramt hårdere af deres bedste våben på kontraerne. Planen var at køre dem trætte og arbejde på dem fysisk. Det lykkedes. De kunne jo dårligt stå op i det sidste kvarter, siger Andreas Kraul, der til gengæld har meget svært ved at gennemskue den dybere mening med de danske dødbolde.

- Jeg forstår det ikke. Der var nogle hjørnespark, der blev taget kort. Der var et indkast, , hvor der lagt an til at kaste langt, men så blev den kastet kort ind i knæet på Christian Eriksen ved forreste stolpe. Hvis man så på banens seks bedste headere på banen, så var fem af dem danskere, og så laver vi de korte varianter. Det burde jo nærmest udløse tæsk med en våd søndagsberlinger, siger Andreas Kraul.

Næste kvalifikationskamp for Danmark er den 10. juni på udebane mod Kasahkstan.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve