Kraul: Tre grunde til at Bendtner ikke starter

DR’s fodboldkommentator Andreas Kraul giver sit bud på den danske startopstilling.

Nicklas Bendtner kan komme til at spille en rolle mod Montenegro, men han starter ikke inde, vurderer Andreas Kraul. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

I aften klokken 20.45 går det løs for det danske herrelandshold i fodbold, når Montenegro venter i VM-kvalifikationens næstsidste kamp. Det hele foregår på udebane i Podgorica, og DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, har sit bud på en dansk startopstilling klar.

Andreas Kraul tror ikke, at landstræner Åge Hareide vælger at starte med Nicklas Bendtner trods den danske angribers gode målform i norske Rosenborg. Det er der tre gode grunde til:

1. Bendtner er ikke en rambuk

- Yussufs Poulsens arbejdsområde er større end Bendtners, fordi han har en ekstrem fart og fysik. Danmark har de seneste kampe spillet med en duelstærk mand på højresiden, som kan tage nogle dueller og skarpe situationer omkring modstanderens straffesparksfelt. Der er Poulsen mere en rambuk, end Bendtner er.

2. Bendtner er ikke indarbejdet

- Bendtner er simpelthen stadig lidt ny i Hareides trup og på dette hold. Selvfølgelig har Hareide set Bendtner for Rosenborg og ved, hvad han står for, men så meget har han ikke set ham i træning. Det er altså om at have en spiller, der er indarbejdet i systemet, og selvom Poulsen ikke var med sidst, har han været med næsten hele Hareides periode. Så det handler også lidt om at gå med dem, der er en del af holdet.

3. Det er dumt at satse

- Bendtner er den spiller med flest landskampe i truppen, og han er i øjeblikket en formstærkspiller med mål i støvlerne, men uanset hvordan man vender og drejer det, vil det være lidt et sats at smide ham ind i den her kamp. Det tror jeg ikke, Hareide har lyst til i den her kamp, fordi den er så afgørende.

Andreas Kraul kan til gengæld sagtens forestille sig, at Nicklas Bendtner får en rolle senere i kampen. Selvom det ikke bliver til en plads i startopstillingen, kan der blive brug for den danske angribers evner på et senere tidspunkt.

- Jeg er helt overbevist om, at han nærmest sidder forrest på jokerlisten. Dolberg er bare ikke på samme måde i form, hvis der skal skabes et resultat i løbet af kampen. Noget der taler for Bendtner, er hans rutine. Den har han.

Andreas Krauls bud på Danmarks startopstilling (4-3-3):

Kasper Schmeichel – Henrik Dalsgaard, Simon Kjær, Andreas Bjelland, Jens Stryger Larsen – William Kvist, Thomas Delaney, Christian Eriksen – Yussuf Poulsen, Andreas Cornelius, Pione Sisto.

Kampen mellem Montenegro og Danmark spilles klokken 20.45 og vises på Kanal 5. Allerede fra klokken 18.00 kan du følge optakten til kampen direkte i LIGA på P3, som også sender kampen direkte i sin fulde længde fra klokken 20.45. Her sidder Andreas Kraul og Kenneth Møller Pedersen klar bag mikrofonerne i Podgorica.

Facebook
Twitter