Krauls karakterbog: Eminente Eriksen i spidsen for eksplosionen

Landsholdet og Eriksen leverede en sjælden magisk aften med 4-0 over Polen, mener DR Sportens Andreas Kraul, der har de helt høje karakterer fremme.

Kasper Schmeichel 7 Bizart nok var der ikke meget at lave for Kasper Schmeichel i en kamp mod et hold med Robert Lewandoswski, der ikke havde en eneste afslutning på mål. Den danske keeper greb sikkert de bolde, han skulle.

Henrik Dalsgaard 10 Der er sket noget med backen, siden han dukkede op i Superligaen i AaB direkte fra Serie 2. 1. halvleg var en fysisk pragtpræstation med vundne hovedstødsdueller, godt pres og et super indlæg til en Cornelius-chance. Ikke så lysende i anden halvleg, men stadig en stor kamp.

Simon Kjær 10 Anføreren har tidligere haft store problemer i kampe mod Lewandowski, men Kjær optrådte med autoritet og stor sikkerhed i spillet. Der var et par små optræk til panik i det danske felt i første halvleg, men også godt samarbejde med Bjelland.

Andreas Bjelland 12 Man havde lidt bange anelser omkring hurtigheden hos Bjelland over for det polske hold, men de bekymringer blev gjort til skamme. Placeringsstyrken, afleveringerne frem ad banen og omtanken bringer forsvarsspilleren helt til tops på skalaen.

Andreas Bjelland har styr på Robert Lewandowski. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Jens Stryger Larsen 10 Den nybagte Udinese-spiller var valgt foran Riza Durmisi og spillede dermed ude af position som højrebenet venstre back. Det gav visse begrænsninger, men defensivt var det et glimrende valg. Stryger spillede solidt og var også ivrig til at komme med frem og kunne være kommet på måltavlen til sidst.

Thomas Delaney 12 Midtbanespilleren bærer ikke anførerbindet på landsholdet, men han gik til kampen som en ægte kaptajn og vandt masser af dueller. Indledte kampen med et dommedagshug og bragte med efter hjørne Danmark foran med 1-0. Ekstrem vigtig som konstant arbejdende motor.

William Kvist 10 Han er ofte udskældt, men i sådan en halvkaotisk duelkamp som mod Polen viste han sit værd og sin værdi. Ryddede meget op, begik et par intelligente frispark og flyttede bolden konsekvent og rigtigt.

Christian Eriksen 12 Danmark råder over en verdensstjerne. Så kort kan det siges. Eriksen er endegyldigt trådt i karakter også på landsholdet og var mod Polen oplægger til tre mål og selv manden bag et fremragende langskudsmål. En præstation, man vil huske.

Pione Sisto 10 Sisto var valgt som udfordreren blandt fysikken i det danske angreb, og den opgave løste den tidligere FCM-spiller fantastisk. Tekniske lækkerier og gode udfordringer samt faktisk defensivt arbejde i høj klasse. Manglede kun en scoring for at ramme 12-tallet.

Nicolai Jørgensen 10 Topscoreren fra Feyenoord har etableret sig som sikkert valg også på landsholdet og scorede for anden kvalifikationskamp i træk. Stærkt arbejde - og samarbejde med den tidligere klubkammerat, Andreas Cornelius.

Andreas Cornelius 12

Andreas Cornelius scorede til 2-0 for Danmark. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den danske taktik var totalt lagt an på Cornelius’ styrke i duelspillet, og så er det jo rart, når han indleder med at vinde sine første fem direkte duller med det polske forsvar. Angriberen var fysisk fremragende, udfordrende, ihærdig og kronede en blændende kamp med målet til 2-0.

Indskiftede spillere:

Nicklas Bendtner 7 Et kæmpe jubelbrøl mødte Bendtner, da han kom på banen, og indledte med en glimrende brysttæmning. Gik fint med i spillet uden at komme til afslutninger.

Lukas Lerager 7 Masser af energi i midtbanespilleren fra Bordeaux, der kom ind for at slås og gjorde det.

Mike Jensen UB

Åge Hareide 12 Nordmanden gamblede med fem ændringer i startopstillingen, en højrebenet venstre back og Andreas Cornelius som kantspiller. Og Åge Hareide vandt stort! Fremragende taktik, som gjorde, at det polske forsvar efter 20 minutter ikke anede, hvad de hed til efternavn.