Kraul: Irsk atmosfære kan blive en fordel for Danmark

Atmosfæren i Dublin kan få irerne til at komme mere fremad banen, og det er i Danmarks favør, mener DR Sportens fodboldkommentator.

Det er fyre som ham her, der kan give Danmark sejren. Forvirret? Læs mere i artiklen. (Foto: Clodagh Kilcoyne © Scanpix)

Det er knald eller fald for det danske herrelandshold i fodbold i aften. Efter 0-0 i Parken lørdag venter nu den afgørende playoff-kamp i Dublin mod Irland om en plads ved VM. Der er flere ting, der peger i retning af en fordel til Danmark, mener DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

- Det kan siges forholdsvis klart: Vi skal spille hurtigere og modigere. Kampen havde en låst atmosfære, fordi mange var bange for at få advarsler, og samtidig lå det i hovedet af de danske spillere, at der ikke skulle falde et irsk udebanemål. Der var konstant en håndbremse, som hev i alle spillerne. Især de offensive, siger Andreas Kraul.

Banen i Dublin er bedre for Danmark

Andreas Kraul

- Spillerne, som jeg har snakket med, er selv overbeviste om, at banen i Dublin er bedre for dem. Banen i Parken gjorde, at spillerne ofte måtte tag en ekstra berøring på bolden. Hvis bare Danmark i aften kan køre førstegangsberøringer tre-fire gange, så vil irerne være flyttet meget mere rundt, end de blev i Parken. Så bliver der plads til Pione Sisto eller Christian Eriksen, siger han.

Mere åben kamp i vente

De irske fans er kendt som nogle festlige og fredelige typer, der skaber fantastiske rammer om fodboldkampe. Det kan vi også forvente til aftenens brag i Dublin. Men ironisk nok kan det blive en fordel for Danmark, mener Kraul.

- Der kommer til at være en fantastisk atmosfære. Irlands landstræner O’Neill kan sige nok så meget, at de skal spille på præcis samme måde, men psykologisk ligger det i de fleste fodboldspillere, at når man har sådan et hjemmepublikum, bliver man måske en lille smule mere indstillet på at komme fremad, siger han.

Man kan forvente en lidt mere åben kamp end den første, og det er en fordel for Danmark

Andreas Kraul

- Det giver en smule mere plads til de danske spillere. Det skal være så små marginaler, før det kan blive udslagsgivende. Jeg tror, man kan forvente en lidt mere åben kamp end den første, og det er en fordel for Danmark, vil jeg mene, siger Kraul.

Andreas Kraul tror på, at Danmark booker VM-billetten i aften, hvis blot vi scorer – og det tror han, vi gør.

- Jeg tror, Danmark scorer, og det ville være fantastisk, for irerne siger, at de ikke selv regner med at kunne score to mål. Så vil det betyde, at vi er til VM. Så jeg gætter på 1-1 eller måske 2-1 til Danmark på et kontramål til sidst, hvor irerne satser. Det kunne jeg godt forestille mig, siger Andreas Kraul.

Kampen mellem Irland og Danmark spilles i aften klokken 20.45. Du kan se opgøret på Kanal 5 eller lytte med i LIGA på P3, hvor Andreas Kraul kommenterer kampen i sin fulde længde. På dr.dk/sporten liveopdaterer vi fra opgøret.

DR har fået unik adgang til landsholdet under genrejsningsperioden efter flere missede slutrundekvalifikationer.

Journalist Niels Christian Jung har fulgt holdet bag facaden i kampen om en plads ved VM i Rusland 2018. Du kan følge op- og nedturen for holdet over tre afsnit i dokumentarserien 'Vi er landsholdet'.

Sidste afsnit af tre sendes på DR1 mandag d. 27/11 kl. 20.45. Du kan se de to første afsnit her.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve