Krauls karakterbog: Forsvarer bedst i forfærdelig fodboldkamp

DR Sportens Andreas Kraul fremhæver Mathias ’Zanka’ Jørgensen på en ellers ikke særlig mindeværdig 0-0 aften mod irerne i Dublin.

Landstræner Åge Hareide og Mathias ''Zanka'' Jørgensen efter Nations League kampen mellem Irland-Danmark på Aviva Stadion i Dublin. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Kasper Schmeichel 7

En af de lidt svære kampe for en målmand, hvor der ikke er ret mange aktioner i en lang periode, og så skal man være klar alligevel. Den udfordring er Kasper Schmeichel ekspert i, og det viste keeperen med en god redning på skud fra Cyrus Christie i anden halvleg.

Henrik Dalsgaard 4

Et par gode indlæg før pausen blev noteret for backen, der dog ellers ikke truede specielt meget i den danske højreside. Havde visse udfordringer mod irske James McClean.

Simon Kjær 7

Anføreren har normalt overhånd i luftspillet mod de fleste spillere, men tabte mange dueller mod irske Shane Long og Shane Duffy, hvilket gav et par chancer til hjemmeholdet. Stod dog også bag et af de bedste danske forsøg netop på hovedstød.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen 10

Stopperen fra Huddersfield spillede med stort overskud og fysisk tilstedeværelse gennem samtlige 90 minutter. Klart bedste dansker på en grå og kedelig aften i Dublin.

Jens Stryger Larsen 4

Altid en helhjertet arbejdsom indsats fra Jens Stryger, der imidlertid ikke kan gøre ved, at han er højrebenet og derfor ikke naturlig venstre back. Gav igen problemer i det offensive danske spil, men fin indsats den anden vej.

Thomas Delaney 7

Enormt stærk defensiv indsats af Delaney, der før pausen forhindrede flere farlige irske kontramuligheder på ren speed og vilje. Kom lidt længere frem i systemet i anden halvleg, men formåede ikke at skabe de store farligheder.

Lasse Schöne 4

Var i Christian Eriksens fravær manden, der skulle ’sætte’ det danske spil, hvilket kun sjældent lykkedes for alvor over for et meget defensivt irsk mandskab foran eget felt. Forsøgte med et par langskud, men ramte hverken dem eller kampen rent.

Pione Sisto 4

Sisto havde mange boldberøringer, og den ellers lidt udskældte dribler gjorde sig tydeligt umage med at vælge flere gode beslutninger, men stadig udfordre. Kantspilleren sluttede 1. halvleg med et skud på stolpen, hvilket også var noget af det sidste, man så til ham.

Yussuf Poulsen 2

Angriberen kom med god målform fra Bundesligaen, men fik ikke ret mange bolde at arbejde med i 1. halvleg, hvor der var mere defensivt arbejde på højrekanten. Generelt var det en skuffende kamp for angriberen, der begik mange frispark.

Kasper Dolberg 2

For første gang var 21-årige Dolberg valgt til startopstillingen på A-landsholdet, men man så kun de lyse lokker i glimt tæt på bolden. Et par gode aflæg til holdkammerater, men ingen reelle afslutninger fra angriberen.

Martin Braithwaite 7

Braithwaite havde i Eriksens fravær en fri rolle med udgangspunkt centralt og skal have ros for konstant at være i bevægelse og tilbyde sig i hele banens bredde. Sluttede helt på toppen og leverede en fin flad afslutning.

Indskiftede spillere:

Andreas Christensen UB

Facebook
Twitter