Kraul: Ingen kaniner, men Hareide har måske en 'gammel rotte' i hatten

I dag er der 100 dage til VM-slutrunden i fodbold. Her er Andreas Krauls vurdering af flere af de spillere, der er på vippen til at blive udtaget.

William Kvist er en af de spillere, der må forventes at blive udtaget til de kommende træningskampe og senere også til VM. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Verdensmesterskaberne i fodbold nærmer sig - der er faktisk blot 100 dage, til den store begivenhed går i gang – og allerede i næste uge for vi en forsmag på, hvilke spillere landstræner Åge Hareide har i kikkerten til slutrunden.

Danmark møder Panama og Chile senere i marts i to træningskampe, og den danske trup skal udtages i næste uge.

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul forventer ikke nogen revolutioner i forhold til det spillermateriale, som Hareide hidtil har brugt.

- Jeg tror, Hareide er rimelig sikker på hovedparten af sin trup og så er der de der ydermandater, som han skal have besat.

- Det bliver så ud fra devisen, at det kan være nogle, som han kan få brug for undervejs i turneringen, men samtidigt også nogle, der ikke laver alt for meget støj i forhold til resten af truppen og er nogle teamspillere, som kan respektere at være reserver. Læs her: Ikke PierreEmile Højbjerg, siger Andreas Kraul og peger så på to boblere, som Åge Hareide måske har i tankerne til de kommende træningskampe:

Brøndbys Christian Nørgaard er måske en af Hareides kaniner. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

- Jeg tror, han prøver Brøndbys Christian Nørgaard. Og måske, måske, måske Jens Martin Gammelby fra Silkeborg. Gammelby er nok lidt tvivlsom. Det er nogle spillere, der har budt sig til på nogle pladser, hvor man på moderne dansk ville sige, at vi har haft nogle udfordringer.

Kvist har rutinen

En af de spillere, der allerede har vundet Hareides tillid er FC Københavns William Kvist. Den centrale midtbanespiller er blevet 33 år og er en af de ”rutinerede rotter” på det danske landshold, og selvom han måske har sin bedste fodbold bag sig, har han alligevel en vigtig ting i sin favør. Rutinen.

- Hareide ville jo nok helst have en, der kunne være garant for den defensive struktur samtidigt med, at vedkommende var en boldspiller, der spillede fast på højt niveau i en stor liga. Den spiller er der bare ikke. Der må man bare sige, at William Kvist har løst den opgave på landsholdet virkelig godt.

- Han var på vej ud i landsholdskulden, men på et tidspunkt blev der sagt ’hvem er det, vi kan regne med på den her position?’. Svaret var William Kvist, hvilket han særligt fik vist i den sidste del af kvalifikationen.

- Udover at han har løst sine spillemæssige opgaver på landsholdet, så er han også en leder sammen med Kasper Schmeichel, Simon Kjær og Christian Eriksen, siger Andreas Kraul.

Hvad med Wass?

I Spanien nyder den tidligere Brøndby-spiller Daniel Wass stor tillid i sin klub Celta Vigo, hvor han spiller hver gang.

På landsholdet er det en helt anden sang. Wass har ikke formået at bide sig fast, hverken under Morten Olsen eller Åge Hareide, og tror Andreas Kraul ikke vil ændre sig.

Daniel Wass har spillet 16 landskampe. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

- Jeg kan godt forstå, hvis folk undrer sig over, at Wass ikke er med, men der er også forklaringer. Den ene er, at han spiller hovedsageligt bedst på Christian Eriksens position. Og i og med, at Eriksen spiller stort set alle minutter på det danske landshold, er der meget lidt sandsynlighed for, at Wass kan spille på den position, siger Andreas Kraul og tilføjer:

- Og for det andet, så har Wass ikke grebet chancen, når han har fået den på landsholdet – det galt både under Morten Olsen, men også under Åge Hareide, hvor han nogle gange er kommet med nogle lidt tvivlsomme afbud. Han er ikke typen, der accepterer at være reserve, og det er måske også den betydning, der er blevet lagt i, at han ikke er blevet udtaget.

Men tror du overhovedet, der vil være nogen kanin i Hareides hat?

- Jeg ville måske kigge lidt på venstre back, hvor man måske kan optimere lidt. Uanset hvor godt Jens Stryger har gjort det, så giver det nervøse tiks at forestille sig ham over for Lionel Messi i en potentiel 1/8-finale.

- Han har haft problemer som en højrebenet venstre back. Så det kunne være rart at finde en venstrebenet back, der holder internationalt niveau. Derfor kunne det være, at Nicolai Boilesen med sin erfaring fra Ajax og Champions League og tidligere landskampe og så videre kunne blive aktuel. Han kender gamet på det niveau.

Danmark møder Panama den 22. marts på Brøndby-stadion, mens Chile bliver inviteret inden for på Aalborg Stadion fem dage senere.