Kraul om forvandlet Højbjerg: 'Han er kommet væk fra Napoleonmentaliteten'

Pierre-Emile Højbjerg er blevet en mere moden fodboldspiller.

Pierre-Emile Højbjerg scorede til 2-2 i testkampen mod Kosovo. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Da Pierre-Emile Højbjerg tilbage i 2014 fik debut for Danmark, var forventningerne tårnhøje til midtbanespilleren, der året forinden var blevet rykket op i Bayern Münchens førsteholdstrup og nød stor tillid fra daværende Bayern-træner Pep Guardiola.

Men tingene gik ikke helt som forventet. Højbjerg fandt aldrig helt fodfæstet i Bayern, og efter par udlån gik turen videre til engelske Southampton.

Her fik han en blandet start, mens den nye landstræner, Åge Hareide, ikke var helt lige så vild med Højbjerg som forgængeren Morten Olsen, blandt andet grundet Højbjergs lidt ungdommelige attitude.

Men stille og roligt begyndte tingene at vende for Højbjerg, der midtvejs i denne sæson blev udråbt til anfører i Southampton, og tilbage i oktober gjorde han comeback på landsholdet efter to års fravær.

Og det er især det mentale, der har vendt skuden for Højbjerg, vurderer DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

- Han er kommet lidt ud over den der ungdommelige Napoleonmentalitet, som han, og sikkert mange af os andre, har haft som helt unge, hvor man tænker, at man ved, hvordan man skal redde verden, og kan gøre det på en onsdag aften.

- Han er blevet ældre og mere moden. Han har erkendt, at han bliver nødt til lige at starte med at indgå på holdet og følge aftalerne. Han ved, han bliver nødt til at være omhyggelig med de opgaver, han har fået, inden han kan begynde at føre holdet.

Har genvundet Hareides tillid

Den 10. november 2016 blev en skæbnesvanger dag for Pierre-Emile Højbjerg på det danske landshold.

Efter det skuffende nederlag i Parken på 1-0 til Montenegro i VM-kvalifikationen blev han kritiseret af Åge Hareide for manglende taktisk disciplin. Kampen efter sad Højbjerg på bænken i hele kampen, hvorefter han gled helt ud af den danske trup.

Men situationen er ændret nu, og Hareides syn på Højbjerg er et helt andet, fortæller Kraul.

- Det er en markant udvikling, der er sket, og det virker tydeligt, at Hareide kan stole på Højbjerg, hvilket var problemet tidligere.

- I kampen mod Kosovo var han mere omhyggelig, forstået på den måde, at han gjorde sig meget umage med at lave de rigtige afleveringer og koncentrere sig om at få bolden til at cirkulere hurtigt uden at tage de store chancer.

- Det er en af de vigtige opgaver på de centrale midtbanepositioner, så på den måde er der sket meget med ham, i takt med at han også er blevet ældre, og derfor tror jeg, at Hareide har meget mere fidus til ham nu.

Det betyder dog ikke, at Højbjerg har lagt sin vildskab fra sig, som han blev kendt for, da fodbolddanmark fik øjnene op for den teknisk stærke midtbanespiller.

Pierre-Emile Højbjerg scorede til 2-2 i kampens overtid mod Kosovo. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

- Han er heldigvis, og vil altid være, intens. Han er intens uden for banen, og han er intens, når han spiller. Han brænder virkelig for at spille for Danmark, og man kunne også se på hans jubel efter målet mod Kosovo, at der var følelser med i det. Så det har han stadig, slutter Kraul om Højbjerg, der scorede til resultatet 2-2 i torsdagens testkamp mod Kosovo.

Næste opgave for Pierre-Emile Højbjerg og det danske landshold er på tirsdag, hvor Schweiz venter i kvalifikationen til EM.

Kampen spilles i Schweiz med kampstart kl. 20.45, og den kan følges direkte i Liga på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk