KRAULS KARAKTERBOG: Hjulmand fandt en angriber, men tabte sin finale

21-årige Jonas Wind fik et mindre landsholdsgennembrud i 4-2 nederlaget i Belgien.

Landstræner Kasper Hjulmand har nu tabt to gange til Belgien. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Hvem spillede bedst mod Belgien, og var der nogen, som blev overmatchet?

DR Sportens fodboldkommentator giver her karakterer til de danske spillere efter herrelandsholdets nederlag på 4-2 i Leuven onsdag aften.

Kasper Schmeichel, 4

Kasper Schmeichel måtte hente bolden ud af målet efter to minutter. (Foto: DIRK WAEM © Scanpix)

Efter at have måttet udgå i pausen søndag aften mod Island var Kasper Schmeichel tilbage i målet, og der var rigeligt at se til for førstemålmanden, der ikke kunne nå helt ud til Belgiens første scoring, og vil ærgre sig over, at en ellers fin redning på den første scoring fra Lukaku alligevel endte i nettet. Fire mål imod og et også et par kiksede igangsætninger, men egentlig ikke nogen decideret dårlig kamp.

Daniel Wass, 4

Daniel Wass spillede en glimrende kamp. (Foto: JOHN THYS © Scanpix)

Backen fra Valencia havde egentlig ret godt styr på sin højre forsvarsside og forsøgte også at komme godt fremad i spillet længere fremme, men nogen egentlig symbiose med Yussuf Poulsen eller Martin Braithwaite som skiftende højrekant opstod der aldrig fuldt ud.

Simon Kjær, 2

Simon Kjær blev til tider overmatchet af Romelu Lukaku. (Foto: DIRK WAEM © Scanpix)

Anføreren var ofte i direkte duel med en af verdens bedste angribere i skikkelse af Romelu Lukaku, og den tvekamp vandt belgieren klart samlet. Især Lukakus scoring til 3-1 understregede, at angriberen havde overtaget over for Kjær, der også var uopmærksom, da belgierne satte spillet hurtigt i gang ved målet til 2-1.

Andreas ’AC’ Christensen, 4

Andreas Christensen havde lidt svært ved at finde Joakim Mæhle før pausen. (Foto: BRUNO FAHY © Scanpix)

Chelsea-stopperen var trods manglende spilletid i det engelske valgt som makker til Simon Kjær i midterforsvaret og løste en del af opgaverne fint, men blev som resten af forsvaret udfordret og især samarbejdet med Joakim Mæhle haltede i første halvleg.

Joakim Mæhle, 2

Dries Mertens havde godt fat i Joakim Mæhle. (Foto: DIRK WAEM © Scanpix)

Tilbage efter lidt knæproblemer på positionen som venstre back, og det var en udsat position. Især i første halvleg angreb Belgien igen og igen over deres højre side – og ofte med succes. Det var ikke Mæhles skyld alene, men han blev virkelig udfordret på de lidt svagere defensive færdigheder i forhold til at vise sine kvaliteter frem ad banen.

Pierre Emile Højbjerg, 4

Højbjerg fældes her af Thorgan Hazard. (Foto: VIRGINIE LEFOUR © Scanpix)

Efter to kampe ude på grund af rejserestriktioner og karantæne var Tottenham-spilleren tilbage i startopstillingen med masser af spillelyst, men også med en del problemer med både lige at ramme de rigtige positioner og medspillerne fra start. Det blev markant bedre i løbet af kampen, og Højbjerg havde en god fod med i flere gode danske angreb.

Thomas Delaney, 4

Thomas Delaney kæmpede som altid for sagerne. (Foto: DIRK WAEM © Scanpix)

Midtbanespilleren fra Dortmund havde lige som en del andre danskere en del fejlafleveringer i første halvleg, men var også markant i processen, hvor danskerne rent faktisk fik kæmpet sig ind i første halvleg og presset det belgiske hold. Fik selv et par udmærkede skudmuligheder, men blev blokeret ved den ene og helkiksede den anden.

Christian Eriksen, 7

Christian Eriksen ses her i duel med Romelu Lukaku. (Foto: JOHN THYS © Scanpix)

Det var tydeligt, at belgierne var meget fokuserede og indstillede på at stække den danske 10’er, der havde færre boldberøringer end normalt – og ofte måtte trække langt tilbage på banen. Der var stadig gode ting fra Eriksens fødder, især i opspillet til den danske udligning til 1-1, men også lidt for mange dårlige dødbolde, især hjørnespark.

Yussuf Poulsen, 4

Yussuf Poulsen havde en meget blandet kamp. (Foto: OLIVIER HOSLET © Scanpix)

Offensivspilleren fra Leipzig var i første halvleg ofte lige så meget forsvarsspiller for at hjælpe til i den problematiske venstre forsvarsside. Fik samtidig vist både en række dårlige berøringer, men også nogle gode aktioner, blandt andet i opspillet til Jonas Winds scoring til 1-1.

Jonas Wind, 10

Jonas Wind var Danmarks bedste. (Foto: JOHN THYS © Scanpix)

Fjerde landskamp for den 21-årige Jonas Wind, men den første fra start – og så på udebane mod verdens på ranglistepapir bedste landshold. Største kamp i karrieren for FCK-angriberen over for gennemrutinerede spillere som Vertonghen og Alderweireld, men Wind viste sine kvaliteter både ved at holde i bolden i flere tilfælde. Og selvfølgelig ved at reagere hurtigt og pande en returbold i nettet til sit andet landskampsmål samt lægge op til en kæmpechance til Braithwaite.

Martin Braithwaite, 2

Martin Braithwaite brænder en stor chance før pausen. (Foto: BRUNO FAHY © Scanpix)

Barcelona-spilleren var en af de spillere, som fik hårdest kritik efter kampen mod Island søndag, men han var endnu engang i Hjulmands startopstilling – og i fokus igen. Det var Braithwaite, som indirekte lagde op til Jonas Winds udligning med et afrettet spark på mål, men det var også Braithwaite som brændte en kæmpe chance på oplæg netop fra Wind senere i første halvleg, hvilket stadig står tilbage som det største problem.

Kasper Hjulmand, 7

Kasper Hjulmand har nu været landstræner i otte kampe. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Ottende kamp som landstræner for Kasper Hjulmand, og det andet nederlag – begge har dog været mod verdens måske bedste landshold, Belgien. Det så sort ud fra start med det tidligere mål, men Hjulmands spillere fik faktisk vendt kampen i løbet af første halvleg, men kvaliteten hos hjemmeholdet var bare stor i de afgørende situationer.

Indskiftede spillere:

Mathias Jensen, UB

Lucas Andersen, UB

Pione Sisto, UB

Facebook
Twitter