Krauls karakterbog: Delaney fløj højest af alle i Armenien

Danmark nåede ikke de samme spillemæssige højder som mod Polen, men Thomas Delaney brød til gengæld lydmuren i sejren på 4-1 over Armenien i Jerevan.

Kasper Schmeichel 7 Den danske målmand stod på flade fødder og så Koryans føringsmål blive smækket ind i hjørnet. Fremragende sparket ind, men Schmeichel kunne måske have reageret hurtigere på faren. Også et par dårlige igangsætninger, men masser af ro og udstråling.

Henrik Dalsgaard 4 Dalsgaard var involveret i flere situationer med både plus og minus fra start i opgøret. Blev snydt gevaldigt ved venstre sidelinje, da Armenien scorede til 1-0, men lagde så flot op til Delaneys udligning. Også 2. halvleg var op og ned for Dalsgaard, der dog ligner førstevalget på højre back også i oktober.

Simon Kjær 7 Det var en hård kamp for den danske anfører, der tidligt i anden halvleg blev skadet i ryggen, men kæmpede sig gennem samtlige 90 minutter. Ikke nogen toppræstation, men holdt sammen på holdet og sit eget spil på bedste vis.

Andreas Bjelland 4 Midterforsvareren kom skidt fra start i Yerevan, da han skubbede for sent op ved Ruslan Koryans føringsmål, og det danske forsvar var generelt ikke så afklarede og konsekvente som mod Polen. Også Bjelland havde lidt fysiske problemer og spillede ikke med samme overskud som fredag aften.

Jens Stryger Larsen 4 En højrebenet spiller som venstre back fungerede fint mod Polen i Parken, men i Yerevan havde Jens Stryger mange problemer – også defensivt over for hjemmeholdets Hovhannisyan, der kom til mange indlæg og farlige situationer specielt før pausen. Fik bedre styr på det i 2. halvleg, hvor det også blev til et par gode ryk fremad.

Thomas Delaney 12 Kaptajn København er nu også en kæmpe landsholdsprofil. Hattrick i Yerevan og suverænt banens bedste spiller. Bliver en stor leder for Danmark i mange år, hvis han holder og udbygger niveauet yderligere. Boks til boks. Offensivt og defensivt.

Thomas Delaney scorede tre mål i sejren over Armenien. (Foto: DAVID MDZINARISHVILI © Scanpix)

William Kvist 7 Kvist styrede og dirigerede og begik igen nogle små, vigtige frispark de rigtige steder. Hans indsats bliver mindre og mindre køn, men måske vigtigere og vigtigere. Bidrager også med lange indkast.

Christian Eriksen 7 Danmarks mest profilerede spiller leverede igen-igen på landsholdet. Fik to forsøg på frispark lige efter hinanden, og efter et spark i muren sad nummer to, hvor den skulle. I øvrigt 10. mål af Eriksen i 14 kampe under Åge Hareide. Derudover dog ikke så lysende og dominerende.

Pione Sisto 2 Sisto skulle udfordre fra venstre side af det danske angreb, men dribleren virkede underligt apatisk i sine aktioner og fik sjældent sat armenske spillere af. Stod svagest i billedet af de danske spillere.

Nicolai Jørgensen 4 Den midterste angriber havde i lange perioder svære vilkår og var overladt for meget til sig selv. Forsøgte at indgå i kombinationer, men manglede det sidste. Også da han selv fik chancen i 2. halvleg.

Andreas Cornelius 4 Mastodonten af en angriber kom ikke helt så overbevisende fra start som mod Polen, men kæmpede sig ind i duellerne og trak to advarsler – og to vigtige frispark – efter høje albuer fra armenske spillere. Havde slev en stor chance inden pausen foran mål, men var tappet for kræfter midt i anden halvleg.

Andreas Cornelius kæmpede godt i Armenien. (Foto: DAVID MDZINARISHVILI © Scanpix)

Indskiftede spillere:

Viktor Fischer 7 Godt indhop af tilbagevendte Fischer, der kom med en masse energi og tro på tingene, da holdet havde brug et skud udefra. Truede i dybden og var tæt på at komme helt igennem en enkelt gang.

Lasse Schöne UB Masser af energi i midtbanespilleren fra Ajax, der kom ind for at slås og gjorde det.

Åge Hareide 7 Nordmanden havde forståeligt valgt samme 11 mand fra start. Og taktikken var også ens. Ventede måske en anelse for længe med at skifte ud, da holdet havde brug for hjælp udefra, men kommer ud af de to landskampe her med kæmpe gevinst – også i træneranseelse.

FacebookTwitter