Kraul om sygemeldt landstræner: Nationen skal ikke ligge søvnløs

Andreas Kraul kalder Åge Hareides sygemelding ’en detalje i det store billede’.

Herrelandstræner Åge Hareide er sygemeldt med dårlig ryg, men der er ingen grund til panik, siger Andreas Kraul. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

I øjeblikket er ligalandsholdet i fodbold på tur til Abu Dhabi. Her kan marginalspillere vise sig frem for trænerstaben bestående af landstræner Åge Hareide, assistent Jon Dahl Tomasson og U21-landstræner Niels Frederiksen.

Desværre rejser landstræneren hjem til Norge allerede lørdag. Efter et skistyrt mellem jul og nytår har givet Åge Hareide så slemme smerter, at han sågar oplever lammelse i benet, og derfor trækker han nu midlertidigt stikket for at få behandling hjemme i Molde.

Jon Dahl Tomasson står nu i spidsen for Abu Dhabi-turen, men værre er det, at Hareide også må aflyse en rundrejse i februar, hvor han skulle have besøgt de mere etablerede landsholdsspillere og have drøftet VM med dem og deres trænere.

- I den international verden af topfodbold er man nede i procenter og promiller for at finde de sidste ting, der skal fungere, før man får det ønskede resultat, og der er det ikke nogen super situation, at landstræneren er halvinvalid på dette tidspunkt og ikke kan gennemføre sine besøg hos spillerne, siger DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul, men maner dog til besindighed:

- Det er ikke noget, der gør, at nationen skal ligge søvnløs og tænke, at nu er VM-chancerne fuldstændig bøjet ned ad en norsk skibakke. Det her er en detalje i det store billede, for selvom Hareide ikke lige får besøgt AC eller Jannik Vestergaard nu, så er der stadig god tid til VM. Der er mulighed for at indhente det senere, eller Jon Dahl kan tage nogle af disse ture. Hareide kan også stadig se fodbold i tv. Så er det heller ikke værre, siger Kraul.

Gerne på højkant til marts

Åge Hareide selv fremhæver overfor TV 2 Sport, at han trods alt er glad for, at problemet er kommet i så god tid inden VM. Allerede til marts er der dog brug for en landstræner tilbage i oprejst tilstand, når Danmark har to testkampe på programmet.

- Uden at være kandidat i medicin eller have styr på, hvad der præcis sket, så virker det som noget, der enten går væk selv eller kan opereres. Han er jo ikke svagelig på nogen måde. Det her er ikke superfedt for hverken Hareide eller landsholdet, men det er heller ikke noget, der bør vække den store panik.

- Hvis vi kommer til landsholdssamlingen i marts måned, og der stadig er problemer, så begynder jeg at blive en lille smule nervøs. Der skulle han gerne være tilbage på højkant, siger Andreas Kraul.

Det danske herrelandshold spiller i marts testkampe mod Chile og Panama.

Facebook
Twitter