Krauls karakterbog: Den evige indskifter skød brystet frem

DR Sportens Andreas Kraul fremhæver Lasse Schöne og sender Andreas Cornelius til VM efter 0-0 mod i testkampen mod Chile.

Danmarks Lasse Schöne spillede en fornem kamp mod Chile. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Kasper Schmeichel 4

Det danske førstevalg fik en skidt og usikker start på kampen med en noget sen reaktion på et chilensk langskud og en række mærkelige udspark, men viste sin stærke karakter og var tilbage i vanlig sikker stil efter pausen.

Jens Stryger Larsen 4

Udinese-spilleren var rykket fra venstre back over i forsvarets højre side, men ville nok ønske, at han var blevet på sin normale plads. Jens Stryger var i hvert fald maksimalt udfordret over for en veloplagt Alexis Sanchez, men fik på vanlig arbejdsom vis trods alt løst opgaven nogenlunde.

Simon Kjær 7

Anføreren var under større pres end mod Panama i forhold til at holde styr på bagkæden, hvilket Kjær dog skal have ros for at klare mod et godt hold. Skulle både dirigere meget og tage hårde fysiske dueller.

Nicolai Boilesen 7

FCK-spilleren dækker både pladsen som venstre back og stopper, og imod Chile var han placeret i midterforsvaret med fast opgave med at føre bolden frem med venstrebenet. Det gjorde han med nydeligt overblik og også konsekvente indgreb. Er generelt kommet meget tættere på VM-deltagelse den seneste uge.

Jonas Knudsen 7

Det blev en hektisk start for Ipswich-backen, som skulle spille for sin VM-chance over for de aggressive chilenere, men Jonas Knudsen åd sig fint ind i kampen, og fik vist et par gode tackling, ryk fremad samt nogle ganske effektive lange indkast. Gjorde sit yderste for at anbefale sig til Rusland.

Thomas Delaney 4

Der var nok af hårdt arbejde at tage fat på for midtbanespilleren over for Chiles velspillende hold, og teknisk var Delaney til tider en anelse overmatchet. Til gengæld var han stærk i duellerne og en stor motor for det danske hold.

Lasse Schöne 10

Den evige indskifter fik en sjælden start på landsholdet som defensivt anker på midtbanen i stedet for udskældte William Kvist, og det løste Lasse Schöne med flere gode aktioner og tekniske detaljer, men der manglede også en anelse afskærmning i perioder. Var tæt på at afgøre kampen på et frispark i anden halvleg og styrkede sin kandidatur til spilletid ved VM.

Christian Eriksen 4

Den danske stjerne var noget mere oplagt end i opgøret mod Panama, og præsterede sågar et professionelt frispark, som godt kunne have udløst en advarsel, men også et godt maskeret spark på mål, som var tæt på at give Danmark føringen før pausen. Spillede kun 60 minutter i Aalborg.

Andreas Cornelius 7

Angriberen fra Atalanta fik chancen fra start som ’rambuk’ i højre side af angrebet og var dygtig som opspilsstation, men forivrede sig ved at sparke med højrebenet i en ellers gunstig position inden pausen. Havde også en stor hovedstødschance i anden halvleg og ligner en sikker deltager ved slutrunden i Rusland.

Nicklas Bendtner 2

Skulle egentlig være startet på bænken, men fik chancen fra start, da Nicolai Jørgensen blev skadet under opvarmningen. Havde enkelte gode aktioner og aflæg, men virkede ellers lidt for tung i duellerne med de hurtige chilenske forsvars- og midtbanespillere. Skiftet ud i pausen uden at VM-imponere.

Pione Sisto 4

Matchvinderen fra kampen mod Panama var længe om at komme ind i kampen og virkede en anelse uoplagt denne aften i Aalborg. I slutningen af første halvleg begyndte nogle aktioner dog at lykkes for Sisto, der også havde et halvdrilsk skud fra distancen.

Indskiftede spillere:

Martin Braithwaite 7

Mike Jensen 4

Viktor Fischer 4

Yussuf Poulsen UB

Facebook
Twitter