Kraul om walisisk finale: 'Danmark bør være det bedste hold'

Andreas Kraul forventer en lige affære i fredagens Nations League-opgør mellem Danmark og Wales.

Christian Eriksen er tilbage for Danmark, når landsholdet klokken 20.45 fredag aften møder Wales. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Der er mere end blot tre point på spil, når Danmark fredag aften går på banen i Cardiff.

Med en sejr kan Danmark nemlig sikre sig førstepladsen i Nations League pulje fire, hvilket sikrer oprykning til det turneringens øverste lag.

Og netop den omstændighed gør kampen langt mere interessant, vurderer DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul.

- Selv om nogen har talt Nations League ned, så er der bare noget på spil i aften. Det er en oprykning til at spille mod de bedste natione, og det er en sikker play off-kamp om at komme til EM, hvis kvalifikationen skulle glippe. Jeg synes godt, vi kan tillade os at sige, at vi bør være det bedste hold.

- Så er det i øvrigt også på et udsolgt stadion Cardiff, hvor der blev meldt udsolgt i mandags. Det er en kamp, som waliserne går rigtig meget op i, og man kan også godt fornemme på Hareide og spillerne at det er en af de lidt sjovere landskampe, siger Andreas Kraul.

Urealistisk svært at score mod Danmark

Andreas Kraul ser mulighederne for en dansk sejr i defensiven, som under Åge Hareide har kendetegnet det danske landshold.

- Sandsynligvis bliver det en tæt affære, som bliver afgjort – hvis den altså bliver det – af et enkelt mål eller to. Sådan har været næsten hver gang Danmark har spillet de seneste mange kampe. Det er nærmest urealistisk svært at score mod Danmark, siger Andreas Kraul, der dog påpeger et lille 'men'. For Simon Kjær, den danske forsvarsgeneral, er nemlig ikke med.

- Der er ingen tvivl om, at Simon Kjær betyder rigtig, rigtig meget, men jeg har lidt på fornemmelsen, at med resten af forsvaret intakt, så er Andreas Christensen, Andreas Bjelland og endda Jannik Vestergaard spillere, der har været med inde omkring det hele, og som er fuldstændig klar på, hvordan forsvarsstrukturen er.

Danmark spiller mod Wales klokken 20.45.

FacebookTwitter