Kraul inden VM-skæbnekampene: Kokosvand til Eriksen

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Krauls bud på fem områder, Åge Hareide skal fokusere på til Irland-kampen på lørdag.

Det er på lørdag, det første VM-slag skal stå. Danmark møder Irland i Parken i den første af to play off-kampe om deltagelse ved VM i Rusland næste sommer.

Landsholdet mødes i dag i Helsingør for at forberede sig til de to kampe, og selv om Åge Hareide sikkert har planerne klar, så er her DR Sportens fodboldkommentator Andreas Krauls bud på, hvad dagene op til kampen på lørdag skal bruges til.

Mandskabet på plads

(Foto: SERGEY DOLZHENKO © Scanpix)

- Hvilke spillere er til rådighed? Der er altid skidt, hvis man inden en kamp er i kapløb med tiden i forhold til at spillere klar. Hareide har en interesse i fra starten af samlingen at gøre det klart, hvem han satser på i startopstillingen til den første kamp.

- Er det realistisk, at Nicolai Jørgensen med sin håndskade spiller? Hvordan ser det ud med Simon Kjær? Hvem er de 11 mand, der skal være klar lørdag aften? Der skal ikke være for mange spørgsmålstegn i forhold til den irske trup, der har mange skader og karantæner.

De taktiske løsninger

- Det bliver vigtigt at få lagt sig fast på taktikken. Hvad er det, der skal virke? Hvem skal spille på de positioner, vi er lidt i tvivl om? De kommende træninger skal indikere over for trænerduoen om, hvorvidt de tanker, de har, kan lade sig gøre. Det handler primært om venstre- og højre back og angrebet. Hareide er ikke i tvivl om, at midtbanen er Kvist, Delaney og Eriksen, at Kjær og Bjelland/Christensen skal spille i midterforsvaret, og at Sisto er venstre midtbane. Træningerne skal vise, hvilke løsninger der skal vælges på de øvrige pladser.

De vilde irere

(Foto: John Sibley © Scanpix)

- En taktisk og mentale forberedelse på Irland. Det taktiske er at analysere modstanderne i detaljer. Det mentale består i at forberede sig på at møde et hold, som, vi ved, kan være meget svære at spille imod. Alle hold, der møder dem, synes de er bedre, men alligevel møder man en mur af grønblusede spillere med ild i øjnene, flag på brystet og Ave Maria i munden og kaster sig ind i alt.

- De vil være meget defensive i den første kamp, og dér skal danskeren være forberedt på, at man skal være tålmodige, men også aggressive, så vi undgår skrækscenariet, vi oplevede i kampen mod Montenegro i Parken, hvor vi havde alt spillet, men alligevel tabte.

Den store masterplan

- Dette er jo en play off over to kampe, derfor skal både trænerteamet og spillerne være forberedte på en masse scenarier. Hvornår skal man jagte noget i hjemmekampen? Hvad er et godt resultat? Hvis den står 0-0 efter 75 minutter, hvor meget skal det danske hold så satse på at få scoret til sidst?

- Der skal være en fælles overenskomst på holdet i forhold til, hvor meget man ønsker at afgøre det på hjemmebanen. Jeg synes, at Danmark bør have så meget muligt sat på plads i Parken; Landsdown Road i Dublin i november på en sløj bane med et fantastisk publikum og irere, der er villige til at selvamputere deres lemmer for at vinde, så skal man have noget med i bagagen.

En glad og mæt Eriksen

(Foto: LISELOTTE SABROE © Scanpix)

Det er meget simpelt. Det vigtigste overhovedet er at holde Christian Eriksen glad, tilfreds og rask. Så hvis Eriksen sidder på hotellet og vil have et glas kokosvand, så skal der serveres. Det handler om, at vi har en trumf på hånden, der rydder bordet. I øjeblikket har Danmark en verdensklassespiller i Eriksen. Han har scoret i seks landskampe i træk, topscorer i VM-kvalifikationen, leveret assists, styret det danske spil.

- Eriksen skal være i en så god position som muligt på lørdag. Han er jo i form, og han er manden, der skal sende os til VM. Og heldigvis er han en stille og rolig knægt fra Middelfart, så det gælder bare om at holde ham mæt og glad.

Facebook
Twitter