Kraul: Spændende Olsen-eksperimenter

Morten Olsen giver debut til både Jakob Ahlmann og Pierre-Emile Højbjerg mod Ungarn. DR Sportens Andreas Kraul kalder opstillingen spændende.

Morten Olsen har en spændende opstilling klar til testkampen mod Ungarn. (© Scanpix)

Torsdag aften spiller det danske landshold testkamp mod Ungarn i Debrechen, og det bliver med et par nye ansigter i startopstillingen. Bedømt på tirsdag aftens træning i Ungarn, bliver der således både debut til AaB-spilleren Jakob Ahlmann og Bayern München-talentet Pierre Emile-Højbjerg.

Ahlmann starter på venstre back, mens Pierre-Emile Højbjerg starter på midten ved siden af Michael Krohn-Dehli med William Kvist lige bagved.

DR Sportens fodboldekspert Andreas Kraul kan se masser af fornuft i Morten Olsens eksperimenterende opstilling, der samtidig betyder, at Christian Eriksen starter på venstrekanten.

- Jeg synes, det er en meget spændende opstilling, hvor Olsen virkelig forsøger at udnytte nogle af de unge spillere, der kommer med stor succes og optmisme fra deres klubhold. Det er oplagt at se unge Pierre Emile Højbjerg fra start i sådan en testkamp, og så virker det som en god idé at se, om der kan komme endnu mere ud af Eriksen i venstre side, lige som han har spillet i Tottenham.

 

Christian Eriksen har spillet de fleste af sine 42 landskampe som offensiv central midt, mens Michael Krohn-Dehli, der har én kamp færre i rødt og hvidt end Eriksen, normalt huserer på venstre midt. De to lader nu til at skulle bytte plads.

 

 

Som det er tilfældet med Eriksen, har Krohn-Dehli bevist på sit klubhold, at han sagtens kan håndtere denne nye position på landsholdet, mener Andreas Kraul.

 

- Krohn-Dehli har været fremragende centralt for Celta Vigo i løbet af sæsonen, og med Braithwaite på toppen, får Danmark pludselig en del mere speed og trusler i dybden, som kan give Eriksen og Kusk fine rum som mere spillende kanter.

 

 

I et 4-1-4-1-system ser Morten Olsens forventede startopstilling mod Ungarn således ud.

Kasper SchmeichelLars Jacobsen, Simon Kjær, Daniel Agger, Jakob Ahlmann

William Kvist

Kasper Kusk, Pierre Emile-Højbjerg, Michael Krohn-Dehli, Christian Eriksen

Martin Braithwaite

 

FacebookTwitter