KRAULS KARAKTERBOG Den danske stjerne dumpede i Georgien

Læs fodboldkommentator Andreas Krauls karakterer til de danske spillere efter den skuffende nulløsning i Georgien.

Christian Eriksen (midten) dumper i fodboldkommentator Andreas Krauls vurdering af den danske indsats i 0-0-kampen i Tbilisi. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Forsvarsspilleren Andreas Christensen var bedste dansker i en generelt skuffende 0-0 kamp i Georgien, mener DR Sportens Andreas Kraul, der derudover uddeler en sjælden dumpekarakter til Christian Eriksen.

Kasper Schmeichel: 7

Den danske keeper havde kun få redninger, men gik godt med i spillet og var hurtigt ude af sit mål og heade væk i en presset situation før pausen. Man kunne godt have ønsket sig at se noget af Schmeichels ild i øjnene på de resterende spillere, men han kan trods alt ikke også score målene.

Henrik Dalsgaard: 2

Danmarks Henrik Dalsgaard i aktion overfor Georgiens Valeri Qazaishvili. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Backen fra Brentford var valgt til højre side af det danske forsvar i stedet for Daniel Wass på grund af fysik og defensiv styrke, men det koster så den anden vej, og man så klare tekniske mangler frem ad banen.

Simon Kjær: 4

Anføreren befandt sig tydeligvis markant bedre på naturgræsset i Tbilisi end på kunstgræsbanen i Gibraltar og vandt sine luftdueller. Til gengæld mærkelig langsom og uambitiøs i spillet fremad på banen, når der ellers var brug for tempo og fart i kuglen.

Andreas Christensen: 10

Andreas Christensen var bedste dansker i en ellers skuffende landskamp mod Georgien. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

’AC’ var en god mand for Danmark i det første hektiske kvarter, hvor Georgien tre gange havde optræk til gode muligheder, men hver gang blev blokeret af stopperen fra Chelsea. Og i det hele taget var Christensen suveræn i alle sine aktioner og med afstand Danmarks bedste på en skuffende aften.

Jens Stryger Larsen: 4

Manden, der fortsat efter 26 landskampe endnu ikke har prøvet at tabe, knoklede flittigt i begge retninger og tog også mange offensive løb, dog uden at skabe de store chancer til hverken sig selv eller andre.

Pierre Emile Højbjerg: 4

Højbjerg indledte kampen med et grimt boldtab midt på banen, men fik langsomt spillet sig mere ind i en generelt rodet første halvleg. Også efter pausen forsøgte Southamptons danske anfører at diktere kampen, men blev udskiftet midt i anden halvleg.

Thomas Delaney: 4

Krigeren på den danske midtbane var meget i boldbesiddelse i første halvleg, men fik ikke sendt så mange kvalificerede afleveringer af sted, mens der ikke kom farlighed i et par afslutninger på hovedstød efter hjørne. En jævn kamp i en rodet forestilling.

Christian Eriksen: 00

Christian Eriksen var Danmarks dårligste. En præstation, der får danskeren til at dumpe i Krauls karakterbog. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

En sjældent dårlig landskamp for Christian Eriksen, der intet fik ud af ni hjørnespark samt adskillige andre dødbolde. Derudover masser af sløje pasninger og ukarakteristiske dårlige beslutninger samt manglende glød i øjne og attitude. Den danske 10’er virkede mat og træt. Det er sjældent at Eriksen dumper en landskamp, men sådan var det i Tbilisi.

Yussuf Poulsen: 2

Tilbage på højrekanten knoklede angriberen fra Leipzig som vanligt derudaf med masser af både begåede og modtagne frispark. Havde en enkelt afslutning forbi mål i første halvleg, men var ellers mere involveret i slagsmålslignende nærkampe end reelt fodboldspil. Ikke nogen god idé.

Martin Braithwaite: 2

Den hurtige offensivspiller fra Leganes var en lille overraskelse i startopstillingen og kvitterede med, i kraft af to afslutninger på mål, at være farligste dansker i den ellers chancefattige 1. halvleg. Forsvandt til gengæld så totalt ud af kampen efter pausen. Usynlig.

Kasper Dolberg: 2

Kasper Dolberg fik chancen fra start søndag aften i Tblisi, men havde svært ved at få det til at fungere. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Efter at have siddet på bænken i hele kampen mod Gibraltar var Dolberg tilbage i startopstillingen mod georgierne, som han scorede to gange mod i juni. Før pausen i Tbilisi rørte angriberen til gengæld kun sjældent bolden. Det blev til gengæld til en enkelt afslutning på mål inden udskiftning med en halv time igen.

Indskiftede spillere:

Christian Gytkjær: 4

Den dobbelte målscorer fra Gibraltar leverede Danmarks bedste afslutning med et skud på overliggeren efter sin indskiftning.

Lasse Schöne: UB

Træner: Jon Dahl Tomasson: 2

Assistenten vikarierede endnu engang for landstræner Åge Hareide, men havde hverken succes med sin startopstilling eller sine to indskiftninger. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Ikke mange gode valg fra den vikarierende cheftræner, der ikke havde succes med sin startopstilling, mens det også undrede, at han ikke brugte sin tredje udskiftning. For eksempel for at få Robert Skov ind.