Kraul kalder EM-vejen ”en kongelodtrækning”

DR’s fodboldkommentator vurderer Danmarks modstandere på vejen mod EM i 2020.

Danmark skal for tredje gang på kort tid forbi Aviva Stadium i Dublin, hvor holdet kvalificerede sig til VM i Rusland. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Schweiz, Irland, Georgien og Gibraltar er modstanden, når Danmark til marts indleder kvalifikationen frem mod EM i fodbold i 2020, hvor Danmark er en af flere værter.

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul betragter modstanden som en kongelodtrækning og tæt på optimal i alle seedningslag. Danmark var på forhånd rangeret blandt de næstbedste hold, og Schweiz er derfor på papiret gruppens stærkeste hold.

- Det er et meget undervurderet hold. De kvalificerer sig altid til slutrunderne og vandt deres Nations League pulje i det bedste lag ved blandt andet at slå Belgien, men når vi kunne have fået Spanien, Frankrig eller Holland, behøver vi ikke være kede af det, mener Andreas Kraul.

Irland igen

Landsholdet kan også se frem til endnu en tur til Dublin og et møde med det irske landshold, der både var modstanderen i sidste efterårs VM-playoff og i dette efterårs Nations League.

- Der ligger måske noget 0-0 og venter. Sådan er det endt tre af de fire gange, vi har mødt dem, det seneste år. Men vi ved, hvad der venter, og det var på det stadion i Dublin, Danmark kvalificerede sig os til VM, siger Andreas Kraul.

Det eneste sted i gruppen, modstanden kunne være en smule bedre er Georgien fra fjerde lag.

- Det er en lang tur til Tbilisi, men det er et hold, som Danmark i hvert fald på hjemmebane skal vinde sikkert over, og så kan der måske blive lidt bøvl ovre på den anden side af Kaukasus, vurderer Kraul.

Gruppens sidste hold er Gibraltar. Knap syv kvadratkilometer britisk territorium syd for Spanien og et fodboldstadion, der ligger lige ved siden af lufthavnen.

- Det er et hold af skolelærere og bankfolk, og det skal være en walkover, siger Andreas Kraul om miniputterne, som Danmark aldrig før har mødt en fodboldlandskamp.

De to bedste hold går videre til EM.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter